Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškos buitinės priemonės VII tema

Mane guodžia mintis, kad popierius greičiau suyra negu pvz. plastikas ar stiklas. doh.gif
O vasarą mes megstame prie laužo pasėdėti. Laužo šviesa ir liepsnų žaismas mane užburia. Tadu ir popieriukus sunaudojame.

QUOTE(viola78 @ 2011 05 20, 22:22)
reiktų ir man tokiu variantu sodyboj pasinaudoti, tik popieriuką kur dėti, jei jau žiūrėti pilnos ekologijos g.gif žiemą "no problem", vasarą prasčiau ax.gif

Atsakyti
Prisikaičiau apie ekologišką indų plovimą indaplovėje ir pati pabandžiau. Indai išsiplovė puikiai. thumbup.gif Vietoj skalavimo skysčio pyliau actą, druska buvo paprasta indaplovėm, neekologiška ir pyliau ne paprastą sodą, o kalcinuotą. Tik ją reikia prieš naudojant sumaišyti su karštu vandeniu ir pilti, nes šaltam ji sukietėja. Kalcinuotą sodą naudoju ir skalbimui, ir skalavmui, ir mirkymui. Ypač tinka baltiem skalbiniam. Kalcinuota soda labai suminkština vandenį, o skalbia juk ne skalbimo priemonės, o priemonių suminkštintas vanuo.

Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2011 07 23, 11:48)
Kalcinuotą sodą naudoju ir skalbimui, ir skalavmui, ir mirkymui. Ypač tinka baltiem skalbiniam. Kalcinuota soda labai suminkština vandenį, o skalbia juk ne skalbimo priemonės, o priemonių suminkštintas vanuo.

Bet ilgainiui labai gadina audinį.. verysad.gif Bent jau man taip pasirodė g.gif Skalbdavau patalynę, tai pradėjo rankose skutais plyšti ir ne metų metus naudota...
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2011 07 23, 11:48)
ir pyliau ne paprastą sodą, o kalcinuotą. Tik ją reikia prieš naudojant sumaišyti su karštu vandeniu ir pilti, nes šaltam ji sukietėja.

kiek jos reikia pilti vienam plovimui (indaploveje) ?
Atsakyti
Nezinau a tam yr atskira tema, bet manau galiu cia paklaust. Ka naudojat grindu plovimui? Medinem grindim+plytelem( ma rods marmurines).
Atsakyti
QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 07 18, 13:46)
Sveikos,
O kur perkate garstyčių miltelių ir sodos valymui? O gal kas matėte kažkuriame prekybos centre pirkti Garstuką?:
http://www.ekologisk...p;productId=123

Soda ir garstycias perku prekybcentriuose ,garstycios prie prieskoniu buna lentynose.Vis mastau,kad geriau butu sveriamu nusipirkt,bet nuvaziavus pirkt prieskoniu nusiperku tik priieskoniu,o garstycias pamirstu doh.gif Apie "Garstuka" esu girdejus,kad geras,bet jau senokai,maniau jo ir nebera g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 07 23, 20:00)
Bet ilgainiui labai gadina audinį.. verysad.gif Bent jau man taip pasirodė g.gif  Skalbdavau patalynę, tai pradėjo rankose skutais plyšti ir ne metų metus naudota...

Kol kas to dar nepastebėjau, matysiu, kaip toliau bus. Aš kažkada buvau pirkusi tokį baliklį, SODA vadinosi, ne lietuviškas ir ne parduotuvėj. Ten buvo granulės, truputį panašios kaip vanish baliklis. Jį buvo galima naudoti ir skalbiant, ir mirkant. Pabandžiau išsiaiškinti sudėtį: buvo parašyta soda bicarbonate, o tai yra paprasčiausia kalcinuota soda.

QUOTE(MaGre @ 2011 07 23, 21:15)
kiek jos reikia pilti vienam plovimui (indaploveje) ?

Aš pyliau iš akies, gal kokius du šaukštus, nors reikėtų tiesiog bandyti, gal ir mažiau užtentų.
Atsakyti
QUOTE(Flegma @ 2011 07 23, 23:06)
Nezinau a tam yr atskira tema, bet manau galiu cia paklaust. Ka naudojat grindu plovimui? Medinem grindim+plytelem( ma rods marmurines).

nezinau, as grindis plaunu su paprastu vandeniu ir ilasinu keleta lasu arbatmedzio aliejaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Flegma @ 2011 07 23, 23:06)

as pilu muilo riesutu skysti, kuri pati issiverdu, ir ilasinu kelis lasus arbatmedzio aliejaus
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2011 07 24, 23:15)
as pilu muilo riesutu skysti, kuri pati issiverdu, ir ilasinu kelis lasus arbatmedzio    aliejaus

Ir aš tai pat. O jei neturiu išsivirusi to skysčio, įpilu į kibirą kamštelį apelsinų aliejaus valiklio.
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2011 07 24, 22:15)
as pilu muilo riesutu skysti, kuri pati issiverdu, ir ilasinu kelis lasus arbatmedzio    aliejaus

As naudoju suomiskus ploviklius su ju zalios gulbės zenklu - Unidrop. Taupus ir siaip gerai labai valo, be kvapu.
Atsakyti
QUOTE(Moliūtė @ 2011 07 25, 07:36)
Ir aš tai pat. O jei neturiu išsivirusi to skysčio, įpilu į kibirą kamštelį apelsinų aliejaus valiklio.

drinks_cheers.gif as taip pat. Kartais tingiu virt, nes kvapas is koto vercia, virdamas buna labai aitrus. Greiciau apelsinu valiklio ipylus ir labai skaniai kvepia wub.gif Bet vien taupymo sumetimais dazniau riesutus naudoju, apelsinu valikli pataupau.

O kur dar naudojat apelsinu aliejaus valikli? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Mama Marga @ 2011 07 25, 14:53)
As naudoju suomiskus ploviklius su ju zalios gulbės zenklu - Unidrop. Taupus ir siaip gerai labai valo, be kvapu.

Pirkt papildomus valiklius ir metyt pinigus vejais net nera reikalo, tuo labiau, kad visi eko valikliai nera pigus, grindim, langam valyt pilnai riesutu pakanka, kapeikas kainuoja ir nekenksminga. Jei nori kvapu - eteriniu ilasini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarlotė: 26 liepos 2011 - 00:37