Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

o as neapsisprendziu ka man daryti su savo pavarde, visada buvau truputeli senamadiska ir net nesvarsciau, kad po vestuviu pasirinksiu vyro pavarde su -iene, bet gavau tokia minty kad verta pasilikti ir mergautine per bruksneli vyro pavarde. net nezinau, niekada nebuvau labai patenkinta savo pavarde tad visada norejau kuo greiciau pasikeisti... bet esu "gal kada nors busimoji" menininke, baigus tas studijas, uzsiimu papildomai ir sako tokiu atveju mergautine reikalinga...bet nezinau ka daryti, isipareigoti likti visada -yte, ar nekreipti i nieka demesio yr buti iene nepaisant nieko?
Atsakyti
Mano busimo vyro pavarde turi raide w, nes jis ne Lietuvos pilietis. Ar mano pase bus irasyta w raide, ar ja pakeis v ? Girdejau, kad nori iteisinti tokiu lotynisku raidziu kaip x,w.q rasyma varduose. Ar kas esate asmeniskai su tuo susidurusios ?
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2009 10 03, 13:55)
Mano busimo vyro pavarde turi raide w, nes jis ne Lietuvos pilietis. Ar mano pase bus irasyta w raide, ar ja pakeis v ? Girdejau, kad nori iteisinti tokiu lotynisku raidziu kaip x,w.q rasyma varduose. Ar kas esate asmeniskai su tuo susidurusios ?

Viktoro Diawaros zmonos pavarde buvo sulietuvinta, vietoj w irasyta v. jie tuokesi rugsejo 4d, tad tik pries menesi.. g.gif man atrodo, kad gali paskambint ir pasiteiraut siuo klausimu CMB.
Atsakyti
QUOTE(ign@siux @ 2009 10 01, 21:21)
o as neapsisprendziu ka man daryti su savo pavarde, visada buvau truputeli senamadiska ir net nesvarsciau, kad po vestuviu pasirinksiu vyro pavarde su -iene, bet gavau tokia minty kad verta pasilikti ir mergautine per bruksneli vyro pavarde. net nezinau, niekada nebuvau labai patenkinta savo pavarde tad visada norejau kuo greiciau pasikeisti... bet esu "gal kada nors busimoji" menininke, baigus tas studijas, uzsiimu papildomai ir sako tokiu atveju mergautine reikalinga...bet nezinau ka daryti, isipareigoti likti visada -yte, ar nekreipti i nieka demesio yr buti iene nepaisant nieko?

Sveika,
Ką reiškia, kad tokiu atveju reikalinga mergautinė pavardė??? Jeigu esi menininkė, tai natūraliai manau suprantama turėtų būti, nes "verdi toje virtuvėje" ir matai, kad yra susiklosčiusios tradicijos visose meno srityse nuo balerinos, dailininko, puodžiaus, netgi architekto ir t.t., kad visos moterys pasirašo mergautine pavarde, manau suprantama, kad žmogus - asmenybė išreiškianti savo gabumus mene, - natūralu, kad savo pavardę ir garsina!!!, o ne žmogaus, kuris niekuo neprisideda prie Tavo individualių sugebėjimų, tai yra - Tavo vyras. Paprasčiau : nėra prasmės garsinti vyro pavardės, jam Tavo ar mano sugebėjimai ir pasiekimai nepriklauso!!! Tik Tu ir tik Tu atstovauji save su savo pavarde!!!
P.S. mano pavardė išliko ir per brūkšnelį pridėjau vyro pavardę.
Atsakyti
QUOTE(rugilytes @ 2009 10 09, 10:45)
Sveika,
Ką reiškia, kad tokiu atveju reikalinga mergautinė pavardė??? Jeigu esi menininkė, tai natūraliai manau suprantama turėtų būti, nes "verdi toje virtuvėje" ir matai, kad yra susiklosčiusios tradicijos visose meno srityse nuo balerinos, dailininko, puodžiaus, netgi architekto ir t.t., kad visos moterys pasirašo mergautine pavarde, manau suprantama, kad žmogus - asmenybė išreiškianti savo gabumus mene, - natūralu, kad savo pavardę ir garsina!!!, o ne žmogaus, kuris niekuo neprisideda prie Tavo individualių sugebėjimų, tai yra - Tavo vyras. Paprasčiau : nėra prasmės garsinti vyro pavardės, jam Tavo ar mano sugebėjimai ir pasiekimai nepriklauso!!! Tik Tu ir tik Tu atstovauji save su savo pavarde!!!
P.S. mano pavardė išliko ir per brūkšnelį pridėjau vyro pavardę.

g.gif o tai tokios kaip Julija Zileniene garsina ne save o savo ex-vyra? biggrin.gif manau, kad prasme nekeist savo pavardes yra tada, kai jau esi daugiau maziau zinomas. O jei es dar tik galbut busima izymybe, tai jau tada tavo pasirinkimo reikalas, pasilikt mergautine, per bruksneli, ar tik vyro pavarde...
Atsakyti
QUOTE(*nikituke* @ 2009 09 17, 18:57)
as vis niekaip negaliu nuvaziuoti dokumentu susitavrkyti  verysad.gif , vis negaliu, bet kartu ir nenoriu, norejau savo pasilikti per bruksneli bet tada pagalvojau ai... koks skirtumas, o dabar niekaip neatsisakau savo pavardes, vis pasirasau senaja, jei daba keisiu dokumentus gal galesiu parasyti per bruksneli savo?

Nesuprantu problemos smile.gif Ar pavarde turi itakos seimyninei laimei? smile.gif Prisigalvojat nieku smile.gif Ar namuose jau ten vienas i kita pavardem kreipiates, kad labai sirdi skauda?
Atsakyti
Pritariu smile.gif MB labai graziai manes paprase, kad rinkciausi jo pavarde smile.gif Manau ir teisiskai veliau, turint bendra nuosavybe, vaikus bus paprasciau tvarkytis. Tad busiu Kubiliuniene ax.gif Aisku, tas ''niene'' gale juokina doh.gif , bet...toki jau vyra issirinkau. Nors biski sirdi skauda, nes mano pavarde labai grazi ir miela rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif skaitinejau daug forumu del tu pavardziu keitimu, tai tos kurios norit pasilikti ir savo ir vyro pavarde po vestuviu, gerai pagalvokit, nes merginos, kurios taip padare skundziasi, kad su tom dviem pvardem joms tik bedu, ypac jeigu dirbi koki atsakinga darba ir tenka daznai pasirasineti dokumentus, tada sako tos dvi pavardes tik trukdo, ilgai uztrunka kol pasirasai ir daznai netelpa i laukelius. Na, cia tik vienas is niuansu wink.gif
As tai savo vyro pasiimsiu pavarde, o maniskes man visai negaila smile.gif Reikia naujoviu! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 10 20, 12:15)
As tai savo vyro pasiimsiu pavarde, o maniskes man visai negaila smile.gif Reikia naujoviu!  biggrin.gif

nenuginčijamas argumentas smile.gif
Atsakyti
Klausykit merginukes, gal kam teko susidurti su tokia situacija: as ruosiuosi teketi Las Vegase, po to itraukti santuoka Lietuvoje i apskaita ir tada pasikeisti pasa su nauja pavarde. Man iskilo toks klausimas: Las vegase isduotame santuokos liudijime nebuna irasyta "pavarde po santuokos". Tiesiog toks ir tokia susituoke ten ir ten tada ir tada. Tai as galvoju jeigu tame santuokos liudijime nebus nurodyta, kokia mano nauja pavarde, ar man Lietuvoje taip paprastai bus galima pasikeisti ja i vyro pavarde itraukiant santuoka i apskaita? Gal kas nors su tuo susidure, buciau labai dekinga, jeigu pasidalintumete mintimis ;)Aciu labai!

Atsakyti
QUOTE(labins @ 2009 10 21, 15:18)
gilinkis gilinkis, duosiu užsakymų  4u.gif
aš labai norėjau knygą rc laimet apie dekupažą. prikūriau istorijas net kelias ką dekoruočiau ir mano proto kridslai buvo tokie menki verysad.gif bet realistiniai užtat, o ne fantastiniai  lotuliukas.gif
Papildyta:
o mums chemoterapiautė dave siuntimą pas urologus... nu bet jie mus ir pas onkologus ir atsiuntė... gal todėl...

kai trauksit į apskaitą, užpildysit blanką, ten bus grafa dėl pavardės - įrašysit kokią norėsit - tokia ir bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 10 21, 17:21)
kai trauksit į apskaitą, užpildysit blanką, ten bus grafa dėl pavardės - įrašysit kokią norėsit - tokia ir bus smile.gif

Taip paprastai?? Ir viskas? bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif nejaugi nereikes jokiu popieriu ar dar ko?
Atsakyti