Įkraunama...
Įkraunama...

Šalutinis skiepų poveikis

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 05, 11:38)
Gal as ir neteisi, bet pilnai galejo buti, kad mergaite pries skiepa buvo ikvepusi kokliuso lazdeliu ir gavusi skiepa susirgo galutinai. g.gif
Kitas dalykas, pamenu, jog sake medikai, jog imunitetas tai ligai, nuo kurios skiepija, susidaro tik po menesio.

Nuo skiepo negalėjo susirgti, nes į vakciną įeina ne visa kokliušo bakterija, o tik bakterijos dalys.
Atsakyti
QUOTE(justukė @ 2009 08 07, 21:41)
Nuo skiepo negalėjo susirgti, nes į vakciną įeina ne visa kokliušo bakterija, o tik bakterijos dalys.

dristu suabejuoti blink.gif 50/50 ir galejo ir negalejo
viskas prikauso nuo vaiko imuniteto
o su sia vaksina vaikas susargdinams lengva forma,tam kad igytu imuniteta.....
Atsakyti
QUOTE(varle123 @ 2009 08 08, 10:52)
dristu suabejuoti blink.gif 50/50 ir galejo ir negalejo
viskas prikauso nuo vaiko imuniteto
o su sia vaksina vaikas susargdinamas lengva forma,tam kad igytu imuniteta.....

Jei ketinate atsisakyti vakcinavimo, siūlyčiau rimčiau pasidomėti vakcinų veikimo mechanizmais ir sudėtimi(ne tik siaubais baubais apie vakcinų "chemiją"). Tuomet neteks svarstyti, ar "negyva" kokliušo vakcina gali sukelti lengvą ligos formą mirksiukas.gif
P.S apie galimybę užsikrėsti vakciniu štamu galima kalbėti jei turime gyvą, kad ir susilpnintą sukėlėją ir gilią imunosupresinę būklę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 08 rugpjūčio 2009 - 14:10
Saunuoles mamos, kad netyli 4u.gif

http://www.lrt.lt/ne...5042&id=5258992
Atsakyti
QUOTE(Eglioske @ 2009 07 30, 16:16)
Sveikos mamos,

Norėjau pasiteirauti, gal esate susidūrusios su panašia problema. Prieš du mėnesius paskiepijau savo mažių nuo kokliušo. Po kokių dešimties dienų pradėjo kosėti. Priepuoliai dažniausiai užeidavo naktį ir iki vėmimo. Ir taip virš mėnesio. Dar vis pakosti, bet be priepuolių. Per tą laikotarpį vaikas tapo nervingas, dirglus - kaip ir suprantama dėl miego trūkumų. Gydytoja pareiškė kad tai parakokliušas ir kad tai tikrai ne nuo skiepų. Siūlė antibiotikų, bet atsisakiau. Gydžiau mikstūra. Dabar prisiskaičiau apie komplikacijas, bijau kad dar kas nors neišlįstų.

Eglioske, kaip laikosi vaikutis? Kaip gydėte? Tikiuosi, jau geriau jaučiasi 4u.gif 4u.gif 4u.gif

DTaP vakcinos kaip pašalinį poveikį gali sukelti kosulį, vėmimą, bet tai, ne taip, kaip Jūsų atveju, ne vienu metu, kaip suprantu. g.gif
Kvėpavimo sistemos, krūtinės ląstos ir tarpuplaučio sutrikimai
Nedažni: kosulys.
Virškinimo trakto sutrikimai
Dažni: viduriavimas, vėmimas.
http://www.emea.euro...H-295-PI-lt.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 08 rugpjūčio 2009 - 23:40
QUOTE(Forgete @ 2009 08 08, 19:48)


thumbup.gif Tikrai šaumnuolės kad netyli... Tokių atvejų yra kur kas daugiau, o mna atrodo kad net ne visada yra užpildomi tie kažkokie biurokratiniai popieriukai... taip viskas ir lieka už gydytojo durų... doh.gif Nežianu, jei jau jie tikina kad vakcina yra gera, tai tada lieka netechniškumas... doh.gif Mes taip pat nukentėjom nuo šio skiepo... Kol kas gydėmės tik prieštuberkuliozinias vaistais, pakito kepenų fermentų veikla... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2009 08 08, 21:48)

drinks_cheers.gif Šaunuolės 4u.gif
Ką tik perskaičiau straipsniuką ir jo komentarus. Gaila, nemačiau reportažo.

Įdomiausia, kad dar kartą perskaitom mintį apie nekokybiškas vakcinas. blink.gif

Kalba, kad mažai tokių reakcijų užfiksuota. Bet juk, kaip žinome, mamos dažnai nė neįtaria, kad iškilęs ar supuliavęs guzas ką nors daugiau reiškia.
Tai ir ,,ramu".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 09 rugpjūčio 2009 - 09:21
Delfyje daugiau komentaru po siuo straipsniu

http://www.delfi.lt/...php?id=23484980

Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 08 08, 16:00)
Jei ketinate atsisakyti vakcinavimo, siūlyčiau rimčiau pasidomėti vakcinų veikimo mechanizmais ir sudėtimi(ne tik siaubais baubais apie vakcinų "chemiją"). Tuomet neteks svarstyti, ar "negyva" kokliušo vakcina gali sukelti lengvą ligos formą  mirksiukas.gif
P.S apie galimybę užsikrėsti vakciniu štamu galima kalbėti jei turime gyvą, kad ir susilpnintą sukėlėją ir gilią imunosupresinę būklę.

Įdomu, ar medikams sudaromos sąlygos ne tik teoriškai, bet ir vizualiai susipažinti su vakcinų gamybos procesais?

Rašoma, kad gaminant DTaP vakcinas, tam tikri kokliušo komponentai išgaunami pradinėje bakterijų augimo stadijoje. Vis dėlto, ar galima būti tikriems, kad, pvz., nėra galimybės vakcinos gamybos metu gyvai kokliušo bakterijai ,,prasmukti" į vakcinos sudėtį? Gali būti, kad tai neįmanoma, bet vis dėlto norėtųsi išgirsti mediko atsakymą.

ES registruose yra vakcina Tritanix HepB. 2008, 2009 m. apie ją dar žinių yra, vadinas ES naudojama. Yra ir jos charakteristikų santrauka lietuvių kalba, tai nesuprantu: ar ji ir į ją panašios vakcinos nenaudojamos Lietuvoje?

http://www.emea.euro...H-093-PI-lt.pdf
http://www.emea.euro...b/033296lt1.pdf
http://www.emea.euro...itanrixhepb.htm
Jos sudėtyje yra inaktyvuotos kokliušo sukėlėjos bakterijos padermės. Tai reiškia, kad visa bakterija yra. Ar pvz., tokios vakcinos sudėty negali atsirasti gyvų kokliušo bakterijų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 09 rugpjūčio 2009 - 09:32
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 08 09, 10:23)
Įdomu, ar medikams sudaromos sąlygos ne tik teoriškai, bet ir vizualiai susipažinti su vakcinų gamybos procesais?
Jos sudėtyje yra inaktyvuotos kokliušo sukėlėjos bakterijos padermės. Tai reiškia, kad visa bakterija yra. Ar pvz., tokios vakcinos sudėty negali atsirasti gyvų kokliušo bakterijų?

Bent jau LT- ne, nors ir nemanau, kad tokios "ekskursijos" turėtų kokią prasmę g.gif
Teoriškai gali(čia remiantis principu, kad kartais atsitinka tai, kas negali atsitikti niekada bigsmile.gif ), praktiškai- gyvai kokliušo bakterijai, tam kad ji išgyventų yra reikalinga tam tikra mitybinė terpė, taigi atsakymas- neigiamas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 08 17, 19:19)
Bent jau LT- ne, nors ir nemanau, kad tokios "ekskursijos" turėtų kokią prasmę  g.gif

Teoriškai gali(čia remiantis principu, kad kartais atsitinka tai, kas negali atsitikti niekada  bigsmile.gif ), praktiškai- gyvai kokliušo bakterijai, tam kad ji išgyventų yra reikalinga tam tikra mitybinė terpė, taigi atsakymas- neigiamas  4u.gif

Kodėl gi neturėtų prasmės? O gal užtenka tik išmokti teoriją kaip ,,poterius", be galimybės ne tik tikėti, kas sakoma ar rašoma, bet ir įsitikinti, suvokti?

Be to, vizualizuoti teoriją galima ir video medžiaga ar pan.

BCG <nuo tuberkuliozės> vakciną sudaro susilpnintos gyvos bakterijos. Pažiūrėjau sudėtį, smalsu pasidarė, kas atlieka jų mitybinės terpės vaidmenį?

Ir dar kas įdomu: vakciną, kuri registruota LT
http://extranet.vvkt.lt/paieska/,

sudaro Micobacterium bovis, daniškasis kamienas, kuri ,,sukelia karvių tuberkuliozę, tačiau gali būti patogenetiškas ir žmogui. Ji sukelia iki 5 proc. tuberkuliozės atvejų. Šiuo metu Lietuvoje ir Vakarų Europoje Mycobakterium bovis labai retai sukelia tuberkuliozę žmonėms."
,,Micobactrium tuberculiosis, tai dažniausias tuberkuliozės sukėlėjas (92-95 proc.) visų atvejų. Lietuvoje ši bakterija sukelia 85 proc. visų tuberkuliozės atvejų."

http://www.mokslai.l...inis/26139.html

http://www.radvilisk...t...i&Itemid=53

g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 17 rugpjūčio 2009 - 22:27
Siaubas ima perskaicius schmoll.gif Mano maziuliui 2 men, su trupuciu, gavo jau 3 skiepus. Bijau daugiau skiepint doh.gif Bet ar galima visiskai atsisakyti skiepu? g.gif
Atsakyti