Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės VII tema

QUOTE(siluetas @ 2011 04 07, 09:29)
O į indaplovę tą skystį pili vietoj plovimo skysčio/tablečių?

Taip.
Į skalavimo stalčiuką pilu acto.
Atsakyti
QUOTE(Moliūtė @ 2011 04 07, 10:09)
Taip.
Į skalavimo stalčiuką pilu acto.

O as skaiciau kad galima pacius riesutus deti i irankiu skyreli indaploven.nereiktu ir skyscio pilti,patogiau gal taip
Atsakyti
Sveikos. Viena SM nare (Sauluze) paprase perziureti Binatec firmos MSDS (Saugos duomenu lapus SDL) ir pakomentuoti. Na pirmiausiai nustebino tai, kad jie rusiski (gamintojas nurodomas Latvijoje). Sudetys toli grazu ne naturalios, o chemines, bet bent jau parinktos maziausiai kenksmingos chemines medziagos. SDLuose ne viskas isvardinta, bet nesu tikra ar reikia visas medziagas isvardinti. Esu siek tiek atitrukusi nuo siu reikalu. Bet pagal SDL atrodo, kad kai kurios priemones turi visiskai vienodas sudetis (kaip kad Floor Cleaner ir Sanitary Cleaner). Jei nera kazkas nutyleta, tai idomu ar kaina irgi ta pati?
Dar paziurejau sitame puslapyje http://www.chrisalba...rtifikatai.html Aisku parsisiusti yra ne sertifikatai, o SDL'ai, kurie praktiskai vienodi kaip ir Binatec. Bet prie produkcijos nurodytos siek tiek kitokios sudetys. Arba as kazko nesuprantu (kaip jau minejau esu atitrukusi nuo siu reikalu), arba kazkas yra nutylima. Neaisku ar turi ekosertifikatus (nepatikrinau ecolabels puslapyje), nes visur pateikiami SDL'ai.
Mano nuomone siu firmu produkcijos gali buti priskirtos prie mazai kensmingu, draugisku gamtai/zmogui cheminiu priemoniu. Mano isitikinimu ekologiska yra ta produkcija, kuri yra naturali ar bent jau artima tam.
Atsakyti
QUOTE(eglliux @ 2011 04 05, 14:53)
Kokias dar priemones parekomenduotumete skalbimui apart sodos ir muilo riesutu? gal kokiu skalbimo milteliu yra? ar jie visi cheminiai? g.gif

tikrai ne visi cheminiai. Ekologiski pagaminti is naturaliu medziagu, rinkis drasiai.
Atsakyti
QUOTE(jurguteIP @ 2011 03 28, 16:22)
Jeigu jau taip viska zinot, tai gal pasiulysit ar zinot tikrai ekologisku ir nekensmingu valymo priemoniu... g.gif

Pati geriausia voniai ir vonios kriauklei plauti priemonė: citrina+soda.
O virtuvės metalinei kriauklei plauti: actas+stambi druska.
O dar gartraukiui: ūkiškas muilas+vanduo.
Ir nebrangu ir ekologiska. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(virgo77 @ 2011 04 15, 19:40)
Pati geriausia voniai ir vonios kriauklei plauti priemonė: citrina+soda.
O virtuvės metalinei kriauklei plauti: actas+stambi druska.
O dar gartraukiui: ūkiškas muilas+vanduo.
Ir nebrangu ir ekologiska.  thumbup.gif

Dekui uz informacija, butinai isbandysiu. Svarbiausia kad viska turiu, ir nepagalvojau kad
galima taip paprastai panaudoti......... blush2.gif
Atsakyti
ar yra kokios natūralios priemonės drabužių balinimui? gal kas tokias naudojat? kas čia būtų efektyviausia? g.gif
Atsakyti
pasiskaičiau apie sonetto baliklį, gal reik pabandyt g.gif ar balina jis nors kiek?
Atsakyti
QUOTE(Uosė @ 2011 04 16, 20:21)
pasiskaičiau apie sonetto baliklį, gal reik pabandyt  g.gif ar balina jis nors kiek?

man jis gerai balina
Siuo metu naudoju ECOVER, nes akcija assorti.lt buvo. Jokiu nusiskundimu neturiu. ir, svarbiausia nekenksmingas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(siluetas @ 2011 04 07, 10:29)
O į indaplovę tą skystį pili vietoj plovimo skysčio/tablečių?

O man indaplovėje muilo riešutų nuoviras nepasiteisino, visai indų neišplovė schmoll.gif Skystį verdu stiprų, apie 10 riešutukų pusei litro vandens, verdu pusvalandį, laikau per naktį, o ryte dar pusvalandį paverdu. Pyliau pilną indaplovės skyrelį, skirtą miltukams ar tabletėms, skalavimo skyrelyje acto pripylus laikau, bet neišplovė visai indų, nes maisto likučių liko...o šiaip su tuo skysčiu labai gerai valau vonią, kriaukles, pilu į skalbimo mašina, esu patenkinta. Ar Jums indus gerai išplauna?

QUOTE(Uosė @ 2011 04 16, 19:32)
ar yra kokios natūralios priemonės drabužių balinimui? gal kas tokias naudojat? kas čia būtų efektyviausia? g.gif

Aš dėmėtus vaiko seilinukus ir visokius merliukus baltus užpilu verdančiu vandeniu ir įberiu valomosios sodos (natrio karbonato), dar įtrinu muilu dėmėms su tulžimi ir pamirkau pusvalanduką, po to kartu su baltais drabužiais suverčiu į skalbimo mašina, supilu tą skystį, kuriame mirkiau, dar įberiu Ecover arba sonnet baliklio, įmetu pora kamuolių, kad gerai drabužius pabaladotų, plaunu 95 laipsniuose ir visi balti skalbiniai būna daugiau nei balti. Kai turiu išsivirus, tai dar ir muilo riešutu nuoviro šliūkšteliu. Žodžiu visko prikratau, ko turiu ir gerai biggrin.gif Vien tik ekologiški balikliai man gerai neišbalina ir dėmių tikrai neišima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2011 04 18, 21:30)
Aš dėmėtus vaiko seilinukus ir visokius merliukus baltus užpilu verdančiu vandeniu ir įberiu valomosios sodos (natrio karbonato), dar įtrinu muilu dėmėms su tulžimi ir pamirkau pusvalanduką, po to kartu su baltais drabužiais suverčiu į skalbimo mašina, supilu tą skystį, kuriame mirkiau, dar įberiu Ecover arba sonnet baliklio, įmetu pora kamuolių, kad gerai drabužius pabaladotų, plaunu 95 laipsniuose ir visi balti skalbiniai būna daugiau nei balti. Kai turiu išsivirus, tai dar ir muilo riešutu nuoviro šliūkšteliu. Žodžiu visko prikratau, ko turiu ir gerai  biggrin.gif Vien tik ekologiški balikliai man gerai neišbalina ir dėmių tikrai neišima  schmoll.gif

oho, koks šakar makar biggrin.gif man dėmės neaktualu, reikia baltus pabalinti. nusipirkau Ecover. pabandysiu į jį vieną užmerkt, jei nebus efekto, tada ir aš ką nors makaluosiu su priedais visokiais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2011 04 18, 22:30)
O man indaplovėje muilo riešutų nuoviras nepasiteisino, visai indų neišplovė schmoll.gif Skystį verdu stiprų, apie 10 riešutukų pusei litro vandens, verdu pusvalandį, laikau per naktį, o ryte dar pusvalandį paverdu. Pyliau pilną indaplovės skyrelį, skirtą miltukams ar tabletėms, skalavimo skyrelyje acto pripylus laikau, bet neišplovė visai indų, nes maisto likučių liko...o šiaip su tuo skysčiu labai gerai valau vonią, kriaukles, pilu į skalbimo mašina, esu patenkinta. Ar Jums indus gerai išplauna?

Aš tai nesiskundžiu, aišku, būna, kad lieka maisto likučių, bet man jų sėkmingai likdavo plaunant Somatu, tai aš viską verčiu savo senai indaplovei. Tą skystį verdu žymiai silpnesnį, bet plauna tikrai neblogiau už chemines tabletes. Bet čia turbūt kiekvienai skirtingai, pvz, man soda nepasiteisino, nu visai nieko neišplovė, o va yra kas plauna, ir džiaugiasi.
Atsakyti