QUOTE(Mamyte'09 @ 2010 03 03, 22:27)
Sveikos
turiu klausimą,jei mb pavardė nelietuviška,tuomet aš galiu pasilikt jo pavardės originalą,sulietuvintą varianta su -iene (net neįsivaizduoju kaip skambėtų) ar tiesiog gale pridėti -ė?Ačiū labai 

Aš pasiliksiu vyro originalią pavardę

QUOTE(astarte12 @ 2010 03 10, 12:30)
O aš papasakosiu, kaip man buvo su nelietuviška MB pavarde. Jo pavardė -ovas. Galvojau ir buvau įsitikinusi, kad tikrai leis -ova. Nunešam dokumentus į CMS, sako "nieko nebus, arba -ienė, arba -ė, trečio varianto nėra". Parašiau laišką Valstybinei lietuvių kalbos komisijai, kaip ten su pavardėm. Jie atrašė, kad pagal lietuvių kalbos taisykles, galima tik -ienė arba -ė, bet leidžia man su -ova, nes MB mamos tokia pavardė (argumentavo, kad taip bus tęsiama šeimos tradicija).
Tai vat, džiaugiuosi, kad dokumentus nunešėm nelikus porai mėnesių iki vestuvių, nes susirašinėjimas su kalbos komisija užtruko pora mėnesių. Siunčiau jiems gimimo liudijimus. Tad ne taip paprasta su tom pavardėm nelietuviškom.
Tai vat, džiaugiuosi, kad dokumentus nunešėm nelikus porai mėnesių iki vestuvių, nes susirašinėjimas su kalbos komisija užtruko pora mėnesių. Siunčiau jiems gimimo liudijimus. Tad ne taip paprasta su tom pavardėm nelietuviškom.
Jooo, neblogai