Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės VII tema

QUOTE(ernesin @ 2012 03 19, 15:37)
Kaip skalbi su soda, galima plačiau 4u.gif

Tiesiog vietoj skalbimo skysčio įdedu tris šaukštus sodos. Ir viskas. Skalbiu prie 60 temp. Bet aš taip skalbiu tik šviesius audinius, apatinius. Spalvotų nebandžiau.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 03 18, 20:05)
Pabandykit ir vieną, ir vėliau kitą  mirksiukas.gif  man kažkodėl labiau Ecover. Bet labiausiai Almawin.

4u.gif Aš irgi dabar Almawin fanė, nors pradėjau nuo Sonnet.

QUOTE(ernesin @ 2012 03 19, 14:37)
Kaip skalbi su soda, galima plačiau 4u.gif

Kokia gera mintis thumbup.gif (yra, beje, Sodasan - tokie plovikliai, skalbikliai, kurių sudėtyje iš esmės soda) - kam ploviklis, jei gali sodos šaukštą įmest. Beje, jei išmaišysite sodoje kelis lašus eterinio aliejaus, tai skalbiniai turės malonų kvapą.
Atsakyti
QUOTE(Gaya @ 2012 03 19, 15:54)
Kokia gera mintis  thumbup.gif (yra, beje, Sodasan - tokie plovikliai, skalbikliai, kurių sudėtyje iš esmės soda) - kam ploviklis, jei gali sodos šaukštą įmest. Beje, jei išmaišysite sodoje kelis lašus eterinio aliejaus, tai skalbiniai turės malonų kvapą.

Aš skalaudama visada įlašinu kelis lašelius arbatmedžio aliejaus - ir dezinfekcija ir kvapas...
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2012 03 19, 09:35)
Man jie labai patinka, tiesa labiau ne šie kur įkėlėte, o spalvotiems skalbiniams, mums gerai viską išskalbia nors vanduo tikrai kietas mirksiukas.gif Dar turėjau skystą skalbiklį, tai kaip ir jūsų įdėtos nuorodos milteliai skalbė prastai.

bandziau spalvotiems, bet mano vaiku rubeliu neisskalbe schmoll.gif
Dabar skalbiu muilo riesutais ir ipilu laseli Sonnet skysto skalbiklio
Kokia gera mintis  thumbup.gif (yra, beje, Sodasan - tokie plovikliai, skalbikliai, kurių sudėtyje iš esmės soda) - kam ploviklis, jei gali sodos šaukštą įmest. Beje, jei išmaišysite sodoje kelis lašus eterinio aliejaus, tai skalbiniai turės malonų kvapą.

gal ir man reiks almawin ismegint g.gif Indu ploviklio net nemeginau, nes kazkodel uzsiciklinau, kad sausina rankas, tokie buvo atsiliepimai unsure.gif

O skalbikliai irgi Almawin? SKysti ar miltukai?

Reiks ismegint soda bigsmile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarlotė: 19 kovo 2012 - 20:21
QUOTE(Jolete @ 2012 03 18, 21:05)
Pabandykit ir vieną, ir vėliau kitą  mirksiukas.gif  man kažkodėl labiau Ecover. Bet labiausiai Almawin.

Aciu, o kuom almawin sugunde? Sudetis irgi gera? Kaina, kokybe? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 09 30, 13:06)
Merginos , kazkaip daug virtuveje mazu musyciu atsirado doh.gif  ( jauciu nuo obuoliu) Gal kas zinote, kaip ju atsikratyti (ne  dichlofosu, zinoma) kazkokiom eko priemonem ?

Nors seniai klausta, vis tiek pasidalinsiu. Puiki priemonė vaisių musytėms naikinti- actas (aš naudoju obuolių). Reikia padaryti tokius "spąstus":
Į stiklinę įpilti acto (daug nereikia, per kokį centimetrą) arba raudono vyno (kai skystis tamsus nesimato musių "lavonėlių" ax.gif ). Tada įlašinti lašą skysto muilo ar indų ploviklio (kad musytės negalėtų ant skysčio paviršiaus ilsėtis, o paskęstų), išmaišyti ir palikt prie vaisių. Jos tiesiog nutūpia "paskanauti" ir paskęsta.
Kad dar geriau spąstai veiktų, galima stiklinę užklijuoti maistine plėvele ir su šakute pradurti keletą mažų skylučių, kad musės galėtų įlįsti vidun, bet būtų sunku išlįsti atgal.
Labai puikiai veikia. Buvo baisiai daug prisiveisę tų musyčių, tai porą tokių spąstų virtuvėje pastačiau, kaip mat visos sutūpė į stiklines thumbup.gif
Atsakyti

i 
Skyrelio taisyklių priminimas:

5. Dėl citavimo: stenkimės cituoti taip, kad citata neužimtų didžiosios dalies žinutės. Paprastai juk atsiliepiama į vieną ar kitą mintį nario žinutėje, todėl vertėtų citatą tumpinti. Nėra prasmės cituoti keliasdešimties eilučių žinutę tik tam, kad didelės citatos apačioje parašytumėte: "Pritariu", "Jėga " ir pan. Tokios žinutės laikomos SPAM'u ir bus trinamos be perspėjimo.

6. Draudžiama cituoti nuotraukas, ypač daugiau nei vieną.

Taisyklių neatitinkančios žinutės redaguotos.
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2012 03 20, 00:33)
Aciu, o kuom almawin sugunde? Sudetis irgi gera? Kaina, kokybe? smile.gif

Sakyčiau skalsiausias. Dabar naudoju Ecover, bet labai jau greitai pasibaigia. Bandykite visus, ir tikrai rasite kas Jums geriausia.
Atsakyti
Mergaitės,
kaip jūs naminėmis priemonėmis valot vonias?
Soda man nelabai išvalo. g.gif Esu skaičiusi apie valiklį iš muilo riešutų, bet nepamenu.

Ką jūs naudojat? 4u.gif
Atsakyti
Man irgi Almawin patys pačiausi, tiek indų ploviklis, tiek skalbikliai. Kažkaip man jie daug taupiau naudojasi nei kitos priemonės ir kvapas labai malonus, bent jau tų priemonių, kur su eteriniais aliejais. Tik apelsinų valiklio vis neprisiruošiu įsigyt.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2012 03 20, 12:17)
Mergaitės,
kaip jūs naminėmis priemonėmis valot vonias?
Soda man nelabai išvalo.  g.gif  Esu skaičiusi apie valiklį iš muilo riešutų, bet nepamenu.

Ką jūs naudojat? 4u.gif

Aš pirmiausia ištrinu su soda, o paskui užpilu acto ir vėl išvalau. Aišku, nėra ji spindinčiai balta, bet švari. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mannu @ 2012 03 20, 12:24)
Man irgi Almawin patys pačiausi, tiek indų ploviklis, tiek skalbikliai. Kažkaip man jie daug taupiau naudojasi nei kitos priemonės ir kvapas labai malonus, bent jau tų priemonių, kur su eteriniais aliejais. Tik apelsinų valiklio vis neprisiruošiu įsigyt.

Apelsinų valiklis man pats pačiausias reikalas iš Almawin thumbup.gif Mažoji dažnai nutapo sienas su flomasteriais - apelsinų aliejaus valiklis įveikia, daug visokių klijų, riebalų ir kt. sunkiai įveikiamų dėmių įveikia. Skalbdama įpilu taip pat. Grindis valydama įpilu, ir grindis blizga, ir namai kvepia.
Atsakyti