Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės VII tema

pas mane tik kampelyje buvo, tai ir soda sveiciau ir Almawin apelsininiu valikliu-atitryniau, bet vel atsirado. Tada, kazkur perskaiciusi, peroksidu kampeli primirkiau ir dar bio akmeniu pasveiciau. Kol kas svaru.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2012 04 05, 19:03)
pas mane tik kampelyje buvo, tai ir soda sveiciau ir Almawin apelsininiu valikliu-atitryniau, bet vel atsirado. Tada, kazkur perskaiciusi, peroksidu kampeli primirkiau ir dar bio akmeniu pasveiciau. Kol kas svaru.

Dar toks klausimėlis, o kuo plaunate indus, ar tik soda, ar dar ką nors naudojate? ax.gif
Atsakyti
indus as plaunu karstu vandeniu, jei labai riebaluoti - naturaliu ir ekologisku indu plovikliu UniVert, perku "IKI", kainuoja 3 litai su centais, nuostabiai putoja ir puikiai plauna, tirstas ir skalsus, kvepia eukaliptais, jokios zalos sau ir gamtai:) As net i indaplove jo pilu, kai baigiasi spec priemones, tik mazai pilu. Siaip rasoma, kad negalima i indaploves pilti priemoniu, skirtu plauti rankomis. Gal del putojimo, nezinau. As pilu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2012 04 05, 22:54)

Ir visi gyvi biggrin.gif išpūstas burbulas manau dėl to, tinka - netinka.
Atsakyti
man indaplove su soda neisplauna, kelis kart bandziau ant auksciausios temperaturos (pas mane max 65 laipsniai) schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2012 04 06, 15:49)
man indaplove su soda neisplauna, kelis kart bandziau ant auksciausios temperaturos (pas mane max 65 laipsniai)  schmoll.gif

gal ziauriai pirvini indai? nes 65 laipsniu vanduo ir be plovikliu isplauna indus:)
as sodos imetu i pacia indaplove, jau po plovimo-panaikina kvapus ir kitam kartui suaktyvina ploviklio veikima.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2012 04 06, 16:06)
gal ziauriai pirvini indai? nes 65 laipsniu vanduo ir be plovikliu isplauna indus:)
as sodos imetu i pacia indaplove, jau po plovimo-panaikina kvapus ir kitam kartui suaktyvina ploviklio veikima.

na nezinau, indai ivairus, plaunu kasdien, lekstes, puodeliai, tarkim buna nuo juodos arbatos ant balto puodelio lieka patamsejimas, tai jo neisplauna, nekalbu apie stiklines blekas aisku ju tikrai neisplauna, nors visada dedu i indaplove su tabeletemis issiplauna (paskutiniu metu naudojau Frosh tabletes) , o lekstes nuo sodos tokios apsinesusios baltai lieka, keistai kazkaip, dejau mazdaug tris saukstus, bet mazas pas mane tas stalciukas tik kokie du saukstai telpa tai dar viena tiesiai i bugna pyliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2012 04 06, 15:49)
man indaplove su soda neisplauna, kelis kart bandziau ant auksciausios temperaturos (pas mane max 65 laipsniai)  schmoll.gif

Ir vandens kietumas įtakos turi.
Atsakyti
Bet juk druska pilama i indaploves, vandens suminkstinimui-nepadeda?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2012 04 06, 16:06)

as sodos imetu i pacia indaplove,

kiekvieno plovimo metu?
Kokį kiekį?
Atsakyti
Su soda plaunant ir man indai tokie apsinešę, stiklinės balzganos būdavo. Bet aš įsigudrinau skalavimo metu vis šliūkštelti acto šlakelį. Rezultatas thumbup.gif .
O kokius naudojat pirktinius eco miltelius ar tabletes indaplovėms? Nes ne visada su tuo actu yra laiko žaistis... doh.gif
Atsakyti
na mano seima tai turbut purviniausia doh.gif , nes ne velnio man soda su actu nei indu, nei rubu, nei vonios su tuliku neisvalo.... dirbau dirbau ir taip ir anaip, nu kaip purvina taip purvina. mechaninis purvas nusiplauna nuo sepecio, bet kad liktu tikrai grazi kaip po valikliu (perku almawin) tai ne per kur. indus jei ner katilu ir petelniu is vis plaunu indaplovej tik su vandeniu, tad soda nieko geriau nepadejo.

jauciu nebeapsikentus purvo grysiu prie almawin valiklio ir indaploves miltuku.
Atsakyti