Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės VII tema

O ash isbandziau indu plovima indaplovei muilo riesutais, visai gerai isplauna man, na buna kad lieka kelios lekstes nedaplautos, bet ir su tabletem taip buna, 1 maisiuka 3 kartus ant 65 laipsniu iseina panaudot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 06 08, 12:21)
O ash isbandziau indu plovima indaplovei muilo riesutais, visai gerai isplauna man, na buna kad lieka kelios lekstes nedaplautos, bet ir su tabletem taip buna, 1 maisiuka 3 kartus ant 65 laipsniu iseina panaudot  bigsmile.gif

O tie muilo riesutai tai tie patys kur i skalbykle dedam? Ar yra kazkokie spec indaplovems?
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 06 07, 15:50)
Apie ta citrinos rugsti, valant virduli pasisakiau kitoje SM temoje, tai man atsake viena moteris, kad jos virdulys po 2-3 tokiu proceduru, pradejo leisti.  doh.gif Tik idomu ar del tos rugsties ar cia tiesiog sutapimas? g.gif  Virdulio kaina apie 170 lt, tad gaila butu ismesti po 2-3 plovimu. Kiek jus tos rugsties dedat? Sauksteli ar sauksta ar daugiau?

Mum du virduliai apvaliu dugnu pradėjo leisti, bet nei vienam iš jų nenaudojau nei citrinos rūgšties, nei acto. Dabar vyras nukalkina su acto rūgštim (tik po to labai ilgai smirda). Citrinos rūgštis, tuo labiau acto, yra per silpnos, kad pragraužtų metalą. Aš kaip tik galvoju, kad skylės nuo kalkių atsiranda, arba tiesiog nekokybiškas pigus virdulys.
Papildyta:
QUOTE(*barbora* @ 2012 06 08, 12:17)
O tie muilo riesutai tai tie patys kur i skalbykle dedam? Ar yra kazkokie spec indaplovems?

Žinoma, kad tie patys, kokie dar gali būti kitokie. Muilo riešutai yra natūrali paviršiaus aktyvi medžiaga, kuri gali būti naudojama visur kur reikia nuriebalinti ar nuplauti purvą - skalbti, rankom plauti, indam plauti, grindim plauti, plaukam plauti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 06 08, 10:48)
Galima ir be tablečių. Pas mus tai pat minkštas vanduo, tai kartais įjungiu ir be nieko.

aha, taip ir darau kartais, kai ne per daug riebalo, bet kai jo yra, tenka kazka panaudot.

Skystis, deja, ne iseitis, nes kartais vaikas pila, tai ji man visai neekologiskai ta skysti pavaro... auksine jo kaina man kol kas gaunasi. Kol kas liksiu prie "prastu" tableciu, manau, pavyks tokiu rasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 06 08, 11:21)
O ash isbandziau indu plovima indaplovei muilo riesutais, visai gerai isplauna man, na buna kad lieka kelios lekstes nedaplautos, bet ir su tabletem taip buna, 1 maisiuka 3 kartus ant 65 laipsniu iseina panaudot  bigsmile.gif

Tai kiek tų riešutų dedat į maišiuką? g.gif
Atsakyti
Ir i koki maisiuka dedat?Kur ta maisiuka paskui idet?
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2012 06 08, 12:17)

Jo, tie patys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 06 09, 08:01)
Jo, tie patys  4u.gif

Pabandžiau išplaut su riešutais. Visai nieko thumbup.gif Liko keletas neplautų indų, bet ir su tabletėm skalbiant taip nutinka. Ačiū už idėją 4u.gif Tiesa, o skalaujant tą maišelį su riešutais paliekat ar išimate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2012 06 09, 13:48)
Pabandžiau išplaut su riešutais. Visai nieko thumbup.gif Liko keletas neplautų indų, bet ir su tabletėm skalbiant taip nutinka. Ačiū už idėją 4u.gif Tiesa, o skalaujant tą maišelį su riešutais paliekat ar išimate? g.gif

Galima muilo riešutus ir be maišiuko įmesti į įrankių krepšelį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 06 07, 14:50)
Apie ta citrinos rugsti, valant virduli pasisakiau kitoje SM temoje, tai man atsake viena moteris, kad jos virdulys po 2-3 tokiu proceduru, pradejo leisti.  doh.gif Tik idomu ar del tos rugsties ar cia tiesiog sutapimas? g.gif  Virdulio kaina apie 170 lt, tad gaila butu ismesti po 2-3 plovimu. Kiek jus tos rugsties dedat? Sauksteli ar sauksta ar daugiau?

esu tikra, kad sutapimas, nuolat plaunu savo virduli su cirtinos rugstim ar actu ir tikrai nieko jam nenutinka thumbup.gif Kazkaip nesitiki, kad citritnos rugstis gali @pragrauzti@ plastika ar metala g.gif
Atsakyti
Sveikos.kazkada skaiciau,kad naudojat domol tabletes indaplovem,yra ir baliklis skalbiniams.gal zinot ar jis nekenksmingas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2012 06 17, 09:12)
Sveikos.kazkada skaiciau,kad naudojat domol tabletes indaplovem,yra ir baliklis skalbiniams.gal zinot ar jis nekenksmingas? 4u.gif

Manau. kad reikia skaityti ką rašo ant butelio, nes ne visi Domol produktai turi Eco gėlę.
Atsakyti