Aš naudoju almawin miltelius, beriu kokius 2 arbatinius šaukštelius į dėžutę ir dar 1ną praskalavimui. Normaliai išplauna, t.y. gerai
Visa tiesa apie ekologiškas priemones indaplovėms (tabletes ir miltelius)
http://blog.lrytas.l...es-indaplovems/
http://blog.lrytas.l...es-indaplovems/
Sveikos
Keptuvems riebioms naudoju garstycias sausas, o indams darau skysti, garstycios, m. riesutu nuoviras, soda, o kad kazkiek tirstas butu guaro miltelius
Keptuvems riebioms naudoju garstycias sausas, o indams darau skysti, garstycios, m. riesutu nuoviras, soda, o kad kazkiek tirstas butu guaro miltelius
Gal kas bandėt šį muilą, man viena moteris pasakojo, kad jis ekologiškas ir jį galima naudoti net vandens telkiniuose, nekenkia gamtai. Įdomu gal ir šiaip kasdienai praustis tinka
http://www.pirtele.l...O...807&SEARCH=
QUOTE(Oksanik @ 2011 05 04, 15:18)
Sveikos
Garstycias sausas,tai tiesiog tuos preiskoninius garstyciu miltelius ? Ir ta skysti kaip pasigamint, gal butu galima apei tai placiau ir konkreciau ?
Aciu
QUOTE(semlina @ 2011 05 04, 22:56)
Gal kas bandėt šį muilą, man viena moteris pasakojo, kad jis ekologiškas ir jį galima naudoti net vandens telkiniuose, nekenkia gamtai. Įdomu gal ir šiaip kasdienai praustis tinka
Bet kokia plovimo priemone turi pavirsiaus aktyviu medziagu, kurios kenkia gamtai. Skirtumas tarp ekologisku-naturaliu PAM ir sintetiniu yra biodegradavimo laikas, t.y. per kiek laiko visiskai suskyla. Naturalus PAM suskyla greitai iki visiskai nepavojingu junginiu. Bet naudoti vandens telkiniuose tokiu vis viena nerekomenduociau, nes PAM aptraukia vandens pavirsiu plevele, per kuria nepraeina oras. Per 5 minutes nei viena PAM nesuskils gamtoje.
O apie pateikta muila nieko negaliu pasakyti, nes nera sudeties.
QUOTE(svajone* @ 2011 05 05, 00:48)
Garstycias sausas,tai tiesiog tuos preiskoninius garstyciu miltelius ? Ir ta skysti kaip pasigamint, gal butu galima apei tai placiau ir konkreciau ?
Aciu
Aciu
Milteliai garstyciu. Viena arb. sauksteli uzpilu nuoviru kazkiek pabrinksta, galima suplakti, tada istirpinu guaro miltelius nedideliame kiekyje vandens, tokia gaunausi gliti mase, tada visu ingridientus sumaisau, vat ir muilas.
O keptuvems riebiom nedideli kieki uzberiu ant kempines arba skuduro, svarbu, kad skuduras butu slapias, nes garstycios sugeria i save riebalus
QUOTE(svajone* @ 2011 05 05, 00:48)
Aciu
Aciu
Prisimenu sovietmečio valgyklų indų plovyklas - ten, kur dabar dažnoje stovi indelis Fairy, anksčiau būdavo pakelis su garstyčių milteliais.
Gal galit pakomentuoti muilo (tinka ir skalbimui, ir prausimui) sudeti?
Muilintas palmes aliejus, natrio kokoatas, vanduo, glicerinas, kvapai, natrio gliukonatai, trinatrio dikarboksimetilo alaninatas, natrio chloridas, natrio hidroksilas. Dekoju
Muilintas palmes aliejus, natrio kokoatas, vanduo, glicerinas, kvapai, natrio gliukonatai, trinatrio dikarboksimetilo alaninatas, natrio chloridas, natrio hidroksilas. Dekoju
Sakykit, o indaploviu ekologiska druska nuo iprastiniu drusku indaplovems kazkuo skiriasi ? Galvoju ar verta pirkti Almawin, ar ir iprastinese pigesnese nera nieko blogo? Kad nesibartumet del dazno klausimo,tai prisipazinsiu,kad skaiciau temas,radau toki vienos nares atsakyma:
"Visai neseniai aš klausiau tokio klausimo, jau senbuvėms atsibodo tas pats per tą patį, tai gal net tingi ir atsakyt. Ats. toks:
Nėra draudžiama, bet rekomenduojama naudoti specialias priemones indaplovei.
Indaplovei valgomoji druska tinka tik su tam tikrom sąlygom: pirma - ji turi būti stambiagrūdė/stambiakristalė ir antra, prieš naudodamos patikrinkite: į stiklinę nevirinto vandens (iš krano) įdėkite pusę valg. šaukšto druskos ir stebėkite vandenį. Jei druska visiškai ištirps ir vanduo liks absoliučiai skaidrus, tai galim rizikuoti dėti į indaplovę. Bent jau tokius patarimus man tekę skaityti ir girdėti.
Man patarė, kad per daug nesugriešysiu jei pirksiu nebūtinai ekologišką druską indaplovei. "
Bet visgi neaisku man, ar neekologiskose druskose indaplovems yra kas blogo,ar ne ?
"Visai neseniai aš klausiau tokio klausimo, jau senbuvėms atsibodo tas pats per tą patį, tai gal net tingi ir atsakyt. Ats. toks:
Nėra draudžiama, bet rekomenduojama naudoti specialias priemones indaplovei.
Indaplovei valgomoji druska tinka tik su tam tikrom sąlygom: pirma - ji turi būti stambiagrūdė/stambiakristalė ir antra, prieš naudodamos patikrinkite: į stiklinę nevirinto vandens (iš krano) įdėkite pusę valg. šaukšto druskos ir stebėkite vandenį. Jei druska visiškai ištirps ir vanduo liks absoliučiai skaidrus, tai galim rizikuoti dėti į indaplovę. Bent jau tokius patarimus man tekę skaityti ir girdėti.
Man patarė, kad per daug nesugriešysiu jei pirksiu nebūtinai ekologišką druską indaplovei. "
Bet visgi neaisku man, ar neekologiskose druskose indaplovems yra kas blogo,ar ne ?
QUOTE(svajone* @ 2011 04 28, 20:53)
Bet siltas vanduo neisplauna riebalu Ar soda isplauna?
Yra variantas: pirmiausia riebaluotą indą išluostyti su popieriumi, kuris sugers riebalus, o išplauti užtektų tik vandnens.
Daugiausiai šitą variantą naudoju, kai važiuojame į sodybą, o ten vanduo tik iš šulinio, tad kitą kartą, kol sušyla vanduo, aš greičiau pasinaudoju šituo variantu.
Ir greičiau, ir ekologiškiau, ir paprasčiau.
QUOTE(virgo77 @ 2011 05 20, 21:38)
Yra variantas: pirmiausia riebaluotą indą išluostyti su popieriumi, kuris sugers riebalus, o išplauti užtektų tik vandnens.
Daugiausiai šitą variantą naudoju, kai važiuojame į sodybą, o ten vanduo tik iš šulinio, tad kitą kartą, kol sušyla vanduo, aš greičiau pasinaudoju šituo variantu.
reiktų ir man tokiu variantu sodyboj pasinaudoti, tik popieriuką kur dėti, jei jau žiūrėti pilnos ekologijos žiemą "no problem", vasarą prasčiau