Ar tas kalio muilas turi koki tai eko sertifikata? Keista nuodija kenkejus, o ar mums nekenkia? Ar neardo audiniu?
QUOTE(Jolirta @ 2011 08 27, 09:42)
Ar tas kalio muilas turi koki tai eko sertifikata? Keista nuodija kenkejus, o ar mums nekenkia? Ar neardo audiniu?
Nezinau, kas tas kalio muilas, bet kenkejai ir yra kenkejai. Pvz., galima juos ispurksti cesnako istrauka, nes ji jiems toksiska. O zmonems? Visi valgom cesnaka, net sveika. Tai vien del to kad kazkas nuodijama kalio muilu nevertetu bijoti, reiktu daugiau pasidometi.
Kam įdomu apie kalio muilą galima paskaityti čia ir jei žmogus pasidalino atrastu gėriu, nesuprantu ironijos
Jį naudojo dar mūsų tėvai, tik kažkaip užsimiršo per tas visas technologijas, o kaip žmonės dabar vis dažniai ir dažniau atsisuka į gamtą ir atsiranda va tokie nauji, seniai užmiršti gaminiai
Jį naudojo dar mūsų tėvai, tik kažkaip užsimiršo per tas visas technologijas, o kaip žmonės dabar vis dažniai ir dažniau atsisuka į gamtą ir atsiranda va tokie nauji, seniai užmiršti gaminiai
QUOTE(Jolirta @ 2011 08 28, 11:06)
kvapas nėra aštrus, savotiškas, bet tiksliai ne bjaurus, tiesiog reikia priprast(nors mamai visai patinka), čia kaip ir maždaug aliejaus/ūkiško muilo kvapas, bet svarbiausia nealergizuoja
QUOTE(nataliuncik @ 2011 08 28, 13:29)
kvapas nėra aštrus, savotiškas, bet tiksliai ne bjaurus, tiesiog reikia priprast(nors mamai visai patinka), čia kaip ir maždaug aliejaus/ūkiško muilo kvapas, bet svarbiausia nealergizuoja
dekoju.
O isdziuve skalbiniai to kvapo jau neturi?
Nes nuo m.riesutu isgaruoja.
QUOTE(Jolirta @ 2011 08 28, 14:20)
taip, kvapo beveik nesijaučia
aš kaip džiovinu džiovykloje drabužius, tai tik džiovinimo metu jaučiasi, o išėmus ne
taip, nuo riešutu nėra kvapo, bet riešutas ir dėmes neišima taip gerai
Zaliasis muilas isbandytas
Labiausiai patiko kaip skalbia baltus skalbinius. Skalbiau 60 laipsniu temperaturoje. Baltut-baltuteliai. Ziuresim ar nenupilkes po 3 ar 4 to skalbimo.
Frotiniai ranksluosciai buvo skalbti iprastu 40 laipsniu rezimu. Zenkliai minkstesni nei skalbiant iprastais milteliais. Laukiu rezultato po to kai isdzius. Ar isliks tokie pat minkstuciai.
Skalbiant spalvotus skalbinius 40 laipsniu temperaturoje rezultatas patenkinamas Noretusi geresnio. Kai kurios demes isliko.
Isbandziau ir indaploveje. Indai svarus Tikiuosi, jog purkstukai neuzsikims
Labiausiai patiko kaip skalbia baltus skalbinius. Skalbiau 60 laipsniu temperaturoje. Baltut-baltuteliai. Ziuresim ar nenupilkes po 3 ar 4 to skalbimo.
Frotiniai ranksluosciai buvo skalbti iprastu 40 laipsniu rezimu. Zenkliai minkstesni nei skalbiant iprastais milteliais. Laukiu rezultato po to kai isdzius. Ar isliks tokie pat minkstuciai.
Skalbiant spalvotus skalbinius 40 laipsniu temperaturoje rezultatas patenkinamas Noretusi geresnio. Kai kurios demes isliko.
Isbandziau ir indaploveje. Indai svarus Tikiuosi, jog purkstukai neuzsikims
Ar kas nors bandete gamintis skalbikli/ plovikli is kastonu ?
ir as garaze atradau ta zaliaji muila, buvau nupirkus medziams purksti. na patirtis tokia po poros skalbimu. ranksluosciai tikrai zenkliai minkstesni. vien del to verta naudoti. baltut baltuteliai balti rubai nebuvo, bet va kas man aktualu isima gerai (pamirkius kibire) vaiko s... is vystiklu. lyginant su ringuvos drozlem tikrai geriau isvale. bet tai as baltumo ir nesitikejau, nes vystiklai jau uzskalbti ir pades tik vienintelis ace
tik vis dar neatitaikau dozes. pirma syk dejau 4 saukstus tai buvo tikrai per mazai (neputojo visai ir neisplove skalbiniu), antra kart jau ikroviau 8, tai per daug uzputojo ir isplove reiks turbut 6 det. juodu rubu plaut dar nebandziau.
tik vis dar neatitaikau dozes. pirma syk dejau 4 saukstus tai buvo tikrai per mazai (neputojo visai ir neisplove skalbiniu), antra kart jau ikroviau 8, tai per daug uzputojo ir isplove reiks turbut 6 det. juodu rubu plaut dar nebandziau.
Sveikos, su kuo valote 1.nerudijancio plieno kaitlentes
2.orkaite
3.laminuotos plokstes baldus virtuvinius?
2.orkaite
3.laminuotos plokstes baldus virtuvinius?
QUOTE(~VEGA~ @ 2011 09 18, 19:41)
Sveikos, su kuo valote 1.nerudijancio plieno kaitlentes
Šitas dalykas ir mane labai domina...
Na nepernešu tiesiog,kai kaitlentė neblizga,bet neatrandu su kuo valyti,kad nereiketu dantų iššiepus blizginti jos.
QUOTE(uoga 3 @ 2011 09 18, 22:08)
Šitas dalykas ir mane labai domina...
Na nepernešu tiesiog,kai kaitlentė neblizga,bet neatrandu su kuo valyti,kad nereiketu dantų iššiepus blizginti jos.
Nežinau ar tas pats metalas būna gartraukiams ir viryklėms, bet man padeda valymo akmuo. Nusivalo nešvarumai ir išvaizda gan nebloga būna.