Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(Ievulyte @ 2011 03 27, 13:13)
Maistiniu kvapu nerekomenduojama deti, o del cukraus, manau galima siek tiek idet, tik klausimas ar vaniles kvapas jausis, kuom as labai abejoju.

o kodel maistiniu kvapu nerekomenduojama g.gif ? o kaip su maistiniais dazais ?
as tai manau, kad jei jau jais maista galima spalvinti tai muila tuo labiau thumbup.gif
Papildyta:
Beja, ka manote apie recepta tik su biciu vasku ir alyvuogiu aliejumi g.gif ?
Nu aisku apie natrio sarma is vandeni as net nesneku ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 28 kovo 2011 - 12:25
QUOTE(Evah @ 2011 03 27, 22:56)
Aš pamenu pirmus kartus, kol dar nebuvau įsigijusi blenderio, vargau panašiai su ta šluotele rolleyes.gif  Temperatūrų skirtumas niekuo čia dėtas, tik gal truputį per aukštos jos. Bet aukšta temperatūra kaip tik turėtų paspartinti saponifikaciją.
Geriausia būtų buvę palikti muilą puode, tiesiog prišokti pamaišyti kas penkiolika minučių daugmaž. Vis vien kažkada būtų pasiekęs pėdsaką. Dabar beliks laukti rytojaus - jeigu neatsiskirs ir viduj nebus šarmingų plotelių, viskas bus pavykę.

Dabar užtad suprasi, kodėl nė vienas muilo virėjas nė už ką neatsižadėtų savo blenderio biggrin.gif

Apžiūrėjau savo „muilą“, tai kietesnis pasidarė, tik krašte šiek tiek aliejaus atiskyrė g.gif

Pirmą muilą verdant išsiverčiau su šluotele, tai galvojau ir dabar bus gerai, bet reikia pirkt blenderį, nieko nebus biggrin.gif

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 03 28, 13:26)
Beja, ka manote apie recepta tik su biciu vasku ir alyvuogiu aliejumi  g.gif  ?
Nu aisku apie natrio sarma is vandeni as net nesneku  ax.gif

Mano pirmasis muilas buvo iš alyvuogių aliejaus ir bičių vaško. Pavyko puikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 03 28, 14:21)

Mano pirmasis muilas buvo iš alyvuogių aliejaus ir bičių vaško. Pavyko puikiai smile.gif

o gal gali parasyti mazdaug kokia proporcija ax.gif ? brandinasi ilgiau ar panasiai kaip kiti muilai ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 03 28, 14:33)
o gal gali parasyti mazdaug kokia proporcija  ax.gif  ? brandinasi ilgiau ar panasiai kaip kiti muilai ?  g.gif

Tikrai nepamenu, nes darau praeitą vasarą blush2.gif Kietėja ilgiau, nei parą, o brandinti irgi siūloma ilgiau, nes kuo ilgiau brandinsi, tuo švelnesnis bus. Esu skaičiusi, kad geriausia tokį muilą brandinti ~6 mėn. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 03 28, 14:57)
Tikrai nepamenu, nes darau praeitą vasarą blush2.gif Kietėja ilgiau, nei parą, o brandinti irgi siūloma ilgiau, nes kuo ilgiau brandinsi, tuo švelnesnis bus. Esu skaičiusi, kad geriausia tokį muilą brandinti ~6 mėn. 4u.gif

nu as kazka apie 6 menesius irgi girdejau blink.gif ? ale ir pamirst apie ta muila gali pati po tiek laiko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 03 28, 12:26)
o kodel maistiniu kvapu nerekomenduojama  g.gif  ? o kaip su maistiniais dazais ?
as tai manau, kad jei jau jais maista galima spalvinti tai muila tuo labiau  thumbup.gif
Papildyta:
Beja, ka manote apie recepta tik su biciu vasku ir alyvuogiu aliejumi  g.gif  ?
Nu aisku apie natrio sarma is vandeni as net nesneku  ax.gif

o kokia maistiniu dazu ir kvapu sudetis? As vadovaujuos taisykle, kad ne viska, ka valgom, galima tept ant odos. Na kad ir paprika - valgyt galima, o oda uz toki dziaugsma nepadekotu. Naudokit naturalius daziklius: kakava - ruda sp., ciberzole - geltona, karotino aliejai - nuo gelsvos iki oranzines, paprika - rausva, zalias ir raudonas molis tinka dazymui, chlorofilas - zalia, dumbliai - melsva, cinamonas - sokoladine, o kur dar istrauku, arbatu, kavos pagalba daromi muilai 4u.gif

jei nenorit eteriniu alieju, tai naudokit aromatinius aliejus, skirtus kosmetikai. Tik siuo klausimu as ne patareja, niekad su aromatiniais nedariau ir nezinau nei kur ju pirkt, nei kiek det.

Recepta su biciu vasku laisvai galit daryt, tik vasko nepadauginkit. Dekit iki 5%, kad nebutu paskui klaidingas pedsakas, atsirades stingstant vaskui. Alyvuoginiai muilai siaip minksti, juos patariama ilgai brandint, nes kuo ilgiau bresta, tuo geresnis darosi.

Babi* ar bandei pjaustyt, atsiskyres aliejus ner gerai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievulyte: 28 kovo 2011 - 14:40
QUOTE(Ievulyte @ 2011 03 28, 15:40)
o kokia maistiniu dazu ir kvapu sudetis?

Recepta su biciu vasku laisvai galit daryt, tik vasko nepadauginkit. Dekit iki 5%, kad nebutu paskui klaidingas pedsakas, atsirades stingstant vaskui. Alyvuoginiai muilai siaip minksti, juos patariama ilgai brandint, nes kuo ilgiau bresta, tuo geresnis darosi.
Babi* ar bandei pjaustyt, atsiskyres aliejus ner gerai  g.gif

paziuresiu ir parasysiu sudeti ax.gif

o su kokiu aliejum geriausia daryti jei dedi biciu vaska ax.gif ?
Papildyta:
o kokia maistiniu dazu ir kvapu sudetis?

http://www.delona.lt...rminas-30g.html
kaip tokie dazai ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 03 28, 15:17)
paziuresiu ir parasysiu sudeti  ax.gif

o su kokiu aliejum geriausia daryti jei dedi biciu vaska  ax.gif ?
Papildyta:
http://www.delona.lt...rminas-30g.html
kaip tokie dazai ?

su biciu vasku daryti galite bet kokios sudeties muila, nes biciu vaskas sudaro tik labai nedidele dali. Galite bandyti ir alyvuogini daryt, bus siek tiek kietesnis nei vien grynas alyvuoginis.

o del dazu tai ujjj, as ir i maista situ nedeciau "Natūralus dažiklis, išskirtas iš vabzdžių Dactylopius coccus costa, gyvenančių Pietų Amerikoje." Man kazkaip jau vien tai, kad isskirtas is vabzdziu jau fee biggrin.gif Aisku kiekvienam savo. O kodel nenorit naturaliu augaliniu pabandyt? Jei reikia raudonos spalvos, dar burokeliu sulciu siek tiek galima naudot dazymui. Maciau aliejus.com burokeliu milteliu, tai net pagalvojau, kad gal juo aliejum uzpylus issitruktu raudona spalva, o tuomet ir i muila det butu galima. Kazkada maciau su ersketroziu arbata kazkas muila dare, tai irgi i rausvuma muilas nese, tok bordo gavosi. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievulyte: 28 kovo 2011 - 15:33
QUOTE(Ievulyte @ 2011 03 28, 16:29)
su biciu vasku daryti galite bet kokios sudeties muila, nes biciu vaskas sudaro tik labai nedidele dali. Galite bandyti ir alyvuogini daryt, bus siek tiek kietesnis nei vien grynas alyvuoginis.

o del dazu tai ujjj, as ir i maista situ nedeciau "Natūralus dažiklis, išskirtas iš vabzdžių Dactylopius coccus costa, gyvenančių Pietų Amerikoje." Man kazkaip jau vien tai, kad isskirtas is vabzdziu jau fee  biggrin.gif  Aisku kiekvienam savo. O kodel nenorit naturaliu augaliniu pabandyt? Jei reikia raudonos spalvos, dar burokeliu sulciu siek tiek galima naudot dazymui. Maziau delonoj burokeliu milteliu, tai net pagalvojau, kad gal juo aliejum uzpylus issitruktu raudona spalva, o tuomet ir i muila det butu galima. Kazkada maciau su ersketroziu arbata kazkas muila dare, tai irgi i rausvuma muilas nese, tok bordo gavosi.  4u.gif

man pagal ta soap calc ismeta kad nieko gero nebus is biciu vasko ir alyvuogiu aliejaus tokia proporciaj blink.gif ar visada vadovaujiesi kokiom lentelem ar pasitiki savo jegom g.gif bigsmile.gif ?

reikes isbandyti visokiu dazu ax.gif as dar tik pradedu - du muilus darius, tai plestis galimybes beribes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 03 28, 15:32)
man pagal ta soap calc ismeta kad nieko gero nebus is biciu vasko ir alyvuogiu aliejaus tokia proporciaj  blink.gif  ar visada vadovaujiesi kokiom lentelem ar pasitiki savo jegom  g.gif  bigsmile.gif  ?

reikes isbandyti visokiu dazu  ax.gif  as dar tik pradedu - du muilus darius, tai plestis galimybes beribes  thumbup.gif

toks kiekis vasko tikrai nesukietins muilo kaip 60% kietu alieju muilo sudetyje, bet taisykle yra biciu vasko deti ne daugiau 30g i 0.5 kg muilo. Visada vadovaujuos surinkta gausybe informacijos apie muila ir fantazuoju tik nedidelese ribose smile.gif pati esu dariusi muila su vasku, kazkada sliukstelejau daugiau nei rekomenduoja, tai turejau bedos su "netikru" pedsaku smile.gif
Atsakyti

Sveikos 4u.gif

Praviriau muilą šian, tik šiek tiek pakeičiau aliejus nei buvau numačius:
Alyvuogių- 500 gr
Kokosų-250 gr
Migdolų-150 gr
Kakavos sv-50 gr
Makadamijų-50 gr
NaOH (palikus 5 proc pariebinimui)-140 gr
H2O-420 gr
+ Gasulos molis ir selenos ir apelsinų eterinis. Žiūrėsiu kas gausis kai pjaustyt reiks.
Dar įdomu gavos su soapcalc-šiek tiek skyrės vandens kiekis. Pagal mano skaičiavimus 40 gr daugiau gavos tai taip ir palikau.
Atsakyti
Babi* ar bandei pjaustyt, atsiskyres aliejus ner gerai  g.gif

Ne, dar nebandžiau, nes minkštokas smile.gif To aliejaus atsiskyrę palyginti visai nedaug, nors suprantu, kad jei ir nedaug atsiskyrė aliejaus-tai negerai.
Atsakyti