Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

QUOTE(Mamyte'09 @ 2010 03 03, 22:27)
Sveikos rolleyes.gif turiu klausimą,jei mb pavardė nelietuviška,tuomet aš galiu pasilikt jo pavardės originalą,sulietuvintą varianta su -iene (net neįsivaizduoju kaip skambėtų) ar tiesiog gale pridėti -ė?Ačiū labai 4u.gif

Aš pasiliksiu vyro originalią pavardę ax.gif

QUOTE(astarte12 @ 2010 03 10, 12:30)
O aš papasakosiu, kaip man buvo su nelietuviška MB pavarde. Jo pavardė -ovas. Galvojau ir buvau įsitikinusi, kad tikrai leis -ova. Nunešam dokumentus į CMS, sako "nieko nebus, arba  -ienė, arba -ė, trečio varianto nėra". Parašiau laišką Valstybinei lietuvių kalbos komisijai, kaip ten su pavardėm. Jie atrašė, kad pagal lietuvių kalbos taisykles, galima tik -ienė arba -ė, bet leidžia man su -ova, nes MB mamos tokia pavardė (argumentavo, kad taip bus tęsiama šeimos tradicija).
Tai vat, džiaugiuosi, kad dokumentus nunešėm nelikus porai mėnesių iki vestuvių, nes susirašinėjimas su kalbos komisija užtruko pora mėnesių. Siunčiau jiems gimimo liudijimus. Tad ne taip paprasta su tom pavardėm nelietuviškom.

Jooo, neblogai g.gif Na, aš tai nesilietuvinsiu schmoll.gif Mano draugė nepasitarusi susilietuvino, tai vyras baisiai nepatenkintas.
Atsakyti
Sveikos,

gal kuri susiduret su tokiu atveju, nes niekur taisyklėse neradau pirmumo būtinybės:

Ar galima imti dviguba pavarde, pirma rasant vyro su-ė, paskui savo mergautinę. Pvz, Ilona Zvonkė Duonelytė

???
Atsakyti
QUOTE(Nuotaka22 @ 2010 04 17, 16:55)
Sveikos,

gal kuri susiduret su tokiu atveju, nes niekur taisyklėse neradau pirmumo būtinybės:

Ar galima imti dviguba pavarde, pirma rasant vyro su-ė, paskui savo mergautinę. Pvz, Ilona Zvonkė Duonelytė

???

na idomu cia g.gif deje neturiu tokios informacijos, kad galeciau Jums pagelbeti schmoll.gif
Atsakyti
hi.gif
Turėjau vyro pavardę.
Dabar antra santuoka ir pasilikau savo.
Nors tokios nuomonės buvau ir anksčiau, bet kažkaip bendra tvarka ėmiau vyro pavardę. bet po skaudžios patirties užtvirtinau savo požiūrį- jokios ienės ė ir kiti variantai laimės nepriduoda. Juo labiau- tradicija būt po vyro pavarde dėl statuso- tai man išvis nesuprantama.
mane labiau pažįsta mergautine pavarde.
Bet čia mano asmeninė nuomonė. Pagarba visoms moterims, kurios pasirinks pavardę pagal savo pažiūras, savo įsitikinimu, pasaulėjautą, o ne todėl, kad va, būsiu dabar ienė smile.gif
Atsakyti
Sutinku, ir gerbiu. thumbup.gif
Atsakyti
o kaip antrasis vyras reagavo, kai pasilikai savo, neisizeide? daugumai vyru tai nelabai patiktu g.gif
Atsakyti
As turbut nekeisiu pavardes, maziau rupesciu bus.

user posted image
Atsakyti
Sveikos. Turiu omeny, kad vyro pavarde baigias galune -a, noreciau ir as tokia pasiimt. Ar galima, ar istatymai nedraudzia? nenoriu buti nei -iene, nei -e.
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
Tai turi ytakos kokia ta vyro pavarde.
Šeip pagal istatyma tai moters pavardes turi baigtis -ė,
Bet yra isimciu jei vyro pavarde nera llietuviska, tikslesne informacija turetu tau suteikti CMB. Arba dar internete panarsyk po istatymu labirintus.
Atsakyti
as tai siulau skambinti i CMB, ten atsakys visus kl. Bus daug greiciau, tiksliau ir paprasciau, nei internete ieskoti.
Atsakyti
Jau yra tema apie pavardes keitima per santuoka, tikrai galima rasti atsakymu, nebutina kurti naujos temos
http://www.supermama...?...0679&st=204
Atsakyti
Negalima a gale, jei lietuviska pavarde, negalima.. As irgi be galo norejau..
Atsakyti