Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės VII tema

Suintrigavo ir mane kalio muilas. Paieskojau info internere. Tai is aprasymu pasirodo kazkoks nerealus dalykas ir skalbimui, ir valymui ir dar kenkejus naikina.
Reiks butinai isbandyt, karts nuo karto balkono augalus amarai uzpuola, o skalbti ir valyti tikrai turiu ka smile.gif
Gal zinote kur jo ieskoti?
Atsakyti
QUOTE(KristuteN @ 2011 08 22, 08:48)
Suintrigavo ir mane kalio muilas. Paieskojau info internere. Tai is aprasymu pasirodo kazkoks nerealus dalykas ir skalbimui, ir valymui ir dar kenkejus naikina.
Reiks butinai isbandyt, karts nuo karto balkono augalus amarai uzpuola, o skalbti ir valyti tikrai turiu ka smile.gif
Gal zinote kur jo ieskoti?

Čia

Čia

Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2011 08 20, 20:48)
Kalta blush2.gif ,bet norėjau parašyt,kad šitas irgi labai geras  biggrin.gif

nematau kriminalo biggrin.gif. Tik pakoregavau minti smile.gif.
O as vakar isbandziau jusu rekomenduota,na ispudzio nepadare sad.gif.
Visgi teks kada tai ieskoti ecover pienelio universalaus. Sp nerandu. Gal kas uzmatete vilniuje?
Atsakyti
Gal kas galite parasyti ( man zioplai sioje temoje smile.gif ) apie paprasta ukiska muila. Labai daug kur as ji naudoju, net praustis juo pamegome ( nebepatinka muilai su kvapikliais). Paprastai prekybos centruose randu Ringuvos ir rusiskus. Kaip atskirti kurio ukinio muilo sudetis yra priimtiniausia?
Atsakyti
Merginos, kas naudojat zaliaji muila, kokioje temperaturoje skalbiat automatineje skalbykleje?
Nieko apie tai nerasoma. Tarkim, paprastu ukisku muilu automatinese skalbti nerekomenduojama.
Ir ar nebandet ir ar vel gi galima ji naudoti indaploveje vietoj milteliu?

Aciu.

Almawino apelsininis valiklis man ispudzio nepadare. Tikejausi is jo daugiau. Gal kazka netaip dariau? Bet elementariu demiu jis man taip ir nepasalino g.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 22 rugpjūčio 2011 - 15:10
o aciu, bet as jau kalio muilo Senukuose radau. Studijuosiu dabar kaip ji naudoti.
Atsakyti
QUOTE(KristuteN @ 2011 08 23, 18:34)
o aciu, bet as jau kalio muilo Senukuose radau. Studijuosiu dabar kaip ji naudoti.

Kai isstudijuosit - parasykit ir mums, jauciu, kad ir as leksiu jo pirkti ax.gif biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(avesta @ 2011 08 22, 12:57)
Gal kas galite parasyti ( man zioplai sioje temoje smile.gif ) apie paprasta ukiska muila. Labai daug kur as ji naudoju, net praustis juo pamegome ( nebepatinka muilai su kvapikliais). Paprastai prekybos centruose randu Ringuvos ir rusiskus. Kaip atskirti kurio ukinio muilo sudetis yra priimtiniausia?

lyg ringuvos vaikiskiems rubams skalbti.
Atsakyti
Jau isbandziau keleta kalio muilo funkciju:
1. nupurskeme uosvienes sode rozes amaru apsestas (rezultato dar nematyti, nes tik vakar tai dareme).
2. skalbiau spalvotus drabuzius automatineje skalbykleje. Vanduo pas mus kietas, tai raso, kad 80g reikia deti. neradau kuo tiksliai pamatuoti, tai is akies du su kaupu saukstus tiesiai i bugna idejau. Skalbiau 50 laipsniu temperaturoje. Matesi, kad gerai putoja. Isskalbe gerai. Beje, patiko, kad iskalbus rubai neturejo jokio kvapo.
3. Dar paskaiciau, kad tinka valymui. Tingejau kaip raso daryti tirpala su vandeniu, tai paprastai su kempinele pakabinau mases is kibirelio ir sveiciau vonia. Rezultatas superinis, vonia buvo uzsinesusi nuo muilo, sampunu, kalkiu ir t.t. O dabar svarut svarutele. Ir svarbiausia daug pastangu nereikejo.
Na zinokit merginos man kalio muilas atradimas. juo labiau, kad raso, jog tai naturalus produktas.
Pradedu galvot, kad reikes chemijos visai atsisakyti.

Tik viena smulkmena, sis produktas nelabai patogus naudoti. skalbimui reikia samteli ar kazka panasaus tureti, purksti nuo augalu, reikia purkstuko, valymui purkstukas taip pat pasitarnautu.
Tikiuosi ateityje atsiras patogesnes, labiau naudojimui pritaikytos pakuotes.
Atsakyti
QUOTE(KristuteN @ 2011 08 25, 09:56)
Jau isbandziau keleta kalio muilo funkciju:

Sakykit,prašau o kokios konsistencijos yra tas muilas,ar milteliai kokie tai ,ar kietas pavidalas,ar košelė kokia tai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KristuteN @ 2011 08 25, 09:56)
2. skalbiau spalvotus drabuzius automatineje skalbykleje. Vanduo pas mus kietas, tai raso, kad 80g reikia deti. neradau kuo tiksliai pamatuoti, tai is akies du su kaupu saukstus tiesiai i bugna idejau. Skalbiau 50 laipsniu temperaturoje. Matesi, kad gerai putoja. Isskalbe gerai. Beje, patiko, kad iskalbus rubai neturejo jokio kvapo.

Prakaito kvapus irgi isskalbia? Vis dar ieskau skalbiklio, kuris naikintu kvapus (prakaito ir daugkartiniu sauskelniu). Atrodo kaip ir nebelieka negeru kvapu, bet tik susyla rubas ar sauskelnes ant kuno, ir vel pasijunta.. Gal kas galite koki skalbikli rekomenduoti?
Atsakyti
turiu ir as Almawino apelsinini valikli, kolkas tik pilu i kibira kai grindis plaunu, o demems salinti jus pilate gryna ant paciu demiu ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MaGre: 26 rugpjūčio 2011 - 17:12