Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

QUOTE(Allur @ 2009 09 15, 12:28)
Musu bendru sutarimu vyras ims mano pavarde ne as jo... ax.gif

jei ne paslaiptis, kodėl priėmėte tokiį sprendimą?
o pati savo pavardės forma keisite su priesaga -ienė ar pasiliksite -aitė?

QUOTE(amena @ 2009 09 15, 18:14)
Aš vis dėlto rinkausi vyro pavardę su galūne -ienė ax.gif norėjos tik su galūne -ė, tačiau išvydus kaip tokios moterys nuolat diskriminuojamos, nesinorėjo gadintis gyvenimą dėl pavardės galūnės...  doh.gif

tiesa sakant, nelabai pastebėjau tokios diskriminacijos. na, išskyrus prieš keletą mėnesių kelių klounų sukeltą ažiotažą spaudoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 09 17, 17:45)
jei ne paslaiptis, kodėl priėmėte tokiį sprendimą?
o pati savo pavardės forma keisite su priesaga -ienė ar pasiliksite -aitė?

Mano pavarde bus -iene, kaip mano mamos, maniskio, kaip mano tevo.
Tiesiog, man jo pavarde negrazi per ilga, tiesa pasakius, net nesvarsciau tokios galimybes, kad imti jo pavarde. Manoji man per daug patinka, kad keisciau blush2.gif
Maniskis prie tos minties buvo pripratintas per gerus du metus (nes vestuves jau pries tiek laiko pradejom planuoti ir jom ruostis) ir dabar nesant pareiskimus pats uzrase mano tevo pavarde net nesispyriodamas.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Allur: 17 rugsėjo 2009 - 18:04
smagu, kad draugiškai susitarėt drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos! Man asmeniškai nepatinka pavardė su -ė, tad esu linkusi prie vyro pavardės. Svarstau galimybę pasirinkti dvigubą pavardę per brūkšnelį. Tačiau kažkur girdėjau, kad juridiškai galioja tik pirmoji pavardė, t.y. mergautinė. g.gif Ar yra ką nors apie tai žianačių mamyčių?
Atsakyti
QUOTE(soninta @ 2009 09 18, 16:42)
Sveikos! Man asmeniškai nepatinka pavardė su -ė, tad esu linkusi prie vyro pavardės. Svarstau galimybę pasirinkti dvigubą pavardę per brūkšnelį. Tačiau kažkur girdėjau, kad juridiškai galioja tik pirmoji pavardė, t.y. mergautinė. g.gif  Ar yra ką nors apie tai žianačių mamyčių?

juridiškai galios viena pavardė, nes ji viena ir yra... o kokia jos forma renkatės jūs: pasiliekat mergautinę, imat vyrū su gakūne - e, imat vyro su galūne - ienė, imat per brūkšnelį savo mergautinę ir vyro - ė, ar savo mergautinę su vyro - ienė 4u.gif

mūsų atveju paėmiau vyro pavardę, bet prieš tai jis susigrąžino mamos mergautinę ax.gif tiesa buvo mintis jam kilus imt mano... bet aš to nenorėjau... et labia jau aš tradicijas mėgstu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_Jenifer_ @ 2009 08 02, 20:22)
Sveikos:) mano būsimo vyro pavardės galūnė -as- ir aš taip pat lb norėčiau šios galūnės.Gal žinote ar įmanoma?Juk yra Daina Bosas, Goda Alijeva...

Šiaip tai neleidžia, mano pavardė tokia kaip vyro, galūnė -a, leido tik todėl, kad vyro mamos irgi tokia pati pavardė, ir dar leidžia jei vyro tautybė ne lietuvos.

Tad žiurėk į savo vyro tautybę ir į jo mamos pavardę, kitu atveju teks būti -iene, arba -ė.

Diana Bosas tuokėsi ne Lietuvoje, o kažkur salose, ten įregistruota santuoka galioja ir Lietuvoje, todėl jos tokia pavardė
Atsakyti
QUOTE(*nikituke* @ 2009 09 17, 18:57)
as vis niekaip negaliu nuvaziuoti dokumentu susitavrkyti  verysad.gif , vis negaliu, bet kartu ir nenoriu, norejau savo pasilikti per bruksneli bet tada pagalvojau ai... koks skirtumas, o dabar niekaip neatsisakau savo pavardes, vis pasirasau senaja, jei daba keisiu dokumentus gal galesiu parasyti per bruksneli savo?

Gal kas žino atsakymą į šį klausimą? nes jau ir mane apėmė abejonės doh.gif
Jei santuokos liudijime jau įrašyta -ienė, tai ar dar turiu galimybę pasikeisti pavardę per brūkšnelį į -aitė - -ienė?... unsure.gif
Atsakyti
as norejau vyro pavardes- su galune - is ( cia del to- kad gyvenam ne lt- ir planuojam apsistoti ilgam cia- tad kad vaikams atsiradus butu lengviau turint viena bendra pavarde) nu bet Lt neleido mums taip iforminti- tada pasirinkau- e.

Bet metrikacijoj sake- kad jau po keliu metu bus galimybe tureti vyro pavarde pilnai- su vyriska galune.
Atsakyti
QUOTE(margo @ 2009 09 30, 00:48)
Bet metrikacijoj sake- kad jau po keliu metu bus galimybe tureti vyro pavarde pilnai- su vyriska galune.

tai čia iš gandų srities. tam reikalingi atitinkami įstatymų pakeitimai, o kol kas sunkiai įtikima, kad VLKK siūlytų tokius pakeitimus, nes moterų pavardės, turinčios vyrų pavardžių formą, prieštarauja lietuvių kalbos gramatikai.
pagal dabar galiojančias nuostatas, pavardę su vyriška galūne moteris gali gauti tuo atveju, jei ji nėra LR pilietė. taip buvo aptartu D. Bosas atveju. vyriška galūnės forma leistina ne dėl santuokos sudarymo užsienyje (dokumentus įteisinti juk reikės ir grįžus į LT), o dėl to, kad moteris (atitinkamai gali būti ir vyras) turi kitos šalies (šiuo atveju - Danijos) pilietybę ir dokumentus, t.y. pasą, gali tvarkytis toje šalyje.
Atsakyti
Sveikos smile.gif norėjau pasiteirauti ar galima pasirinkti vyro pavardę su -ė jeigu jo pavardė -aitis, tokiu atveju mano pavardė bus -aitė kaip ir būna mergautinės?
Atsakyti
taip, galima. forma sutampa su mergautine.
pvz.: buvusi „Skalvijos“ kino teatro direktorė Greta Zabukaitė, ištekėjusi už Aido Akcijonaičio, tapo Greta Akcijonaite ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 30 rugsėjo 2009 - 12:52
QUOTE(Ineta923 @ 2009 09 30, 13:08)
Sveikos  smile.gif  norėjau pasiteirauti ar galima pasirinkti vyro pavardę su -ė jeigu jo pavardė -aitis, tokiu atveju mano pavardė bus -aitė kaip ir būna mergautinės?

Galima 4u.gif Vyras Petraitis, žmona Petraitė smile.gif
Atsakyti