Įkraunama...
Įkraunama...

Šalutinis skiepų poveikis

Šiaip aš Jūsų asmeniškai ir neklausiau rolleyes.gif aišku idomu šį klausimą būtų užduoti usoniui,kiek žinau jis čia(bent jau anksčiau)šnypinėdavo,stebėdavo kaip lapė iš olos biggrin.gif

ax.gif rolleyes.gif

12 sirgųsių vaikų mokyklinio amžiaus,lankė skirtingas mokyklas.pilnai nuo kokliušo paskiepyti (4 skiepai) tik septyni, likusieji - visai neskiepyti arba tėvai nežino apie vaikų skiepus.
kodėl svarbu bendras gamintojas, serija,skiepyjimo metai?ar jos visos ne vienodai veikia?taip išeina vieni vaikai geresnėm kiti blogesnėm vakcinom skiepyjami?
kaltininkė,nekaltininkė,bet vakcinos nuo ligų neapsaugo.
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 29, 22:09)
1.Šiaip aš Jūsų asmeniškai ir neklausiau rolleyes.gif aišku idomu šį klausimą būtų užduoti usoniui,kiek žinau jis čia(bent jau anksčiau)šnypinėdavo,stebėdavo kaip lapė iš olos  biggrin.gif

ax.gif  rolleyes.gif

2.12 sirgųsių vaikų mokyklinio amžiaus,lankė skirtingas mokyklas.pilnai nuo kokliušo paskiepyti (4 skiepai) tik septyni, likusieji -  visai neskiepyti arba tėvai nežino apie vaikų skiepus.
3.kodėl svarbu bendras gamintojas, serija,skiepyjimo metai?ar jos visos ne vienodai veikia?taip išeina vieni vaikai geresnėm kiti blogesnėm vakcinom skiepyjami?
kaltininkė,nekaltininkė,bet vakcinos nuo ligų neapsaugo.

1.Usonis SM'e bigsmile.gif
2.Vadinasi iš 12 vaikų, septyni skiepyti pilnai, penki neskiepyti.Taigi teiginys, kad susirgo būtent skiepyti, atkrenta. O kokia situacija su kitais susirgusiais g.gif
3. Rimtai nesuprantat, kodėl gali būti svarbu, ar čia klausimas pokalbio palaikymui g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 23:17)
1.Usonis SM'e  bigsmile.gif
2.Vadinasi iš 12 vaikų, septyni skiepyti pilnai, penki neskiepyti.Taigi teiginys, kad susirgo būtent skiepyti, atkrenta. O kokia situacija su kitais susirgusiais  g.gif
3. Rimtai nesuprantat, kodėl gali būti svarbu, ar čia klausimas pokalbio palaikymui  g.gif

1.taip usonis,viename straipsnyje pats pasisakė,kad sekęs mamų diskusijas.
2.sirgo visi 12 vaikų,o ar tie penki tikrai neskiepyti dar klausimas.
3.valytos nevalytos,sudėtis skyriasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 29 kovo 2009 - 22:15
QUOTE(dange @ 2009 03 29, 13:49)
Čia tirti kognityviniai sutrikimai vaikams, kriems buvo užfiksuotas HHE po KDS vakcinos, lyginant su kontroline grupe. Kadangi radau tik abstract'ą, negalima pamatyti tikslaus studijos dizaino ir detalizuotų tarpinių statistinių duomenų.
Švedų studija
Papildyta:
Čia pilnas abstract'as pagal studiją iš VAERS duomenų bazės. Jei bus reikalinga pilna studija, galėsiu permesti- ten apie 11 psl. pdf formate. 4u.gif , yra ką panagrinėti.

dange, dar kartą dėkoju už objektyvų atsakymą į mano klausimą dėl HHE reakcijos po skiepo.

Galite net neatsakyti į mano šį postą, jei nenorte. Lai būna tai tik mano pamąstymai.

Vis pagalvoju apie tai, ką patyrė mano kūdikis, kaip buvo paveikta visa nebrandi nervų sistema.

Manau, kad toks kūdikis būtų sureagavęs panašiai ir į DTaP vakciną. Juo labiau, kad nemaža HHE reakcijos tikimybė buvo nustatyta to tyrimo Švedijoje metu. Matyt, mano vaiko nereikėjo skiepyti taip anksti. Kaip Jūs pati rašėte kitoje temoje, savo antrą vaikutį skiepytumėte, atsižvelgdama į sveikatos būklę ir pan. Aš taip pat tos nuomonės.

Be to, jei man būtų paaiškinę, kad reakcijos po skiepo tai ne tik temperatūra, būčiau iškart supratus, kad įvyko HHE, būtų buvę galima toliau skiepyti be kokliušo komponento, kaip ir rekomenduojama, pavyzdžiui, Pentaxim informaciniame lapelyje. O tai ir yra aceliulinė vakcina.
Štai kiek kainuoja neinformuotumas.

Ką padarysi. Kas buvo, tas buvo verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 30 kovo 2009 - 12:32
Po 6 mėnesių skiepo jau 6 parą laikosi temperatūra (~37,5), jau buvome poliklinkoj tirtis (kraujas, šlapimas), visi tyrimai geri, gerklė neraudona, plaučiai švarus, lieka neaišku nuo ko temperatūra ir kiek dar laiko "normalu", kad ji yra.. gydytoja sakė nieko nedaryti.. man labai neramu.. ar yra kam taip buve?
Atsakyti
apie vakcinų sukeliamas ligas

puslapis anglų kalboje
http://www.google.lt...jVpcA3s7aEQSaiw

čia su šiokiu tokiu vertimu
http://translate.goo...=lt...l=lt&sa=G
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimkutele: 06 balandžio 2009 - 11:18
http://www.google.lt...TF1y4Bl9u43HHkQ
Atsakyti
Per šiandien perskaičiau jūsų temą. Labai įdomi diskusija...
Gal čia žinančios patars, ar galima/reikia/verta atsisakyti kartotinio skiepo DTP, Hib ir IPV 18 mėn. vaikučiui? Jei po pirmųjų skiepų nebuvo ypatingos reakcijos, ar verta užbaigti ciklą? g.gif Jo neužbaigus, kokia tikimybė susirgti šiom ligom?
dėkoju...
Mergina mano mėgėja pasirgt, stipriai (aukšom temperatūrom), bet nesunkiai, be komplikacijų; tik sykį teko gerti antibiotikus nuo bronchito.

MMR praleidom ir nesiruošiu imti...

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 04 24, 00:43)
Per šiandien perskaičiau jūsų temą. Labai įdomi diskusija...
Gal čia žinančios patars, ar galima/reikia/verta atsisakyti kartotinio skiepo DTP, Hib ir IPV 18 mėn. vaikučiui? Jei po pirmųjų skiepų nebuvo ypatingos reakcijos, ar verta užbaigti ciklą?  g.gif  Jo neužbaigus, kokia tikimybė susirgti šiom ligom?
dėkoju...
Mergina mano mėgėja pasirgt, stipriai (aukšom temperatūrom), bet nesunkiai, be komplikacijų; tik sykį teko gerti antibiotikus nuo bronchito.

MMR praleidom ir nesiruošiu imti...

4u.gif

Na, dauguma šioje temoje rašančių mamyčių vaikučių paprastai yra patyrę kokį nors pašalinį skiepų poveikį, todėl jos gali pasidalinti savo patirtimi. Be to, temos vienas uždavinių, dalintis įvairia informacija apie nepageidautinas reakcijas. Ši info praverčia, kai yra tam tikrų kontraindikacijų kūdikio skiepijimui.

Po paskutinės pirminės vakcinacijos dozės revakcinaciją rekomenduojama atlikti iki 18 mėn.

Jūs rašote, kad Jūsų kūdikis nepatyrė ypatingos reakcijos po ankstesnių DTaP injekcijų.
Jums būtų lengviau apsispręsti, kaip pasielgti, o gal ir kitoms mamytėms sudalyvauti diskusijoje, jei Jūs smulkiau parašytumėte, kaip iš tikrųjų Jūsų vaikutis reagavo į DTaP skiepus. Nes reakcija į skiepą gali būti nebūtinai audringa. Yra ir kitokių būsenų, pasireiškiančių po vakcinacijos.

Bet kuriuo atveju, revakcinuoti ar ne, būtų Jūsų apsisprendimas, pagrįstas tam tikromis žiniomis ar įsitikinimais. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 23 balandžio 2009 - 23:27
Pratęsiu savo mintį ax.gif

Žanė klausė, kokia tikimybė susirgti ligomis, nuo kurių nebus revakcinuotas 18 mėn.vaikutis.

Galbūt, nerevakcinavus DTaP būtų tikimybė susirgti kokliušu. Tačiau tikimybė juo susirgti išlieka ir pasiskiepijus visus 4 kartus, įskaitant 18 mėn. revakcinaciją. Jau ne kartą buvo teiktas pavyzdys, kaip Kaune susirgo pilnai paskiepyti mokyklinio amžiaus vaikai.

Net ligų profilaktikos specialistai tvirtina, kad ir pasiskiepijus, ir nepasiskiepijus, apsisaugoti nuo susirgimų yra būtinos bendros organizmą stiprinančios priemonės: organizmo grūdinimas, liaudies medicinos priemonės, vitaminai.
http://vilniaus.dien...kokliusu-196534

DTaP revakcinacijos vykdomos dar ir 6-7 bei 12 m. vaikams. Tad, maždaug, kas 5 metus. Imunitetas per tą laiką ligoms, nuo kurių skiepyta, sumažėja apie 52%.

Vakcinos Hib komponentas neapsaugo nuo ligos, jei ją sukėlė kitos Haemophilus influenzae b tipo padermės, bei kitų mikroorganizmų sukeltų meningitų.
http://extranet.vvkt...i...68&Kalba=LT

Tokiais atvejais, kai po DTaP įvyksta nepageidautinos reakcijos, kurių metu pasireiškia nervų sistemos ar psichikos sutrikimai, siūloma toliau skiepyti be kokliušo komponento,
http://extranet.vvkt...i...74&Kalba=LT <charakteristikų santrauka>
nors tokiais atvejais labiau būtų patartina atidėti kūdikio vakcinaciją. Visada turi būti įvertinamas santykis tarp rizikos susirgti liga ir rizikos patirti nepageidautiną šalutinį poveikį po skiepo.

Geros klinikinės praktikos reikalavimuose numatyta, kad prieš vakcinaciją būtina peržiūrėti asmens ligos istoriją (ypač dėl ankstesniųjų vakcinacijų ir galimų šalutinių reakcijų) ir atlikti klinikinį paciento ištyrimą.

http://extranet.vvkt...i...68&Kalba=LT
<charakteristikų santrauka>

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 24 balandžio 2009 - 08:15
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 04 24, 09:03)

Vakcinos Hib komponentas neapsaugo nuo ligos, jei ją sukėlė kitos Haemophilus influenzae b tipo padermės, bei kitų mikroorganizmų sukeltų meningitų.


AlfaBeta, ką turėjot omeny, kalbėdama apie kitas H.influenzae B tipo padermes g.gif Kiek žinau, išskiriami 6 sukėlėjo tipai: B(nuo jo vakcinuojama)- inkapsuliuotas, gana atsparus fagocitozei ir lizei, dažniausiai "atsakingas" už HiB meningitą, sepsį, epiglotitą, pneumoniją. Likę(A,C,D,E,F) tipai- bekapsuliniai(tai leidžia organizmui lengviau "tvarkytis" pačiam), siejami su ausų uždegimais, sinusitais, konjunktyvitais, rečiau- su pneumonijomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 24 balandžio 2009 - 08:23
QUOTE(dange @ 2009 04 24, 10:15)
AlfaBeta, ką turėjot omeny, kalbėdama apie kitas H.influenzae B tipo padermes  g.gif Kiek žinau, išskiriami 6 sukėlėjo tipai: B(nuo jo vakcinuojama)- inkapsuliuotas, gana atsparus fagocitozei ir lizei, dažniausiai "atsakingas" už HiB meningitą, sepsį, epiglotitą, pneumoniją. Likę tipai- bekapsuliniai(tai leidžia organizmui lengviau "tvarkytis" pačiam), siejami su ausų uždegimais, sinusitais, konjunktyvitais, rečiau- su pneumonijomis.

Ačiū už papildymą. 4u.gif

Teiginį dėl kitų tipų, nuo kurių neapsaugo šis vakcinos komponentas radau Infanrix-IPV+Hib vakcinos charakteristikos santraukoje.
http://extranet.vvkt...i...68&Kalba=LT

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1. Terapinės indikacijos

Infanrix-IPV+Hib skirta aktyviam visų kūdikių nuo 2 mėnesių amžiaus skiepijimui (imunizacijai) nuo difterijos, stabligės, kokliušo, poliomielito ir influencos hemofilo b.

Infanrix-IPV+Hib taip pat skiriama kaip busterinė vakcina vaikams, anksčiau jau skiepytiems DTP, poliomelito ir Hib antigenais.

Vakcinos Hib komponentas neapsaugo nuo ligos, jei ją sukėlė kitos Haemophilus influenzae b tipo padermės, bei kitų mikroorganizmų sukeltų meningitų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 24 balandžio 2009 - 08:20