QUOTE(something else @ 2009 10 22, 10:02)
Tai jau butinai pasiimsiu

QUOTE(raciren @ 2009 08 11, 20:29)
pas mane buvo panasi situacija, galiausia pabijojus visokio popierizmo, ir paklausius savo vyro, pasirinkau viena pavarde t.y. vyro, ir zinot ka... visa ta laika kol buvau -iene, as nebuvau patenkinta atsisakius savo pavardes, jauciausi lyg praradus dalele saves
, taigi praejus 4m po vestuviu, as susigrazinau savo mergautine pavarde per bruksneli vyro, ir esu begalo be krasto laiminga... 

O susiduriar su kokiais snkumais turint dvi pavardes (na per bruksneli), be to,kad tenka daugiau ir ilgiau pasirasineti?

QUOTE(nenuorama- @ 2009 10 26, 23:17)
O susiduriar su kokiais snkumais turint dvi pavardes (na per bruksneli), be to,kad tenka daugiau ir ilgiau pasirasineti? 

kol kas ne, bet as dar neilgai esu su dvejomis pavardemis

Sveikos,
Norejau paklausti, ar galima po vestuviu pasilikti savo mergautine, neimant jokios vyro per bruksneli pavardes?
Norejau paklausti, ar galima po vestuviu pasilikti savo mergautine, neimant jokios vyro per bruksneli pavardes?

QUOTE(moony @ 2009 10 30, 13:43)
Sveikos,

Galima

Dabar susimasciau, jeigu as liksiu su savo mergautine, vyras su savo liktu, tai kokia pavarde vaikai butu?

pasilikti savo tikrai galima. vaikiukai gauna tecio pavarde
as po trumpuciu svarstymu pasilikau savo pavarde
paklausiau vyro nuomones, o jis pasake taip: aisku butu ziauriai malonu jei turetum mano pavarde (is savanaudisku paskatu), bet sako noreciau, kad liktum asmenybe, todel nepriestarausiu, jog pasiliktum mergautine. man labai patiko sie zodziai, nes realiai kai galvojau, tai man jaukesne mintis buvo apie manaja. tarkim jei galeciau buti -e, buciau pasirinkusi, bet -iene.... na ne, jokiu budu. ir siaip... man pvz vyro pavarde atrodo kaip pasisavinimas, nuosavybes antspaudas ar kaip cia pasakyti. o as priklausyti tikrai nepageidauju
norejau tik isipareigoti..
is kitos puses... tos, kurios taip pat galvoja, bet vyrai nesutinka.. pabandykite triuka - pasiulykit vyrui savo pavarde. jiems issprogs akys, tipo kaip cia dabar. o tada paklauskite, o kodel jus turetumete keistis savaja?
yra mano draugiu, kurios manes nesupranta ir sako, kad pacios norejo, kad seimoje butu vienodos pavardes. o man tai netrukdo ir nesusiduriau su problemomis del to. jei ateityje persigalvosiu, pasikeisiu. o dabar tik dziaugiuosi ta
ip padariusi

as po trumpuciu svarstymu pasilikau savo pavarde

is kitos puses... tos, kurios taip pat galvoja, bet vyrai nesutinka.. pabandykite triuka - pasiulykit vyrui savo pavarde. jiems issprogs akys, tipo kaip cia dabar. o tada paklauskite, o kodel jus turetumete keistis savaja?
yra mano draugiu, kurios manes nesupranta ir sako, kad pacios norejo, kad seimoje butu vienodos pavardes. o man tai netrukdo ir nesusiduriau su problemomis del to. jei ateityje persigalvosiu, pasikeisiu. o dabar tik dziaugiuosi ta

QUOTE(BonyEx @ 2009 10 30, 21:08)
sako noreciau, kad liktum asmenybe
jetau, aš nebe asmenybė

QUOTE(zuzla @ 2009 10 30, 23:04)
zvelk giliau.. nenoriu plestis. kiekvienam savo. as uogiene jau buvau. bo to as istekejau uz vyro, o ne jo gimines.
Man taip pat yra mintis pasiulyti vyrui savo pavarde, ir jis visai nepriestarauja, tada bent vaikiukai butu vienoda pavarde.