Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės VII tema

QUOTE(cosmos @ 2012 06 17, 00:52)
esu tikra, kad sutapimas, nuolat plaunu savo virduli su cirtinos rugstim ar actu ir tikrai nieko jam nenutinka  thumbup.gif  Kazkaip nesitiki, kad citritnos rugstis gali @pragrauzti@ plastika ar metala  g.gif

Aš irgi pritariu, kad ,ko gero, sutapimas g.gif Plaunu virdulį su rūgštele ( kokius 300g dedu vienu kartu) jau daug metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hopeidea: 17 birželio 2012 - 09:53
Sveikos. smile.gif

Aš savo virdulį jau daug metų valau su actu. Užvirinu kiek daugiau nei pusę virdulio ir supilu pusę butelio acto smile.gif Tik aš dar palaikau šiek tiek, kad viską gerai "atkabintų" nuo virdulio sienų.

Klausimas. Šiaip su ekologija draugauju ne pirmi metai, tačiau vieną kartą užmačiau "Balance Neutral" skalbiklį su minkštikliu ir susigundžiau. Labai patiko jis, man bet kažin kaip su jo sudėtim?
Dar labai patiko "Planet clean" bet irgi įdomu ar neturi šie skalbikliai savyje blogiukų?
Prieš tai visada skalbdavau su muilo riešutais, tačiau šviesiems skalbiniams man jis nepatinka, laikui bėgant skalbiniai tamsėja. Nors naudodavau su "Ecover" deguonies balikliu, nes kitaip tai jau seniai būtume gelsvais rūbais vaikščioję.

Gal yra internete koks žinynas, kaip ir kosmetikai kur galima ištyrinėti savo naudojamų buitinių gaminių sudėtį?
Atsakyti
Skalbiu su "Ringuvos" drožlėm, tik prieš tai jas ištirpdau karštame vandenyje (užpilu ir palaukiu, kol visiškai ištirps).
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2012 06 17, 22:00)
Skalbiu su "Ringuvos" drožlėm, tik prieš tai jas ištirpdau karštame vandenyje (užpilu ir palaukiu, kol visiškai ištirps).

Su automatine skalbimo mašina? Kiek tų drožlių dedate vienam skalbimui? Ar gerai išskalbia baltus rūbus ? Ar reikia minkštiklio? g.gif ax.gif
Atsakyti
Hopeidea, ne manęs klausėte, bet papasakosiu, nes aš irgi taip darydavau kai skalbdavau savo kūdikių drabužėlius. Reikiamą kiekį ištirpindavau karšto vandens talpoje ir visiškai ištirpusių drožlų masę supildavau per stalčiuką. Minkštiklio nenaudodavau, nes tai kūdikių rūbai būdavo, bet manau kad reikėtų nes kaip ir nuo muilo kai kurie tokie dratiniai, tai tekdavo lyginti viską. Na, mūsų vanduo irgi labai kietas.
Atsakyti
Ringuva turi jau ir skystus skalbiklius skirtus automatinemis masinomis skalbti. Skalbiu jais vilnonius rubus, frotinius ir vaikiskas pedkelnes. Skalbiniai minkstuciai.
Atsakyti
Ar tikrai jums ekologiskos priemones pasitarnauja svarinantis? Keleta isbandziau, nei gerai vale, nei sudetis suzavejo, nes kazkoks zenklas gal ir buvo, bet, kiek teko dometis, pakankamai ir neneaturaliu, gal net kenksmingu aplinkai medziagu, joje buvo.. unsure.gif
Atsakyti
Merginos, gal turite ką patarti dėl skalbimo mašinos valymo natūraliom medžiagom? Bandžiau virint su actu bet kvapas vistiek liko, kai tik pradedu skalbt.
Atsakyti
QUOTE(Ausra86 @ 2012 06 26, 16:27)
Merginos, gal turite ką patarti dėl skalbimo mašinos valymo natūraliom medžiagom? Bandžiau virint su actu bet kvapas vistiek liko, kai tik pradedu skalbt.

O su citrinos rūgšim nebandete? g.gif
Atsakyti
Patarit kokius muilus sau naudojate, be blogiukų? Čia Lt perkat, ar siunčiates? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2012 06 26, 16:29)
O su citrinos rūgšim nebandete? g.gif

tai pyliau acto ir citrinos rūgšties kelis maišelius. nepadėjo visiškai. net pati stebėjausi,kad visi taip gyrė,kad veiksminga. aišku-tas kvapas dingta po kelių minučių kai tas vanduo atbėga, bet kaskart jį jaučiu,kai pradedu skalbt.
Papildyta:
QUOTE(nieko_sau @ 2012 06 27, 10:11)
Patarit kokius muilus sau naudojate, be blogiukų? Čia Lt perkat, ar siunčiates?  ax.gif

aš naudoju Sonett
http://www.tik-ekolo...ONETT-100g.html
perku čia vietoj parduotuvėse, nors reiktų kokį kartą ir iš Iherb užsisakyt pabandymui, bet vis pamirštu kai darau užsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausra86: 27 birželio 2012 - 10:57
QUOTE(Ausra86 @ 2012 06 27, 10:57)
tai pyliau acto ir citrinos rūgšties kelis maišelius. nepadėjo visiškai. net pati stebėjausi,kad visi taip gyrė,kad veiksminga. aišku-tas kvapas dingta po kelių minučių kai tas vanduo atbėga, bet kaskart jį jaučiu,kai pradedu skalbt.

citrinos rugstis padeda tik reikia karsciausia temp naudoti, acto nepilu, nes kvapas tikrai ilgai nedingsta. Gal pas jus labai prisinesus palikite parai ar ilgiau smile.gif
Atsakyti