QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 16, 22:43)
na nei karto nesu girdejusi apie vaiko bent vieno suzalojima po skiepo, nes jus tikrai tylite reiskia, nes spauda, televizija tyli, nors jos yra visagales.
alfabeta- tu tieisog neadekvaciai reaguoji i zinutes, neskaitai, esme perfrazuoji kaip tau patogu. po velniais-kiek kartu paciai akrtoti, kad nesu nei zu, nei pries skiepus
, ir tikrai man idomu apie tai zinoti, o ne del pasidraskyumo kaip tamsta as cia forume. apie autizma zinau taip pat, apie sukelta vezi-cia tragedija, bet esu tikra, kaip pati esu tikra, kad tas vezys turejo gludeti is anksciau ir tik skiepo "deka" gal islindo ir tiketis reikia laiku, gal jei ne skiepas, jis butu per velai islindes. viska reikia is visu pusiu ziureti ir mastyti, o ne i vienus vartus.
ir dar, minejau, kad labai kremtuosi del rotaviruso skiepo, jis man visai nepatikimas, nes jis tikrai "pakankamai sviezias". tai as cia todel siame forume ir idomu isgirsti mamu pasakojimu, kuri tikrai mane itikintu jog tai nuo skiepu ir apsaugok Dieve, jei tai tikrai, tai ko tylite, ne daktare kokia ant baslio sodinti, tiesiog pagarsinti fakta ant tos firmos skiepus leidziancios, tegul joms sudreba kinkos, ir irodiuneja, kad nuo ju nieko blogo negali buti. tada jau butu grandinine reakcija-zmones butu atsargus, jiems reiketu daug irodineti, kad ne taip jau yra, kontroliuojancios istaigos truputi papurtytu, tada turetu labiau tirti, tada vel prakontroliuotu. as manau taip reiketu, o daktare purtyt-cia kaip lavonui klizma.
Tai tamsta reaguoji per jautriai, nes neketinu ,,draskytis", neturiu tam nei laiko, nei noro. Tenoriu išgirsti kitų mamų patirtį. Ir dar kartą kartoju, ši tema ir yra viešumas, kaip ir TV ar straipsniai. O draskytis cia raginate Jūs, tik dar rimčiau, per teismus ir TV. Manau, kai kuriais atvejais taip iš tikrųjų ir reikia daryti. Pirmiausia, noriu išgirsti visas mamas, kurios turi ką pasakyti šia tema. Ir mano tikslas neįtikinėti nesiskiepyti, o paskatinti merginas nesielgti vien tik pasitikinti bendra tendencija: visi taip daro, reiškia taip reikia. Tai kiekvieno tėvelio asmeninis pasirinkimas skiepyti ar ne. Reikia pačioms aktyviai reikalauti kuo išsamesnės informacijos. Jei daktarai neslapukautų, duotų paskaityti apie vakcinas,kurias ketina suleisti į kūdikio organizmą, tai nebūtų tokių temų šiame forume, nereikėtų mamoms ieškoti atsakymų visur, tik ne pas pediatrą, kuriam liepta geriausiu atveju nieko nesakyti, o tik paklausti, ar skiepysite.
Dar painformuosiu, kad stipriai padaugėjo vaikų su rimtais kalbos raidos sutrikimais. Atlikti tyrimai tai parodo. Tema apie nekalbiukus šiame forume taip pat uždaryta, nes viršijo leistinas apimtis. Įdomu, kodėl staiga tiek daug vaikų iki 3-4 m. nemoka kalbėti? Negi tai genetika? O gal yra kitų bendrų priežačių. Velgi, belieka tėvams patiems ieškoti atsakymų, kodėl ir ką daryti, nes problema ne bendravimo stokoje. Jo kaip tik šiais laikais dagiau. Tarybiniais metais motinos turėjo nepalyginamai mažiau laiko bendrauti su savo vaikais pavargę po darbo ir stovėjimo parduotuvėse eilėse