Aš pastebėjau, kad nuo muilo riešutų indaplovėje ant baltų indų lieka rudų dėmių, poto supratau nuo ko jos (pasirodo kai indai yra džiovinami tai yra įšildomas vanduo ir garais džiovina, o būtent prie šiltos t. išsiskiria tie saponinai), tai dabar tik riešutų skystį naudoju .
QUOTE(Moliūtė @ 2011 04 19, 15:19)
Aš tai nesiskundžiu, aišku, būna, kad lieka maisto likučių, bet man jų sėkmingai likdavo plaunant Somatu, tai aš viską verčiu savo senai indaplovei. Tą skystį verdu žymiai silpnesnį, bet plauna tikrai neblogiau už chemines tabletes. Bet čia turbūt kiekvienai skirtingai, pvz, man soda nepasiteisino, nu visai nieko neišplovė, o va yra kas plauna, ir džiaugiasi.
As su soda bandziau, tai man visai gerai isplove. liko kelios lekstes neypatingai svarios, bet man taip likdavo ir nuo milteliu kartais bet naudoju skysti ir druska yplan berods kai baigsis skystis, bandysiu su actu tada baisu tik kad indaplove neuzsilenktu nuo tokiu bandymu
as naudoju ekover
Man nei su soda, nei su riešutų skysčiu indaplovė indų normaliai neišplovė (liko maisto likučių, arbatos dėmės ir pan.) - Somat tikrai geriau išplauna...
QUOTE(Uosė @ 2011 04 18, 23:35)
oho, koks šakar makar man dėmės neaktualu, reikia baltus pabalinti. nusipirkau Ecover. pabandysiu į jį vieną užmerkt, jei nebus efekto, tada ir aš ką nors makaluosiu su priedais visokiais
Tikras balaganas Bet deja kitaip su tom natūraliom priemonėm neišeina, po vieną jos per silpnos, o va sumetus į krūvą visai kitas reikalas Kažkaip nesinori, kad drabužiai labai įsidėmėtų ar užpilkėtų per laiką
Taip, viskas paprasta.
Kaip sakant, stebuklai gimsta paprastuose dalykuose.
Tualetui valyti skaičiau štai tokį receptą (bet pati nesu bandžiusi):
Įpilkite pusę stiklinės acto ir tris šaukštus sodos į bakelį, palaukite pusvalandį ir nuleiskite vandenį.
Taip pat ruošiuosi išbandyti langams-stiklams valyti (juk pavasaris beldžiasi, reikia apsišvarinti): Į puslitrį vandens įpilkite valgomąjį šaukštą acto ir tris šaukštus žaliųjų citrinų sulčių. Supilkite mišinį į purkštuvą, išpurkškite langus ir nuvalykite medvilnine šluoste ar popieriniais rankšluosčiais.
P.S. Skaitau apie tuos stebuklingus riešutus plovimui-skalbimui ir gundausi (labai gundausi) įsigyti.
Kaip sakant, stebuklai gimsta paprastuose dalykuose.
Tualetui valyti skaičiau štai tokį receptą (bet pati nesu bandžiusi):
Įpilkite pusę stiklinės acto ir tris šaukštus sodos į bakelį, palaukite pusvalandį ir nuleiskite vandenį.
Taip pat ruošiuosi išbandyti langams-stiklams valyti (juk pavasaris beldžiasi, reikia apsišvarinti): Į puslitrį vandens įpilkite valgomąjį šaukštą acto ir tris šaukštus žaliųjų citrinų sulčių. Supilkite mišinį į purkštuvą, išpurkškite langus ir nuvalykite medvilnine šluoste ar popieriniais rankšluosčiais.
P.S. Skaitau apie tuos stebuklingus riešutus plovimui-skalbimui ir gundausi (labai gundausi) įsigyti.
QUOTE(jurguteIP @ 2011 04 16, 11:53)
Dekui uz informacija, butinai isbandysiu. Svarbiausia kad viska turiu, ir nepagalvojau kad
galima taip paprastai panaudoti.........
galima taip paprastai panaudoti.........
IKI parduotuvėje pastebėjau nemažai firmos Uni Vert priemonių. Kiek anksčiau pirkau popierinių rankšluosčių, vakar parsinešiau ekologišką universalų valiklį ir WC valiklį. Etiketėje yra toks ženklas
Kas išbandėte Uni Vert priemones? Kokie atsiliepimai?
QUOTE(Laisvė @ 2011 04 22, 05:39)
IKI parduotuvėje pastebėjau nemažai firmos Uni Vert priemonių. Kiek anksčiau pirkau popierinių rankšluosčių, vakar parsinešiau ekologišką universalų valiklį ir WC valiklį. Etiketėje yra toks ženklas
as bandziau indu plovikli. man dziovina rankas, ko nebudavo net plaunant su fayri. bet teigti negaleciau. nes dar tas reiskinys gali buti susijes ir su pavasariu, kai organizmas ir taip is po ziemos "pavarges"
QUOTE(janna @ 2011 04 22, 07:46)
as bandziau indu plovikli. man dziovina rankas, ko nebudavo net plaunant su fayri. bet teigti negaleciau. nes dar tas reiskinys gali buti susijes ir su pavasariu, kai organizmas ir taip is po ziemos "pavarges"
Kažkurioje temoje merginos diskutavo apie Uni Vert sudėtis, nėra jos geros..
QUOTE(janna @ 2011 04 22, 07:46)
Rankas dziovina visi skalbikliai/plovikliai, jei nera prideda papildomu priedu odai apsaugoti. Tai jokiu budu nera nei ekologiskumo ar neekologiskumo irodymas. Siaip jau norint apsaugoti ranku oda, plaunant su bet kokiu plovikliu, reiktu naudoti pirstines. Kaip ir beje skalbiant rankomis.