Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės VII tema

Sveikos,
kuom skalbiat kudikio drabuzelius?Savo drabuzius skalbiam su almawin milteliais, bet kudikiui skysta skalbikli noriu naudoti.
gal ka patartumet. dekui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~VEGA~: 10 spalio 2011 - 10:11
mergaites noriu pasitarti ar gal labiau kvailai paklausti blush2.gif Skalbiu rubus su zaliuoju muilu, kaip manote gal ji galima butu naudoti ne tik rubams, na nezinau gal kaip indu plovikli ar duso zele, pridejus dar savu "pagerinimu" smile.gif Gal kuri labiau ismanote ir galite pakomentuoti jo chemine sudeti ir poveiki pvz odai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bzykas @ 2011 10 07, 11:56)
Šiame puslapyje parašyta http://www.stronghea...liai-2-150.html  :"Verta žinoti, kad pradėjus skalbti bet kuriomis natūraliomis priemonėmis po kurio laiko skalbimo mašinoje gali atsirasti nemalonus kvapas. Jį skleidžia arba nuosedos, susidariusios skalbiant sintetinėmis skalbimo priemonėmis (kurios kvapą maskavo), arba mašinos gumose atsiradęs grybelis. Grybelis dažniausiai atsiranda, kai skalbimo mašina stovi prastai vėdinamoje patalpoje arba durelės laikomos uždarytos. Tuomet įpilkite į skalbimo priemonėms skirtą skyrelį du puodelius balto acto ir išplaukite mašiną 90 -95°C temperatūroje (skalbinių nedėkite). Patikrinkite, ar neužsikimšę vandens nuleidimo iš mašinos vamzdžiai. Jei po kurio laiko kvapas vėl atsiranda, procedūrą pakartokite. Jei tai negelbsti, dėkite pusę porcijos cheminių (įprastinių) skalbimo miltelių, skalbinių nedėkite. Paleiskite mašiną maksimalios temperatūros režimu. Jei miltelių įdėsite perdaug, putos gali imti veržtis lauk." Aš taip ir dariau. Kvapas dingo tik po kelių tokių plovimų, tiesa aš dar skuduru perėjau aplink visas vidines gumas ir surinkau tą pelėsį (juodumą). Pabandykit, gal padės ir jums

Aš dar žinau, kad citrinos rūgštimi aukštoj temperatūroj praplauti padeda, nes ir kalkes nuplauna smile.gif

Nežinau ar ekologiška, bet reklamuojasi, kad natūralūs:
http://www.ringuva.l...alance-neutral/

Nusipirkau skystą skalbiklį ir minkštiklį smile.gif Galiu pasakyti, kad skalbiklio reikia gan daug, kad švariai išplautų (pilno kamštelio ir dar trupučio, nes pagal rekomendacijas man neišplovė). Minkštiklis patiko, bet kažkaip man nelabai kvapus išplauna verysad.gif Šiaip dėmes lyg ir atplovė daugiau įpylus to skalbiklio, bet įdėjus vyro tepaluotas kelnes, man visi skalbiniai tepalu ir trenkė doh.gif Tai net nežinau ar patinka man ar ne, dar panaudoti reikia, ko gero.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute_ @ 2011 11 04, 10:39)
mergaites noriu pasitarti ar gal labiau kvailai paklausti  blush2.gif  Skalbiu rubus su zaliuoju muilu, kaip manote gal ji galima butu naudoti ne tik rubams, na nezinau gal kaip indu plovikli ar duso zele, pridejus dar savu "pagerinimu" smile.gif Gal kuri labiau ismanote ir galite pakomentuoti jo chemine sudeti ir poveiki pvz odai?  4u.gif

Aš irgi labai pamėgau žaliąjį muilą.Sakiau pabaigsiu išnaudoti visas chemijas ir bandysiu išsiversti su juo.Su skiestu valau virtuvės paviršius,neskiestu labai puikiai nusivalo visos riebios bjaurastys(pvz pas mamą išvaliau virtuvinių spintelių paviršius palubėj, ten, kur kaupiasi riebalai ir nuo kitų ploviklių tik veliasi riebūs gumuliukai).Na tokių stipriai pridegusių keptuvių tai tikrai nenušveičia.Dar neskiestu valau vonios plyteles ir pačią vonią.Kaip dušo želės nelabai drįsčiau naudoti turbūt.Nėra man bjaurus kvapas,ir odai jokio neigiamo poveikio nesu pastebėjus,bet kažkaip man iš vonios patinka išlįsti itin kvepiančiai smile.gif .
Dar tirpalu nupurškiau sanpaulijas - buvo vabaliukų užsiveisę,kažkodėl joms labai patiko blink.gif .Nesupratau,ne taip seniai persodinau,gal čia priežastis,bet kad nepakenkė augalams - tai faktas.Vabaliukų irgi nebėr.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giurza online: 04 lapkričio 2011 - 13:03
QUOTE(Giurza online @ 2011 11 04, 13:02)
Kaip dušo želės nelabai drįsčiau naudoti turbūt.Nėra man bjaurus kvapas,ir odai jokio neigiamo poveikio nesu pastebėjus,bet kažkaip man iš vonios patinka išlįsti itin kvepiančiai smile.gif .

Tai galima juk pagerinimu prisideti visokiu, e.a ir pan wink.gif Tik sakau idomu ar nesuerzintu odos? Ir ar nieko jei pvz plauti indus su juo, nes vistiek jo kazkiek kaip ir bet kurio kito ploviklio lieka ant indu, tai kazkin kas sveikiau, ar valgyti is fairiuotu ar is zaliuotu indu? biggrin.gif
Atsakyti
Buvau skaicius ankstesnese temose kad indaplovems kai kurios naudoja Domol miltelius is Drogo,ir yra patenkintos kaina ir sudetim. Bet ten raso kad sudetyje daugiau nei 30 proc. fosfatu. Ar tikrai cia viskas gerai? Nes esu skaicius kad reik ziuret be ju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pamparam:): 07 lapkričio 2011 - 16:40
Laba,
merginos kokius skalbimo rutulius naudojates ir esate patenkinti kaip skalbia? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute_ @ 2011 11 04, 11:39)
mergaites noriu pasitarti ar gal labiau kvailai paklausti  blush2.gif  Skalbiu rubus su zaliuoju muilu, kaip manote gal ji galima butu naudoti ne tik rubams, na nezinau gal kaip indu plovikli ar duso zele, pridejus dar savu "pagerinimu" smile.gif Gal kuri labiau ismanote ir galite pakomentuoti jo chemine sudeti ir poveiki pvz odai?  4u.gif

Atleiskite už neišprusimą, bet kas tas žaliasis muilas? Pirmą kartą apie tokį girdžiu?
Atsakyti
QUOTE(aaangelika @ 2011 11 08, 18:10)
Laba,
merginos kokius skalbimo rutulius naudojates ir esate patenkinti kaip skalbia?  4u.gif

Tema apie skalbimo rutulius čia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(virgo77 @ 2011 11 08, 23:40)
Atleiskite už neišprusimą, bet kas tas žaliasis muilas? Pirmą kartą apie tokį girdžiu?

Jau seniau sitoje temoje apie ji buvo kalbeta, paskaitykite smile.gif "Skystas kalio muilas ŽALIASIS - natūrali augalų priežiūros priemonė. ŽALIASIS muilas taip pat gali būti naudojamas ir kaip ploviklis, ir kaip skalbiklis." Ji galima isigyti senukuose 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, paprotinkit, ar labai blogas Frosch indų ploviklis?
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2011 11 10, 20:52)
Mergaitės, paprotinkit, ar labai blogas Frosch indų ploviklis?

Neblogas bigsmile.gif . Beveik visi indų plovikliai turi "Ecolabel" gėlytę, o jos bet kam (nu reik tikėti biggrin.gif ) neduoda. Tiesa, mačiau "Maximoj" perpus pigesnį ploviklį litriniuose buteliuose, bet sudėtis man prastesnė pasirodė.
Man pačiai Frosch'as pats pačiausias thumbup.gif , skiedžiu jį maždaug 1:5, tai ir pigu.
Atsakyti