Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

QUOTE(Derra @ 2010 02 07, 14:05)
Man dabar iškilo toks klausimas. Norim išvažiuoti į povestuvinę kelionę į Egiptą. Pavardė keisis. Ar galios pasas su sena pavarde, ar būtinai reikia pasikeisti iki išskrendant? Gal galėtumėt kas nors pasakyti?

jūsų nauja pavardė galios tada, kai pasidarysit naujus dokumentus
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 02 07, 14:25)
jūsų nauja pavardė galios tada, kai pasidarysit naujus dokumentus

drinks_cheers.gif
Ar jūs ketinat santuokos liudijimą vežtis ir visiems rodyti?
Važiuosit su savo pasu ir tiek. Grįšit į LT ir pasikeisit pasą, bei kitus dokumentus mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, merginos smile.gif
Atsakyti
sveikos,
pries naujus metus buvo kalbeta apie pavardziu sulietuvinima ir Stankeviciaus tapima Stankumi. Ar imanoma vyrui pasilikti savo pavarde, o man imti jau sulietuvinta (Stanke), o ne tradicine (Stankeviciene)? 4u.gif
Atsakyti
As tai prie megstanciu palauzyt tradicijas, savo pavardes nekeisiu nes kazkaip sunku ysivaizduot save su kitokia, o MB pasiims mano. Ir nematau cia tragedijos. Tik keista kad giminej bus 2 tokie vyrai su tokiais vardais ir pavardemis. Ir dar zadam ateityje jei gims sunus, uzdeti jam MB varda, tai jau butu 3 tokie vyrai su vienodais vardais ir pavardemis biggrin.gif
Atsakyti
Pavydžiu, kai vyrai sutinka imti būsimos žmonos pavardę blush2.gif MB niekad nesutiktų.
O dėl vaiko vardo kaip tėvo aš jūsų vietoj dar kartą gerai pagalvočiau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2010 02 10, 20:20)
Pavydžiu, kai vyrai sutinka imti būsimos žmonos pavardę blush2.gif MB niekad nesutiktų.

labai norėtum, kad sutiktų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(moony @ 2010 02 10, 17:40)
As tai prie megstanciu palauzyt tradicijas, savo pavardes nekeisiu nes kazkaip sunku ysivaizduot save su kitokia, o MB pasiims mano. Ir nematau cia tragedijos. Tik keista kad giminej bus 2 tokie vyrai su tokiais vardais ir pavardemis. Ir dar zadam ateityje jei gims sunus, uzdeti jam MB varda, tai jau butu 3 tokie vyrai su vienodais vardais ir pavardemis biggrin.gif

Įdomu, ant kurios vietos uždėsit... blink.gif
Atsakyti
Ant kurios lips tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 02 11, 07:34)
Labai norėtum, kad sutiktų? smile.gif
Ar labai nežinau, tačiau tikrai norėčiau, nenoriu prarast savo pavardės ir nenoriu būti su jo ir -ienė. Norėčiau -ė, bet abiems skamba negražiai. Dar norėčiau būti kaip ir jo -as. mastau.gif Vat, mes turim dilemą dėl pavardės.
O tai kad susituokę žmonės būna ir skirtingom pavardėm, jis su savo, ji su savo 'mergautine', nežinau ar jis sutiktų mastau.gif Nors man ne pavardėse esmė.
Atsakyti

QUOTE(Dieter @ 2010 01 13, 12:06)
Vienas iš pvz: Daina Bosas. Jie specialiai tuokėsi užsienyje, kad žmona turėtų tokią pavardę kaip vyras. Ir Lietuviškuose dokumentuose, bei pase ji Bosas.

nebuciau del to visiskai tikra, lietuvoje neleidzai tureti vyriskos pavardes moteriskei. kaip kad tarkim koks LAPINAS, Daina Bosas turi Danijos pilietybe del to ji ir yra Bosas, o jei butu lietuvos piliete butu Bose.
Atsakyti
Va radau straipsni:
Buvusi kaunietė Daina Randers į šiuos klausimus jau atsakė, o aukso žiedas ant piršto - ne vienintelis ženklas, skelbiantis apie naują moters gyvenimo etapą.

Nuo šiol dokumentus verslininkė pasirašys ne Randers, bet Bosas pavarde.
Ką tik amžiną meilę prisiekusi politikui Antanui Bosui, moteris ilgai nesvarstė, kokia jos pavardė bus po santuokos. "Žinoma, kad vyro", - nedvejodama atkirto ponia Daina. Moteris aiškino, kad jai apsispręsti nemažai įtakos turėjo tai, kad gyveno užsienio šalyse, kuriose sutuoktinių pavardės vienodos.

"Kažkas sugalvojo, kad Lietuvoje visos ištekėjusios moterys turi būti "-ienės", o netekėjusios "-ytės", bet ar pavardė svarbiausia?" - stebėjosi D.Bosas. Ne kartą girdėjusi apie kliūtis, su kuriomis Lietuvoje susiduria vyrišką pavardę norinčios pasirinkti moterys, D.Bosas oficialius dokumentus nutarė tvarkyti Danijoje.
"Esu šios šalies pilietė, todėl ten išsiimsiu santuokos liudijimą ir naują pasą", - artimiausiais planais dalijosi D.Bosas.

Moteris vylėsi, kad, registruojant naują pavardę Lietuvoje, ji nebus pakrikštyta Bosiene arba Bose.

Atsakyti