Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

nežinau man pvz akivaizdu, kad jei bučiau -ienė ir skirčiausi su vyru tai norėčiau susigražinti savo pavardę, žinoma jei būtų vaikų dėl šito pagalvočiau dukart. O jei vyro ex vis dar su jo pavarde -ienė, man būtų nemalonu tai žinoti, juk nesakau, kad daryčiau iš to tragediją ar keisčiau sprendimą rinktis vyro pavardę jei jau toks būtų priimtas. Jei jau nuotakos rašo, kad priimdama vyro pavardę `tampi jo dalele`kas čia nuostabaus, jei nesinori tų `dalelių` dar trijų sutikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2009 11 04, 11:15)

Lineta*, 04 Lap 2009 - 11:15, parašė:

Lineta*, 04 Lap 2009 - 11:15, parašė:

O mano busimo vyro pavarde nuostabi, labai grazi ir trumpa. Butinai ja pasirinksiu  wub.gif

O mano busimo vyro pavarde nuostabi, labai grazi ir trumpa. Butinai ja pasirinksiu  wub.gif

tai jau taip. svarbu graži smile.gif

QUOTE(Odora @ 2009 11 04, 13:23)

Odora, 04 Lap 2009 - 13:23, parašė:

nežinau man pvz akivaizdu, kad jei bučiau -ienė ir skirčiausi su vyru tai norėčiau susigražinti savo pavardę,

Jei jau nuotakos rašo, kad priimdama vyro pavardę `tampi jo dalele`kas čia nuostabaus, jei nesinori tų `dalelių` dar trijų sutikti biggrin.gif

nežinau man pvz akivaizdu, kad jei bučiau -ienė ir skirčiausi su vyru tai norėčiau susigražinti savo pavardę,

Jei jau nuotakos rašo, kad priimdama vyro pavardę `tampi jo dalele`kas čia nuostabaus, jei nesinori tų `dalelių` dar trijų sutikti biggrin.gif

be jokios abejonės drinks_cheers.gif
tiesa, žinau vieną real atvejį, kai po neilgai trukusios nesėkmingos santuokos moteris į pasiūlymą susigrąžinti savo mergautinę pavardę sureagavo: na jau ne! paskui žmonės galvos, kad aš senmergė! smile.gif tiesa, vėliau vis dėlto susigrąžino, bet įtakos turėjo jos naujojo draugo nuostatos ax.gif

dėl to tapimo 'dalele' tai taikliai pastebėjote smile.gif ir apskritai tie dalinimosi / atsidalinimo / persidalinimo niuansai labai jau 'slidūs' smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 04 lapkričio 2009 - 12:36
QUOTE(Odora @ 2009 11 04, 12:23)

Odora, 04 Lap 2009 - 12:23, parašė:

Odora, 04 Lap 2009 - 12:23, parašė:

kad priimdama vyro pavardę `tampi jo dalele`kas čia nuostabaus, jei nesinori tų `dalelių` dar trijų sutikti biggrin.gif

kad priimdama vyro pavardę `tampi jo dalele`kas čia nuostabaus, jei nesinori tų `dalelių` dar trijų sutikti biggrin.gif

Jeigu tuokiesi su vyru, kuris anksciau jau buvo susituokes, tai nori ar nenori tu "daleliu" tau teks gyvenime sutikti ir nieko cia nepadarysi. Tokiu atveju as tai nenoreciau po vestuviu pasilikti savos pavardes vien todel, kad pirmoji jo zmona nesioja jo pavarde... Gautusi taip, kad ankstesnioji "vis dar jo zmona" ir man pavardes neuzteko doh.gif lotuliukas.gif Man toks jausmas, kad jeigu nenori buti antroji -iene, tai lyg kazko gedijies? Juk realybe yra tokia: vyras vede nebe pirma karta, o tu tekejai ir zinojai, kad busi antroji rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 11 04, 15:48)

kauke26, 04 Lap 2009 - 15:48, parašė:

kauke26, 04 Lap 2009 - 15:48, parašė:

Gautusi taip, kad ankstesnioji "vis dar jo zmona" ir man pavardes neuzteko  doh.gif  lotuliukas.gif

Gautusi taip, kad ankstesnioji "vis dar jo zmona" ir man pavardes neuzteko  doh.gif  lotuliukas.gif

na, bet čia kaip ir varžytinės kažkokios gaunas... tarsi tas pavardės turėjimas / neturėjimas priduotų kažkokios papildomos vertės ...
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 11 03, 12:48)

something else, 03 Lap 2009 - 12:48, parašė:

something else, 03 Lap 2009 - 12:48, parašė:

o taip, tos mistiškos problemos tikrai labai svari priežastis  hihihi.gif  drinks_cheers.gif

o taip, tos mistiškos problemos tikrai labai svari priežastis  hihihi.gif  drinks_cheers.gif

mes gyvename jau 9 metai, musu vaikui jau 4. susituokeme tik siemet. galiu patvirtinti - problemu del pavardes jokiu schmoll.gif
anksciau gal sunkiau su isvaziavimu i uzsieni budavo, bet ir tai vaikui juk turedavai padaryti pasa.. taip, kad jokio skirtumo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 11 04, 13:23)

nežinau man pvz akivaizdu, kad jei bučiau -ienė ir skirčiausi su vyru tai norėčiau susigražinti savo pavardę, žinoma jei būtų vaikų dėl šito pagalvočiau dukart. O jei vyro ex vis dar su jo pavarde -ienė, man būtų nemalonu tai žinoti, juk nesakau, kad daryčiau iš to tragediją ar keisčiau sprendimą rinktis vyro pavardę jei jau toks būtų priimtas. Jei jau nuotakos rašo, kad priimdama vyro pavardę `tampi jo dalele`kas čia nuostabaus, jei nesinori tų `dalelių` dar trijų sutikti biggrin.gif

aplamai galiu pasakyti, kad Tu niekada nesituoktum uz jau viena karta vedusio vyro, nes Tau siauba kelia mintis, kad yra kazkokia kita moteris su tokia pacia pavarde. O kas cia tokio, anyta juk irgi su tokia pacia. Jei Tau tai kelia siauba, tai pagalvok koki siauba keltu jo vaikai is pirmos santuokos, o jei ju charakteris sunkesnis, tai ka tada. Manau cia jau nesamone yra neimti pavardes sel kitos kazkada jo gyvenime buvusios moters cool.gif
Atsakyti
prasau nepulti i asmeniskumus, nei jus mano situacijos zinote, nei jums teisti.
Man idomi diskusija, idomus kitu argumentai, savo nuomone turiu, betgi ji neturi sutapti su jusu, o uz svelnia ironija isizeidineti isvis nereiketu, tuo labiau ir i savo apmastymus ziuriu su humoru.
Beje jusu reakcija isduoda, kad jums aktuali ir kabinanti tema cia buvo uzkliudyta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 11 04, 14:57)

something else, 04 Lap 2009 - 14:57, parašė:

something else, 04 Lap 2009 - 14:57, parašė:

na, bet čia kaip ir varžytinės kažkokios gaunas... tarsi tas pavardės turėjimas / neturėjimas priduotų kažkokios papildomos  vertės ...

na, bet čia kaip ir varžytinės kažkokios gaunas... tarsi tas pavardės turėjimas / neturėjimas priduotų kažkokios papildomos  vertės ...

Na, taip, manau, kad priduoda kazkokios vertes! Pvz.: kodel tarkim jo buvusioji, su kuria jis pries n metu issiskyre turi jo pavarde, o as su juo gyvenu, jo vaikus auginu ir jo pavardes neturiu... as tai asmeniskai taip nenoreciau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2009 11 04, 16:40)

Lineta*, 04 Lap 2009 - 16:40, parašė:

Lineta*, 04 Lap 2009 - 16:40, parašė:

aplamai galiu pasakyti, kad Tu niekada nesituoktum uz jau viena karta vedusio vyro, nes Tau siauba kelia mintis, kad yra kazkokia kita moteris su tokia pacia pavarde.

aplamai galiu pasakyti, kad Tu niekada nesituoktum uz jau viena karta vedusio vyro, nes Tau siauba kelia mintis, kad yra kazkokia kita moteris su tokia pacia pavarde.

žinot, jei negalit toleruot kitokios nei Jūsiškė nuomonės, tai eikite kurti fantastinių apsakymų užuot čia savo vaizdutės stebuklus rašiusi smile.gif

QUOTE(kauke26 @ 2009 11 04, 17:13)

kauke26, 04 Lap 2009 - 17:13, parašė:

kauke26, 04 Lap 2009 - 17:13, parašė:

Na, taip, manau, kad priduoda kazkokios vertes!

Na, taip, manau, kad priduoda kazkokios vertes!

o man, žinokit, buvę nebuvę tos pavardės. turiu savo ir gyvenu laiminga smile.gif

beje, Jūsų labai fainas avataras thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 04 lapkričio 2009 - 16:21
Sveikos, as jau labai senia esu nusprendusi pakeisti pavarde i vyro tapti -iene, man tai labai grazu smile.gif bet va iskylo tokia problemele MB turi nelietuviska o lenkiska pavarde su galune -ski ax.gif , labai noreciau ir as tokios pavardes bet nezinau ar galeciau tokia pasiimti, nes mano busimos uosvienes tai galune -ska, as asmeniskai tokios nenoriu geriau jau -iene, gal kuri is merginu susidure su tokia pavardes galune? ar gal zinot ar galeciau pasiimti vyto su -ski galune? blush2.gif
Atsakyti
Merginos, turiu klausima, gal kuri zinosit: mano busimas vyras uzsienietis, jo pavarde baigiasi -o. Tuoksimes uzsienyje. Ar kai grizusi Lietuvoje registruosiu santuoka man leis pasiimti jo pavarde su galune -o?
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 11 25, 17:56)

kauke26, 25 Lap 2009 - 17:56, parašė:

kauke26, 25 Lap 2009 - 17:56, parašė:

Merginos, turiu klausima, gal kuri zinosit: mano busimas vyras uzsienietis, jo pavarde baigiasi -o. Tuoksimes uzsienyje. Ar kai grizusi Lietuvoje registruosiu santuoka man leis pasiimti jo pavarde su galune -o?

Tai pasiskambinkite i metrikacijos skyriu ir viska susizinosite mirksiukas.gif
Atsakyti