Įkraunama...
Įkraunama...

Šalutinis skiepų poveikis

Trecia karta jau mums pasiseke - mokami skiepai nemokami - skirtumas akivaizdus - jokio salutinio poveikio.
Atsakyti
Šiandien pažiūrėjau filma apie skiepus, rusiška. Jei ka sudomins rašikyte į 61610976@omnitel.lt (dar filmo autorė yra www.gazeta.ru)
Baisu. Mus lėtai nuodija. Tiems kurie už skiepus - jūs galvojat apie 1-2 metų etapa, kad skiepas gerai. Tai Jūsų esminė klaida. Reikia apžvelgti prieš tai istorija ir numatyti ateitį. Sunku paaiškinti 90 minučių dokumentinį filmą. AŠ NUO ŠIOS DIENOS SAVO DUKRAI NEI VIENO SKIEPO. Visiems pažistamems ši filmą dalinsiu nemokamai. Gal supras nuo ko jie serga ar pradėjo sirgti. Draugė prieš 3 mėn nuo gripo skiepijasi - rezultatas sirgo 30 dienų su 37.5 temperaturą dabar su inkstais ligoninėja.
Atsakyti
mes visą laiką skiepijomės mokamais skiepais. jokio šalutinio poveikio. dabar nuo šių metų visi nemokami... nežinau ar taip turi būt ar ne, bet nuo šio skiepo paraudo dūrio vieta ir jau trečia diena nepraeina. paraudimas apie du cm. mums 1,3 m. gal kam taip buvo? girdėjau, kad šis skiepas pats lengviausias ir nieko būti neturėtų. be je, vakare pradėjo berti kojytes didelėm dėmelėm................
Atsakyti
apie koki skiepa kalbat?
Atsakyti
mes vakar pasiskiepijom 18 mėn, nebuvo jokios reakcijos, taip džiaugiausi, o šiandien pakilo tempa ir laikosi visa diena apie 38. Nežinau ką galvot verysad.gif . Ar buvo taip kam?
Papildyta:
jei ne žvakutės matyt būtų pakilus dar didesnė verysad.gif
Atsakyti
cia jus apie MMR ? siaip sitam skiepui temperatura nebudinga, gal siaip koks virusas...
Atsakyti
sveikos, mes treciadieni skiepyjomes 18 menesiu skiepu, kur difterija, stablige, kokliusas ir kt. Treciadieno nakti pakilo tempa, nematavau, bet vaikas dege. Daviau vaistu. Nukrito, po kiek laiko vel pakilo. Tai taip ir numusinejam. Kai nukrenta tempa, vaikas zvalus, zaidzia, biski uzkanda, kai pakyla, prisiglaudus tik sedi, nieko burnon neima. Skambinau ir savo gydytojai, ir i skiepu centra klaust, ar normalu. Sake kokliuso skiepas yra labai baisus, stiprios reakcijos buna. Ir kad karsciuot gali ta pacia diena, kai skiepyta ir dar kita. O paskui turetu kristi tempa. Nors mums jau trecia diena ir dar vis karsciuojam g.gif tuo tarpu musu gydytoja sako, kad karsciuot gali ir 3 ir 5 dienas blink.gif doh.gif tikiuosi taip nebus....nes pavargau jau - vaikas istisai zyzia, nevalgo, pikta kaip sirse, nakti blaskosi....vargsiuke, skauda jai turbut. O ir durio vieta istinus, raudona, skausminga.
Atsakyti
koks buvo vakcinos pavadinimas?
kokiais skiepais skiepyjot iki tol? kokios buvo reakcijos?
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 03 30, 16:40)
koks buvo vakcinos pavadinimas?
kokiais skiepais skiepyjot iki tol? kokios buvo reakcijos?

Vakcina Infanrix vadinasi. Iki tol irgi ta pacia skiepijom, imdavom mokamus skiepus. Si karta gavom ta pacia isvalyta gera vakcina, tik jau nemokamai, valstybes kompensuojama. Iki siol niekada jokiu reakciju neturejom schmoll.gif pirmas kartas. Uztat man ir sokas toks lengvas, buvau rami 100 proc, kad reakcijos nebus verysad.gif
Atsakyti
ar vakcina iseme is dezutes ir jums parode?
Atsakyti
QUOTE(Rituska @ 2007 03 30, 17:02)
ar vakcina iseme is dezutes ir jums parode?

taip. Ir dezute atidave.
Skambinau i skiepu centra, konsultavausi su gydytoja, sake jei iki siol skiepinant sia vakcina, kur ieina kokliusas, nebuvo reakcijos, labai tiketina, kad si karta bus. Nezinau kiek tiesos tame, bet mums taip ir yra g.gif be to, sake, kad kokliuso skiepas baisus ir buna reakcija, ypac sitas 18 menesiu skiepas, nes jis stiprus.
Atsakyti
QUOTE(Vilmukas @ 2007 03 30, 18:53)
taip. Ir dezute atidave.
sake jei iki siol skiepinant sia vakcina, kur ieina kokliusas, nebuvo reakcijos, labai tiketina, kad si karta bus.

cia gydytoja yra teisi.
Paitnimas su niezuliu, nepatogumu, skausmu atsiranda injekcijos vietoje kai daroma kombinuota vakcina , pvz AKDS, pas 1/3 vaiku. Priklausomai nuo to kokia buvo vakcina "valyta" ar "nevalyta" reakcija buna didesne ar mazesne, bet ji dideja kas kart skiepijant (t.y. ketvirta karta yra stipriausia). Pagrindinis patogeninis mechanizmas vietinio reaktogeninio poveikio -specifinis imuninis atsakas del kurio ir yra vakcinuojama.
Kaip sito imuninio atsako rezultatas atsiranda arba auga giperjautrumas ivedamiems antigenams is ju 95 – 97% atveju yra nepavojingi is klinikines puses ir gydymo nereikalauja, labai retai uzsitesia biski ilgiau.
paprastai kalbant organizmas jau "susipazino" su antigenais ir dabar kai juos gauna audringiau reaguoja i juos. is vienos puses sustirpina imunini atsaka bet is kitos tai yra nemolonus salutinis poveikis vis del to. bet kiekvienam vaikui skirtingai, mums jokios reakcijos net i 4ta skiepa nebuvo.
visai kita istorija su gyvosiomis vakcinomis: reakcija kaip i jas silpneja su kiekvina revakcinacija.

taigy, manau viskas yra normos ribose. stebekite vaika, palaikykite rysi su gydytoja bet manau viskas pas jus bus gerai
sekmes
Atsakyti