Įkraunama...
Įkraunama...

Šalutinis skiepų poveikis

aciu Dievui,mums dabar skiepas priklauso tik 15-18men. clap.gif bet visus skiepus atlaikem be dideliu salutiniu poveikiu smile.gif tik DTP visais kartais turejo pasekmiu-buvo neauksta temperatura.bet tai normali reakcija,nes mes emem nemokamus.norejau paklausti,kodel jusu mazylius skiepijo i kojyte-mes gavom i rankyte sad.gif
Atsakyti
mano mazyte gavo skiepu nuo tuberkuliozes i petuka dviejose vietose. sake ilgiau gis bet skiepus gavo kovo pabaigoj, o sasiukas toks didokas kelis kart buvo nukrites bet ir vel uzsidejo. nei kiek negyja. sad.gif
kazin ar taip turi buti. po savaiteles apsilankymas pas daktara galvoju reikes parodyt
Atsakyti
undine.....pritariu tau..kad daug kas priklauso kaip suleidzia skiepus.....pirma karta kai skiepijomes.... skiepus suleido patyrusi sesele...neskubedama...zinodama ka daro.....antra karta mano maziu skiepijo sesele kuri atlikinejo praktika...aisku jai aiskino ir ja stebejo patyrusi sesele....bet vistiek ne tas.....kita karta skandala pakelsiu jei praktikantes skiepys dry.gif
Atsakyti
QUOTE (Tuja @ 2004 06 22, 15:35)
ką tik sužinojau ir labai nuliūdau sad.gif
mano 4 metų krikšto dukra susirgo skarlatina. Per savo gyvenimą ji nė karto nebuvo skiepyta....bliamba, paskaičiau, kad galimos visokios komplikacijos sad.gif aš galvojau, kad nebeserga niekas tokiom ligom....

Skiepu nuo skarlatinos nera, todel ar vaikas skiepytas, ar ne skirtumo nesudaro. Bet skarlatina vistiek yra labai reta liga, nors idomu, kad mano brolis ja sirgo(nieko baisesnio nei normalus gripas), o as ne, nors net gyvenome tame paciame kambaryje. Bacilu visada visur yra, bet ne visi suserga ir nevienodu sunkumu-taigi geriausia iseitis stiprinti organizma, o ne silpninti ji skiepais.
Beje, pasidomejau tymais-jie irgi nera tokie jau baisus. Tai tiesa, kad 1 ligonis is 10 tukstanciu serganciuju, gali likti protiskai suzalotas-nuo komplikaciju. Deja, man atrodo, kad nuo vakcinos galimybe net didesne. Ypatingai, kad vakcinuoti vaikai irgi serga, ir ne lengviau.
Nuo gripo irgi kai kurie zmones mirsta, bet vel-tie, kuriu imunine sistema silpnesne del kitu ligu ar blogo maitinimosi ar pan. dalyku.
Atsakyti
Dėl skiepų jau seniai vyrauja daug kontraversiškų nuomonių. Tačiau geriausios nuomonė - tai konkreti patirtis. Mano pirmasis buvo hyper alergiškas, tačiau skiepijau jį pagal planą ir nemokamais. Neatsimenu net tokio atvejo, kad temperatūra pakiltų. Beja, vaiko tėvas - gydytojas ir ne iš Lietuvos. Ir jis nuolat teiravosi manęs, ar skiepiju vaiką. Argi tėvas, būdamas tikrai gerai informuotas apie skiepų naudą ir žalą, norėtų pakenkti savo vaikui?

Taigi, aš esu už skiepus. Manau, kad gavęs skiepų vaikas yra saugesnis nei be jų. O imunitetas manau priklauso ne nuo skiepų, o nuo grūdinimo, protingos "antisterilumo" politikos, gaunamų vitaminų kiekio (ypatingai C smile.gif ir ... apskritai geros nuotaikos. Be abejo, pripažįstu rimtų skiepų sąlygotų komplikacijų pavojų, bet jei jos būtų iš tikrųjų tokios dažnos, nemanau kad skiepai būtų tokie populiarus iki šiol.

Dmama> Apie difterija. Rašai, jog šią ligą sukelią "skurdas ir nesvara". Vėl gi iš savo patirties. Aš 7 metų sirgau difterija (beja, pakankamai lengvai ir be jokių komplikacijų) ir ją man sukėlė išorinės aplinkybės - pavaišinta kieme suvalgiau nekruopščiai išplautų vynuogių. Taigi kiek švariai ir turtingai gyventum, vaikas nėra apsaugotas nuo įvairių situacijų, kurios nepriklauso nuo tėvų švaros ir turtų. Juk "neganysi" pastoviai vaiko:)
Atsakyti
As pilnai pritariu Norge ir siulau mamytems rinktis ta mokama skiepa. Tik mums jis 114 Lt. kainavo smile.gif
Skiepinomes du kartus 3 men ir vakar 4.5 men. Abu kartus po 114 Lt. mokejom Sako, kad trecias pigesnis bus 57 lt. thumbup.gif
Nors turiu pripazinti, kad siokia tokia reakcija visgi buvo. sad.gif
Mazyle ir valge ir gerai nakti miegojo. Tik irzlesne siek tiek buvo. sad.gif
Bet nera ko noreti , nes jau vien sesute pamaciusi verkti pradejo. Is viso labai bijo svetimu blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Dmama @ 2004 06 24, 06:08)
[Skiepu nuo skarlatinos nera, todel ar vaikas skiepytas, ar ne skirtumo nesudaro. Bet skarlatina vistiek yra labai reta liga,

nuraminai biggrin.gif tikrai nieko nežinau apie tai, kažkokią senovišką knygą pasiskaičiau, tai nusigandau blink.gif
Atsakyti
KAI AUGINAU PIRMĄ MERGYTĘ,SKIEPIJAU PAGAL VISUS DAKTARŲ NORUS.MAT NEŽINOJAU LABAI DAUG KO.O TIE DEBILAI NIEKO NEAIŠKINA.TAI KIEK VISOKIŲ NEGERYBIŲ BUVO.KAI KO PASEKMĖS LIKO VISAM GYVENIMUI.IŠKILUS PROBLEMAI NUĖJAU PAKLAUSTI GAL YRA KOKIŲ PRIEŠNUODŽIŲ TAI SUPUVUSIAI VAKCINAI.TAI DAR PASIJUOKĖ IŠ MANĘS.TAVO VAIKAS-TIK TAVO IR PROBLEMA.TAD ANTROSIOS VISAI NESKIEPIJU IR TUO ESUPATENKINTA, KAD PADĖJAU TAŠKĄ TOMS STAGNACINĖMS APRAIŠKOMS.ŽIEMĄ TEKO GULĖTI LIGONINĖJE,TAD TEN GULĖJO NEMAŽAI VAIKUČIŲ, KURIEMS ĮVAIRIAUSIUS SUTRIKIMUS SUKĖLĖ SKIEPAI.IR KAIP NEKEISTA-DAKTARAI PATYS TAI PRIPAŽINO.TAI KAM ŽUDYTI TUOS SVEIKUS VAIKUS,JEI PASKUI TENKA LIGONINĖSE BŪTI? NEBENT TIKISI UŽ SĖKMINGĄ GYDYMĄ KOKIĄ ŠIMTINĘ GAUTI.TIKRAI NEVERTA NEI VAIKŲ ORGANIZMĄ SKIEPAIS NUODYTI,NEI PASKUI DAKTARAMS UŽ "GYDYMĄ" ŠIMTINES NEŠTI.
Atsakyti
Labai gaila man Tavo mazytes. As nezinau, kiek daktarai turi finansiniu motyvu Lietuvoje skiepyti, bet cia Amerikoje labai daug. Siandien mane sunaus gydytoja gasdino, kad atsisakys mus gydyti-nors mums kol kas jos gydymo ir nereikejo, jei neskiepysiu.
Todel, jei islosiu loterija zadu puse pinigu skirti tokioms labdaroms, kurios susije su skiepu informacija-tada gal ir kai kurias knygas galetume isversti i lietuviu kalba.
Atsakyti
Sveiki, na nepiršiu aš čia savo nuomonės apie skiepus, bet pasakysiu tik tiek: aš pati buvau skiepyta vaikystėj nuo kokliušo, ir sirgau juo BAISIOJ FORMOJ būdama 4-5m.Tik tiek, kad rašyti med. kortelėje mano gydytoja negalėjo, kad tai kokliušas, nes atseit, vaikas gi skiepytas, tai parašė - ,,bronchitas" mad.gif O mamai pasakė (žodžiu) - pats tikriausiai kokliušas.Taigi mad.gif
Mano nuomone, nuo vaikiškų ligelių (raudonukė, vejaraupiai) tikrai neverta skiepyti mažulių. Tiesa, dabar minėtas skiepas jau yra privalomas 15mėn. vaikui, taigi nežinau, kaip čia reikės bartis (ar ne) su pediatre, kad neužsimotų su švirkštu mad.gif O dėl skiepų efektyvumo.... mano atvejis vienas pavyzdžių.
Beje, TBC skiepo visoj ES seniai atsisakyta būtent dėl neefektyvumo, o Lietuvoj (net ir po įstojimo į ES) toliau tas skiepas daromas blink.gif O tėveliai turbūt laikomi nežinioje, kad skiepyti nuo TBC neverta, tai vaikučių organizmai ir toliau nuodijami beprasmiškai mad.gif
Dėl naudos/žalos aišku galima diskutuoti be galo be krašto.Bet kur garantija, kad kokia nors baisi reakcija, kuri pasitaiko 1:1000 000, nepasireikš būtent tavo vaikui?Manau, kiekvieno skiepo atveju reikia labai atsakingai pasverti visus UŽ ir PRIEŠ: didesnė nauda, nes nesusirgs baisia liga (GALBŪT nesusirgs, ir tai tik 6-10m.) ar didesnė žala (o jei sureaguos nestandartiškai?)
Atsakyti
Taip, bet vakcinu zala neapsiriboja greita reakcija. Pav. vien del to, kad mes gavome vaikysteje poliemelito zirneli, dabar turime daugiau galimybiu susirgti tam tikrais veziais, ir su tuo mano vaiko gydytoja sutiko, bet tik todel, kad jie to skiepo nebeduoda. Apie dabartinius blogai kalbeti negalima, todel is gydytoju nieko nesuzinosite.
Atsakyti
Neseniai musu pediatrei uzdaviau klausima apie tai kokie skiepai mums yra butiniausi, t.y. vaikui 1 metai ir 8 men, del alergijos paskutini skiepa gavo 1 men. Ir labai nsutebau kai ji pasake kad butina skiepyt nuo kokliuso, bet juk jau tokiame amziuje tas kokliusas nera toks baisus kaip iki vieneriu metu vaikam g.gif Nezianu, esu visiskai pasimetus. Skiepyt dar kolkas nezadu, bent jau iki metu, o tada ziuresim. Neisivaizduoju su kokiu kysiu reik eit pas daktare kad ji tikrai skirtu tik jam butiniausius skiepus.
Ir dar, ar verta berniukus skiepyt nuo raudoniukes? Nuo kiaulytes tai viskas aisku, bet va raudoniuke juk mergaitem pavojinga ir nesciosiom, o ar verta toki skiepa skirt berniukui, gal geriau leist jam persirgt naturaliai ir igaut imuniteta viosam gyvenimui, nei bandyt kelis metus tik apsaugot.
Atsakyti