Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

QUOTE(BonyEx @ 2009 10 30, 22:08)

BonyEx, 30 Spa 2009 - 22:08, para�ė:

BonyEx, 30 Spa 2009 - 22:08, para�ė:

paklausiau vyro nuomones, o jis pasake taip...

paklausiau vyro nuomones, o jis pasake taip...

pas mus panašus pokalbis buvo, nors iš tiesų ir taip buvau apsisprendusi nekeisti pavardės - tiesiog nesuvokiamas man tas pavardės keitimo tikslingumas. tai vyras tik pakomentavo, kad gerbia mano sprendimą ir nemato tame jokių problemų.
o šiaip su tomis pavardėmis viskas labai ok - kas kokios nori, tas tokią ima.
kur kas įdomesnis dalykas man yra tas aistringas merginų noras atsikratyti savosios ir pasiimti kitą - vyro pavardę. pati šito jausmo nepatyriau, tikriausiai todėl ir stebiuosi. mąstau: užaugi su savo pavarde, subręsti kaip asmenybė... iš kur tas poreikis ja pakeisti? juk meilei, santykiams pavardė turi mažiausiai įtakos... spėju, kad dažnai tas pavardės keitimas yra tiesiog mechaninis veiksmas, neapmąstant jo ir nesuteikiant pernelyg didelės reikšmės. bet,pastebėjau, yra dalis moterų, kurios apie pavardės keitimą kalba netgi su tam tikrų pasididžiavimu, tarsi gavusios kokią privilegiją būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BonyEx @ 2009 10 30, 20:08)

BonyEx, 30 Spa 2009 - 20:08, para�ė:

BonyEx, 30 Spa 2009 - 20:08, para�ė:

pasilikti savo tikrai galima. vaikiukai gauna tecio pavarde  4u.gif

paklausiau vyro nuomones, o jis pasake taip: aisku butu ziauriai malonu jei turetum mano pavarde (is savanaudisku paskatu), bet sako noreciau, kad liktum asmenybe, todel nepriestarausiu, jog pasiliktum mergautine.

pasilikti savo tikrai galima. vaikiukai gauna tecio pavarde  4u.gif

paklausiau vyro nuomones, o jis pasake taip: aisku butu ziauriai malonu jei turetum mano pavarde (is savanaudisku paskatu), bet sako noreciau, kad liktum asmenybe, todel nepriestarausiu, jog pasiliktum mergautine.

blink.gif nebeliko ką ir bepridurt blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurdesita: 31 spalio 2009 - 12:49
QUOTE(Lurdesita @ 2009 10 31, 13:46)

Lurdesita, 31 Spa 2009 - 13:46, para�ė:

Lurdesita, 31 Spa 2009 - 13:46, para�ė:

Lurdesita, Jūs, kaip ir zuzla, ištraukiate žodžių junginį iš konteksto ir pučiate akis. Bony labai aiškiai ir nuosekliai viską surašė, negi tikrai taip gigantiškai sunku suprasti, ką žmogus norėjo pasakyti??
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 10 31, 11:59)

something else, 31 Spa 2009 - 11:59, para�ė:

something else, 31 Spa 2009 - 11:59, para�ė:

Lurdesita, Jūs, kaip ir zuzla, ištraukiate žodžių junginį iš konteksto ir pučiate akis. Bony labai aiškiai ir nuosekliai viską surašė, negi tikrai taip gigantiškai sunku suprasti, ką žmogus norėjo pasakyti??

ne nesunku... nieko iš konteksto ir neištraukiau... manęs asmeniškai tikrai nenudžiugintų būsimo vyro pareiškimas, kad noriu, kad liktum asmenybe... todėl pasilik mergautine pavarde... taip išeina, kad jei ji priims vyro pavardę jo nuomone bus nebe asmenybė g.gif ar kaip čia tada reikėjo suprast...

ir kodėl tada jai atrodo, kad jei ji paims vyro pavardę taps sofa vyro bute - čia metafora...

beje mano vyras sutiko paimt mano pavardę, bet nei aš, nei mano tėvai to nenorėjom 4u.gif kažkaip nepagalvojom, kad tapus -iene, tapsiu daiktu biggrin.gif atrodo ir netapau...

aš jokiu būdu nesakau, kad esu prieš kai merginos pasilieka savo pavardę, ar paima per brūkšnelį... bet kodėl jos visos kaip sutartinai kaip argumentą nurodo, kad bijojo prarast savąjį aš ir tapt vyro nuosavybe g.gif man va šitas aspektas nesuvokimas... na norėjai pasilikt pasilikai... prie ko čia tas asmenybės praradimas, kažkieno nuosavybe tapimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lurdesita @ 2009 10 31, 14:35)

Lurdesita, 31 Spa 2009 - 14:35, para�ė:

ne nesunku... nieko iš konteksto ir neištraukiau... manęs asmeniškai tikrai nenudžiugintų būsimo vyro pareiškimas, kad noriu, kad liktum asmenybe... todėl pasilik mergautine pavarde... taip išeina, kad jei ji priims vyro pavardę jo nuomone bus nebe asmenybė g.gif ar kaip čia tada reikėjo suprast...

Nežinau, kaip reikėtų suprati, bet pasakysiu, kaip aš suprantu tą „noreciau, kad liktum asmenybe“.
Manau, asmenybė yra žmogus, gebantis savarankiškai be išorinio spaudimo priimti sprendimą. Ne todėl, kad taip pageidauja būsimas vyras, giminės, o dėl to, jog pati moteris nori pasilikti savo (arba atitinkamai – paiimti vyro) pavardę. Bet kuriuo atveju sprendimas priimamas sąmoningai ir toks, koks pačiai moteriai atrodo geriausias. Man regis, tai ir norėjo pasakyti Bony vyras - esi asmenybė, todėl pati turi teisę spręsti savarankiškai - gerbiu Tavo nuomonę.

QUOTE(Lurdesita @ 2009 10 31, 14:35)

bet kodėl jos visos kaip sutartinai kaip argumentą nurodo, kad bijojo prarast savąjį aš ir tapt vyro nuosavybe g.gif man va šitas aspektas nesuvokimas... na norėjai pasilikt pasilikai... prie ko čia tas asmenybės praradimas, kažkieno nuosavybe tapimas g.gif

bet kodėl jos visos kaip sutartinai kaip argumentą nurodo, kad bijojo prarast savąjį aš ir tapt vyro nuosavybe g.gif man va šitas aspektas nesuvokimas... na norėjai pasilikt pasilikai... prie ko čia tas asmenybės praradimas, kažkieno nuosavybe tapimas g.gif

čia su Jumis sutinku, kartais tikrai hiperbolizuojama smile.gif bet dalis tiesos tame irgi yra. kadangi pati pasilikau savo pavardę galiu pakomentuoti: man mano pavardė yra susijusi su saviidentifikacija, priimu ją kaip vertybę, ženklą kas aš esu ir iš kur esu. tiesa, čia dar vienas niuansas: buvau palyginti "vėlyva" nuotaka, gal todėl tokie sentimentai savai pavardei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 10 31, 13:45)

something else, 31 Spa 2009 - 13:45, para�ė:

something else, 31 Spa 2009 - 13:45, para�ė:

Man regis, tai ir norėjo pasakyti Bony vyras - esi asmenybė, todėl pati turi teisę spręsti savarankiškai - gerbiu Tavo nuomonę.

Man regis, tai ir norėjo pasakyti Bony vyras - esi asmenybė, todėl pati turi teisę spręsti savarankiškai - gerbiu Tavo nuomonę.

jei vyras pasakytų taip, kaip sakai tu, BonyEx taip ir parašytų...

aš pasikeičiau pavardę, nes ji buvo patėvio, kuris dabar sėdi kalėjime, o su savo -aite buvau viso labo tris pirmus savo gyvenimo metus, taigi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 31 spalio 2009 - 14:08
na matot taip būtų galima suprast, jei ne vėlesni jos pačios žodžiai, kad ji būtų daiktas... reiškia ji taip jaučiasi, ir vyrui matyt išsakė tokius argumentus... tada belieka žavėtis vyru kaip asmenybe, kad jis suprato, kad jei dar reikia atrast save... bet čia tik mano pasvarstymai iš vieno posto...
aš, kad ir turiu vyro pavardę... gyvenu užsienyje ir nuolat turiu aiškint, kad esam vedę, nes galūnės skirtingos... biggrin.gif ... o jų supratimu tai visiškai skirtingos pavardės biggrin.gif ... čia šiaip ... ne į temą pastebėjimas...

o šiaip ... man asmeniškai subrendimo ir asmenybės įrodymas, kai žmogus išdrįsta pasakyt, kad norėjau, ta pavardė man brangi ir pasilikau... o ne teisinasi kažkokiais asmenybės praradimais, tapimais daiktais... ir dar velniai žino kuo susigalvoja, kad pateisint savo polegius...

kadangi dažnai einu prieš visuomenės normas... tai ir iš kitų taip besielgiančių kartais per daug reikalauju ax.gif ...

o šiaip tai... tos pavardės dabar toks išpūstas reikalas... mada nauja doh.gif gaila, kad dauguma seka ja išties visai nesusimąstydami smile.gif kaip beje ir daugeliu kitų dalykų... o ir mūsų valstybė... vietoj to, kad supaprastintų viską tai dar daugiau sumaišties įnešė doh.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurdesita: 31 spalio 2009 - 14:15
QUOTE(Lurdesita @ 2009 10 31, 15:14)

Lurdesita, 31 Spa 2009 - 15:14, para�ė:

Lurdesita, 31 Spa 2009 - 15:14, para�ė:

o šiaip tai... tos pavardės dabar toks išpūstas reikalas... mada nauja doh.gif gaila, kad dauguma seka ja išties visai nesusimąstydami smile.gif kaip beje ir daugeliu kitų dalykų... o ir mūsų valstybė... vietoj to, kad supaprastintų viską tai dar daugiau sumaišties įnešė doh.gif ...

jei cia nauja mada, tai visos -ienes iseitu sovietinis palikimas? moterys, kurios nemastydamos daro kaip mamos ir seneles?

iskreipei mano posta, bet nesiruosiu as sia tema plestis. esme prasidejo nuo klausimo- kam man tai? ka pakeis? arba ar man trukdys jei ji bus skirtinga? atsakiau i savo klausimus ir padariau sprendima. viskas
Atsakyti
sveikos merginos, as emiau vyro pavarde su galune -iene, nes labai myliu ir gerbiu savo vyra ir manau jam yra malonu ir galvos nereikia sukti. Manau vyrams yra labai smagu kada moeris pasiima vyro pavarde o nepasilieka savo ar per bruksneli. Cia mano asmenine nuomone. o kas liecia naujoviskas galunes tai cia manau mados reikalas, bet kam tinka kodel gi ne.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 10 31, 12:21)

something else, 31 Spa 2009 - 12:21, para�ė:

something else, 31 Spa 2009 - 12:21, para�ė:

spėju, kad dažnai tas pavardės keitimas yra tiesiog mechaninis veiksmas, neapmąstant jo ir nesuteikiant pernelyg didelės reikšmės. bet,pastebėjau, yra dalis moterų, kurios apie pavardės keitimą kalba netgi su tam tikrų pasididžiavimu, tarsi gavusios kokią privilegiją būtų smile.gif

spėju, kad dažnai tas pavardės keitimas yra tiesiog mechaninis veiksmas, neapmąstant jo ir nesuteikiant pernelyg didelės reikšmės. bet,pastebėjau, yra dalis moterų, kurios apie pavardės keitimą kalba netgi su tam tikrų pasididžiavimu, tarsi gavusios kokią privilegiją būtų smile.gif

Papildysiu. Aš pastebėjau dar vieną motyvą: kaip atrodys, jeigu tėvo ir vaikų pavardės bus vienodos, o mamos - kitokia. Bus problemų. Kokių - neaišku, bet jų bus.
Mano sūnui tuoj šešeri. Per tą laiką nesusidūriau nė su viena problema dėl to, kad mano ir vaiko pavardės skirtingos (beje, priesaga -aite kaip ir turėtų rodyti, kad esu netekėjusi). O vyro pavardė dar kitokia (nes jis ne mano vaiko tėvas). Taigi esame šeima su trim skirtingom pavardėm biggrin.gif
Atsakyti
As tai manau, kad kai pasiimi vyro pavarde, tai tampo dalele jo [geraja prasme], o kai zmogu myli, juk visada norisi buti jo dalele. smile.gif Todel man asmeniskai net mintis nekyla pasilikti savo pavarde... o kam? Nemanau, kad pasiemusi vyro pavarde prarasiu dali saves ar dar kazko, man kaip tik smagu, kad nuo siol mes abu ir musu vaikai tures vienodas pavardes wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 11 02, 15:17)

kauke26, 02 Lap 2009 - 15:17, para�ė:

kauke26, 02 Lap 2009 - 15:17, para�ė:

As tai manau, kad kai pasiimi vyro pavarde, tai tampo dalele jo [geraja prasme], o kai zmogu myli, juk visada norisi buti jo dalele. smile.gif Todel man asmeniskai net mintis nekyla pasilikti savo pavarde... o kam? Nemanau, kad pasiemusi vyro pavarde prarasiu dali saves ar dar kazko, man kaip tik smagu, kad nuo siol mes abu ir musu vaikai tures vienodas pavardes wink.gif

drinks_cheers.gif Visiškai sutinku, mano irgi toks pats požiūris wub.gif
Atsakyti