Įkraunama...
Įkraunama...

Šalutinis skiepų poveikis

QUOTE(Edmė @ 2009 01 16, 15:41)
Temperatūra buvo nedidelė ir mažiau bėrė. Mažiukui buvo 10 mėn.Sirgo sunkiau nei didysis. Bet ne taip baisiai, kaip buvau prisiskaičius apie šią ligą.
Informacijos, ištikrųjų, mažai. Publikacijų laikraščiuose ar žurnaluose nėra, tik brukama reklama apie sakiepų naudą.
Todėl stiprybės mamoms, kurių vaikai vienaip ar kitaip nukentėjo, nuo skiepų. O, kad nuo skiepų, tai jos pačios geriausiai tą žino.

Sėkmės Jums ir visoms kitoms mamytėms. smile.gif Žinokite savo teisę žinoti, tikrinti informacijos objektyvumą ir pačioms nuspręsti. Bet koks mamyčių sprendimas dėl savo vaikučių bus jų laisva valia padarytas sprendimas. Galų gal, tikra tiesa, mama geriau jaučia, kas jos vaikui geriausia.

Šias nuorodas, tikriausiai, esate jau mačiusi?
http://www.homosanit..._vakcinu_kureju
http://209.85.129.13...i...;cd=1&gl=lt

Atsakyti
QUOTE(natstoc @ 2009 01 16, 14:05)
kamilyte9, "vėjas" medikams dėl skiepų buvo keltas ir ne kartą - spaudoje nemažai publikacijų šia tema, bet.....pirma - skiepų tiesioginę žalą sunku įrodyti ir pradėjus teisinę bylą mažai šansų laimėti, antra - medikai įpareigoti propoguoti skiepus, o ne antvirkščiai. Viena vertus vieni medikai tikrai nesigilina ir nežino apie galimą žalą, kiti gi, daugiau išmanatys apie tai, aplamai savo vaikų neskiepija. Kyla klausimas - kodėl jie patys neskiepija ir apie tai nutyli?


na nei karto nesu girdejusi apie vaiko bent vieno suzalojima po skiepo, nes jus tikrai tylite reiskia, nes spauda, televizija tyli, nors jos yra visagales.

alfabeta- tu tieisog neadekvaciai reaguoji i zinutes, neskaitai, esme perfrazuoji kaip tau patogu. po velniais-kiek kartu paciai akrtoti, kad nesu nei zu, nei pries skiepus doh.gif , ir tikrai man idomu apie tai zinoti, o ne del pasidraskyumo kaip tamsta as cia forume. apie autizma zinau taip pat, apie sukelta vezi-cia tragedija, bet esu tikra, kaip pati esu tikra, kad tas vezys turejo gludeti is anksciau ir tik skiepo "deka" gal islindo ir tiketis reikia laiku, gal jei ne skiepas, jis butu per velai islindes. viska reikia is visu pusiu ziureti ir mastyti, o ne i vienus vartus.
ir dar, minejau, kad labai kremtuosi del rotaviruso skiepo, jis man visai nepatikimas, nes jis tikrai "pakankamai sviezias". tai as cia todel siame forume ir idomu isgirsti mamu pasakojimu, kuri tikrai mane itikintu jog tai nuo skiepu ir apsaugok Dieve, jei tai tikrai, tai ko tylite, ne daktare kokia ant baslio sodinti, tiesiog pagarsinti fakta ant tos firmos skiepus leidziancios, tegul joms sudreba kinkos, ir irodiuneja, kad nuo ju nieko blogo negali buti. tada jau butu grandinine reakcija-zmones butu atsargus, jiems reiketu daug irodineti, kad ne taip jau yra, kontroliuojancios istaigos truputi papurtytu, tada turetu labiau tirti, tada vel prakontroliuotu. as manau taip reiketu, o daktare purtyt-cia kaip lavonui klizma.
Atsakyti
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 16, 22:43)
na nei karto nesu girdejusi apie vaiko bent vieno  suzalojima po skiepo, nes jus tikrai tylite reiskia, nes spauda, televizija tyli, nors jos yra visagales.

alfabeta- tu tieisog neadekvaciai reaguoji i zinutes, neskaitai, esme perfrazuoji kaip tau patogu. po velniais-kiek kartu paciai akrtoti, kad nesu nei zu, nei pries skiepus  doh.gif , ir tikrai man idomu apie tai zinoti, o ne del pasidraskyumo kaip tamsta as cia forume. apie autizma zinau taip pat, apie sukelta vezi-cia tragedija, bet esu tikra, kaip pati esu tikra, kad tas vezys turejo gludeti is anksciau ir tik skiepo "deka" gal islindo ir tiketis reikia laiku, gal jei ne skiepas, jis butu per velai islindes. viska reikia is visu pusiu  ziureti ir mastyti, o ne i vienus vartus.
ir dar, minejau, kad labai kremtuosi del rotaviruso skiepo, jis man visai nepatikimas, nes  jis tikrai "pakankamai sviezias". tai as cia todel siame forume ir idomu isgirsti mamu  pasakojimu, kuri tikrai mane itikintu jog tai nuo skiepu ir apsaugok Dieve, jei tai tikrai, tai ko tylite, ne daktare kokia ant baslio sodinti, tiesiog pagarsinti fakta ant tos firmos skiepus leidziancios, tegul joms sudreba kinkos, ir irodiuneja, kad nuo ju nieko blogo negali buti. tada jau butu grandinine reakcija-zmones butu atsargus, jiems reiketu daug irodineti, kad ne taip jau yra,  kontroliuojancios istaigos truputi papurtytu, tada turetu  labiau tirti, tada  vel prakontroliuotu. as manau taip reiketu, o daktare purtyt-cia kaip lavonui klizma.

Tai tamsta reaguoji per jautriai, nes neketinu ,,draskytis", neturiu tam nei laiko, nei noro. Tenoriu išgirsti kitų mamų patirtį. Ir dar kartą kartoju, ši tema ir yra viešumas, kaip ir TV ar straipsniai. O draskytis cia raginate Jūs, tik dar rimčiau, per teismus ir TV. Manau, kai kuriais atvejais taip iš tikrųjų ir reikia daryti. Pirmiausia, noriu išgirsti visas mamas, kurios turi ką pasakyti šia tema. Ir mano tikslas neįtikinėti nesiskiepyti, o paskatinti merginas nesielgti vien tik pasitikinti bendra tendencija: visi taip daro, reiškia taip reikia. Tai kiekvieno tėvelio asmeninis pasirinkimas skiepyti ar ne. Reikia pačioms aktyviai reikalauti kuo išsamesnės informacijos. Jei daktarai neslapukautų, duotų paskaityti apie vakcinas,kurias ketina suleisti į kūdikio organizmą, tai nebūtų tokių temų šiame forume, nereikėtų mamoms ieškoti atsakymų visur, tik ne pas pediatrą, kuriam liepta geriausiu atveju nieko nesakyti, o tik paklausti, ar skiepysite.
Dar painformuosiu, kad stipriai padaugėjo vaikų su rimtais kalbos raidos sutrikimais. Atlikti tyrimai tai parodo. Tema apie nekalbiukus šiame forume taip pat uždaryta, nes viršijo leistinas apimtis. Įdomu, kodėl staiga tiek daug vaikų iki 3-4 m. nemoka kalbėti? Negi tai genetika? O gal yra kitų bendrų priežačių. Velgi, belieka tėvams patiems ieškoti atsakymų, kodėl ir ką daryti, nes problema ne bendravimo stokoje. Jo kaip tik šiais laikais dagiau. Tarybiniais metais motinos turėjo nepalyginamai mažiau laiko bendrauti su savo vaikais pavargę po darbo ir stovėjimo parduotuvėse eilėse
Atsakyti
na pas mane cia tikslo forume nera ardytis, nes cia daugelis kalba ne tai ka mano.
bet as tikrai ardausi uz vaikus.
kodel jus ne? nedristate, ieskote bendraminciu. bendraminciai , to paties likimo aisku palaikys, bet deja neuzkirs kelio tam visam apie ka jus kalbate sad.gif
siaip naudos gavau is sio forumo . domesiuosi vakcinu sudetimi ne vien aptiekdama pediatre. siaip paklasudavau, mane informuodavo, aisku nebuvo teke ir girdeti apie tai ka jus rasote, tad ramiai ta dariau, dabar tikrai pries skiepijant vaika mazaji bent ziuresiu kas ieina i sudeti, ar nebandoma atsikratyti senu vakcinu , jas suleidziant mano vaikui.

Atsakyti
QUOTE(kamilyte9 @ 2009 01 17, 16:01)
na pas mane cia tikslo forume nera ardytis, nes cia daugelis kalba ne tai ka mano.
bet as tikrai ardausi uz vaikus.
kodel jus ne? nedristate, ieskote bendraminciu. bendraminciai , to paties likimo aisku palaikys, bet deja neuzkirs kelio tam visam apie ka jus kalbate sad.gif
siaip naudos gavau is sio forumo . domesiuosi  vakcinu sudetimi ne vien aptiekdama pediatre. siaip paklasudavau, mane informuodavo, aisku nebuvo teke ir girdeti apie tai ka jus rasote, tad ramiai ta dariau, dabar tikrai pries skiepijant vaika mazaji bent ziuresiu kas ieina i sudeti, ar nebandoma atsikratyti senu vakcinu , jas suleidziant mano vaikui.

Kamilyte9, kaip iki šiol nesupratote, mes čia ieškome bendraminčių. Tą parašiau, pradėdama temą pačioje pradžioje. Džiugu, kad pati savo vaikus saugosite, kad nereikėtų paskui kovoti per teismus unsure.gif Jei dar kartą perskaitysite visų mamyčių žinutes, ir ne tik šioje temoje, prisiminsite, kad medikai vengia pripažinti ryšį bet kokio šalutinio poveikio, net kai jis išryškėja iškart po skiepo. Tad, nutylėdami apie visas galimas nelaimes po skiepų, o vėlaiu neikdami sąsajas su skiepu, jie trukdo ieškoti tėvams teisybės. Nepriklausomų ekspertų ieškoti su žiburiu reikia.
Kaip Jūs sugalvojote, kad paskiepijus, vėžys išlenda ,,laiku". Įsivaizduokite,kūdikiui verysad.gif

Papildyta:
Tiesa bendraminčiai kalbomis neišgydys vieni kitų vaikų, bet pasidalinimas patirtimi gali padėti ieškoti išeities
Atsakyti
šiaip jei jums padeda skiepai nesate nukentėję,tai jums neverta čia diskutuoti,bent jau ši tema skirta nukentėjusiems 4u.gif
Atsakyti
Kamilyte9, manau šią temą reikėtų palikti diskusijoms tų, kurių vaikai patyrė raidos sutrikimų mirksiukas.gif Diskusijoms apie skiepų teigiamas ar neigiamas puses ar pačią skiepyjimo/neskiepyjimo idėją ir motyvus yra aibė kitų temų, kuriose dalyvaujame.Nepriklausomai nuo to, ar sutinkame su tuo, jog šių vaikučių problemas sąlygojo vakcinos ar ne, tema yra labai jautri ir asmeniška jų tėvams, todėl čia neverta kurstyti aistrų.
Atsakyti
Temą pradėjau, kalbėdama apie kalbos raidos sutrikimą, tačiau vėliau paaiškėjo, kad tema prasiplečia: juk skiepai gali turėti daug platesnį šalutinių poveikių spektrą. Todėl šioje temoje laukiami visi, kas patyrė bet kokį neigiamą poveikį, ir tie, kurie dar su tom bėdom nesusidūrė, bet tikisi jų išvengti.
Manau diskusijų metu galėsime išssiaiškinti, kiek ir kokių atvejų įvyko, kokios aplinkybės iššaukia tokią reakciją į skiepus ir taip toliau.
Dar kartą viešai būtina akcentuoti, kad reikia reikalauti, jog būtų teikiama pilna informacija apie vakcinų poveikį, atsižvelgiama į konkretaus vaiko šeimos ligų istoriją, išnešiotumą ir kitus kriterijus, o ne vien tik bauginama baisiomis ligų pasekmėmis ir skiepijami visi vienodai
Atsakyti
QUOTE(natstoc @ 2009 01 17, 15:25)
yess.gif mamytės nesikarščiuokit prašau,....kamilyte9, atskleisk prašau kas su ta rorto viruso vakcina ne taip buvo?..... g.gif mano mergytė yra gavusi šios vakcinos - kokie šalutiniai reiškiniai buvo - papasakok.
Aplamai, tai manau, kad yra kokybiškų, gerų vakcinų tik į LT greičiausiai veža iš užsienio, kaip toms trečioms pasaulio šalims - trečiarūšiai produktai...

skiepijome pries puse metu geru, gal beveik pries metus, nieko kol kas nebuvo, bet... tiesiog manau nevertejo. nesinori vaiko prikisti nei vaistais, nei vakcinomis, nes vakcina ne vitaminas.
na , bet cia paskaitinejus s aisku islikau su savo sprendimu ka darysiu, ko nedarysiu, taciau visada skaitysiu apie tai ka mums duos. cia sitas dalykas tai teisingai jusu sakomas
p.s. is teisu, sia tema paliksiu, nes ne i ja isokau, idomu paskaityti buvo, kai kur nesusilaikiau, o mamas suprantu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kamilyte9: 17 sausio 2009 - 19:57
QUOTE(natstoc @ 2009 01 17, 14:25)
yess.gif mamytės nesikarščiuokit prašau,....kamilyte9, atskleisk prašau kas su ta rorto viruso vakcina ne taip buvo?..... g.gif mano mergytė yra gavusi šios vakcinos - kokie šalutiniai reiškiniai buvo - papasakok.
Aplamai, tai manau, kad yra kokybiškų, gerų vakcinų tik į LT greičiausiai veža iš užsienio, kaip toms trečioms pasaulio šalims - trečiarūšiai produktai...

Natstoc, ar galėčiau paklausti g.gif Kodėl skiepyjote rotavirusine vakcina: juk ji net neįtraukta į pagrindinį skiepų kalendorių g.gif
Atsakyti
Turėjau pavyzdžių kai susirgo ne viena draugų šeima su mažais vaikais -rotovirusinė infekcija. Galvojau skiepai panacėja nuo šios labai užkrečiamos ir dažnos ligos, o ir pediatrė labai ją reklamavo.
Nusivyliau kai sužinojau, kad ši vakcina geriausiu atveju tegalioja apie 2 metus.
Antra vertus du kartus mano mergytė sirgo neaiškios kilmės virusiniais susirgimais su aukštoka temperatūra ir viduriavimu - medikai negalėjo nustatyti ar tai rotovirusinė infekcija, nes aiškių ligos simptomų nebuvo. Viena forumietė skundėsi, kad jos vaikui medikai taip pat negalėjo diagnozuoti rotoviruso, nes aiškių simptomų nebuvo, o skiepai buvo duoti.
Atsakyti
QUOTE(natstoc @ 2009 01 17, 22:57)
Turėjau pavyzdžių kai susirgo ne viena draugų  šeima su mažais vaikais -rotovirusinė infekcija. Galvojau skiepai panacėja nuo šios labai užkrečiamos ir dažnos ligos, o ir pediatrė labai ją reklamavo.
Nusivyliau kai sužinojau, kad ši vakcina geriausiu atveju tegalioja apie 2 metus.
Antra vertus du kartus mano mergytė sirgo neaiškios kilmės virusiniais susirgimais su aukštoka temperatūra ir viduriavimu - medikai negalėjo nustatyti ar tai rotovirusinė infekcija, nes aiškių ligos simptomų nebuvo. Viena forumietė skundėsi, kad jos vaikui medikai taip pat negalėjo diagnozuoti rotoviruso, nes aiškių simptomų nebuvo, o skiepai buvo duoti.

Supratau.Tiesiog atkreipiau dėmesį į labai didelį šuolį jūsų požiūryje į vakcinas: nuo skiepyjimo visomis vakcinomis, įskaitant dar neseniai pasirodžiusias rinkoje( turiu galvoje rotavakciną) iki visiško skiepų atsisakymo. Galbūt sprendime dėl skiepyjimo rotavakcina iš tiesų susidėjo jūsų matyta artimų žmonių patirtis ir pediatrės "entuziazmas". unsure.gif
Dėl virusinių viduriavimų diagnostikos.Simptomai nėra pagrindinis kriterijus, nustatant virusinio viduriavimo kilmę.Iš esmės rota, nora ar adenovirusinio gastroenterito eiga labai panaši, tam tikri niuansai simptomuose pasirodo, jei eiga tipinė ir gerai išreikšta, tačiau jų gali ir nebūti.Sukėlėją galima patvirtinti specialiais išmatų tyrimais: express testai virusų sukeltiems viduriavimams(Lietuvoje tiriami trys) arba išmatų pasėlis bakteriniams.
Atsakyti