Įkraunama...
Įkraunama...

Work & Travel USA 2011 (3)

QUOTE(sinuhė @ 2011 05 09, 15:02)
O tai ką, rimtai nemoka pinigų kol neturi social security kortelės??
Papasakokit plačiau apie tą social security kas buvot, aš kaip supratau nuvarysiu pirmą dieną užsiregistruoju social security office, gaunu ssn ir kortelė pareina mano darbdavio adresu po poros sav. taip? tai ta kortelė realiai nelabai reikalinga pradžioj, svarbu kad numerį gauni????

Negali moket algos, kol SSN neturi, uzsakes ofise gausi ja per dvi savaites. Jei normalus darbdavys, tai leis pasiskolinti is jo pinigu ir po to nuo algos numinusuos ir tiek.
Atsakyti
į social security offisa reikia eiti praejus min. 10 dienu (gerai neatsimenu, bet lytai tiek) po atvaziavimo i USA ir uzsiregistravimo pas savo sponsoriu. jie paskui ten kazkaip patvirtina tavo statusa ir social security ofisas isduoda kortele su numeriu - atsiuncia ji pastu, kuri nurodai pildydamas dokumentus. jei nuvarysit anskciau, gali buti, kad pasidarysit sau meskos paslauga - menesi tirs jusu background ir uzsites viskas ilgiau. o jei ne per anksti, gali buti, kad atsius dar anskciau nei patys zadejo, po kokios savaites jau turesit.
Atsakyti
Tiek ilgai uztrunka? Gavojau iskarto nueini ir sutvarko per pora dienu, juk ten visi tavo asmens dokai turi but persiusi is lietuvos, ane? Idomiai, negirdejau kad kas ten tiek ilgai lauktu smile.gif
Atsakyti
Pas mus tas pats buvo, i SS ofisa varem po 2 savaiciu, dar dvi savaites teko laukt korteles. Todel pirmaja alga tik po men gavom
Atsakyti
QUOTE(Parabellum @ 2011 05 09, 16:46)
Pas mus tas pats buvo, i SS ofisa varem po 2 savaiciu, dar dvi savaites teko laukt korteles. Todel pirmaja alga tik po men gavom

O mum darbdavys sake, atvaziavus pirmas darbas kuo reiciau nueit i SS ir pradet tvarkyt popieriukus :?
Atsakyti
Musu atveju tai as nebepamenu, kodel mes tik po dvieju savaiciu varem i ta biurA, bet berods bosas sake, kad taip reikia, nes dokumentu kazkokiu tas biuras nebuna gaves. Na nezinau, jei jums darbdavys sako taip, tai matyt zino.

PS Girdejau atvejus kuomet studentai, baige darbus parduoda savo SSN uz kelis tukstancius $ biggrin.gif aisku po tokiu bajeriu ko gero sunku butu vel sugrizt i Amerike
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Parabellum: 09 gegužės 2011 - 16:43
Nu ka zinau, man tai jau po dvieju savaiciu pradejo alga moket, nors SSC gavom tik gal po 1,5 men... Nezinau nuo ko cia priklauso. Bet gavom normaliai, paycheck'ais, tvarkingai.
Atsakyti
Sveiki. Kaip manot, ar įmanoma per šią savaitę susirasti darbą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeinaa @ 2011 05 09, 18:05)
Sveiki. Kaip manot, ar įmanoma per šią savaitę susirasti darbą?  g.gif

įmanoma, jei labai pasiseks biggrin.gif
bet siūlyčiau ne sėdėt supermamoj, o pult ieškot darbo.
Atsakyti
Gal ir px but parduot ta ss, viastiek su turistne viza ileis ane? biggrin.gif O dirbt daugiau kazi ar bevarysiu, nes mokslai baigsis biggrin.gif
Atsakyti
Žodžiu, radau, kad mano sponsorius Intrax rašo, jog Social Security Administration rekomenduoja palaukti 10 dienų, gal todėl darbdaviai ir liepia eiti vėliau aplikuoti SSN, o šiaip jei yra būtunybė, galima ir anksčiau.
Atsakyti
nu ot velnias, bet tai aš dar pirkdamas bilietus plc klausiau, ar galiu tik atskridęs į seattle tvarkytis social security, ir tą pačią dieną skrist aliaskon, jo sako viskas gerai tik pasižiūrėk kad darbo dieną atskristum..... dar klausiau ar ilgai užtrunka viskas, sako gal kokia valandą max, o atsius kortelę po 3-4 savaičių. tai dabar suprask kaip čia yra. nes social security ofiso nėra mano miestelyje, iki jo net su lėktuvu skrist reik, galvoju pakeliui susitvarkysiu g.gif
Atsakyti