Sveikos
As, rodos, tiek info prisiskaiciau, bet vel kyla ????
Kokios reiktu temperaturos sulaukti, kad sujungti sarmo tirpala su aliejais? 43?
Ar putina plastikinius irankiu naudoti, ar galima medinius?
Vis neapsisprendziu su savo turimais aliejais
Gal jus patarsit, gal turit savo receptuka
Mano turimi aliejai
Alyvuogiu salto spaudimo, isspaudu aliejus\
Saulegrazu
Avokado
Kokosu
Vaskas
O priedu noreciau tokiu ideti, zaliasis molis, medetkos su ramunelem smulkintos.
O cia rusu kalba kalkuliatorius,
http://www.magicalto...u/calc/calc.php
Vis nepataikau su balansavimu
Nepalikit be info ir pagalbos
Kur čia dėsies
Šarmą su aliejais geriausia sumaišyti, kai abiejų temperatūra pasiekia 45-50 laipsnių. Bet tai nėra griežta taisyklė, įgudus galima beveik prie bet kokios temperatūros juos maišyti. Bet pradžioje nerekomenduoju nuo šitų skaičių nukrypti
Medinių indų naudoti muilo gamyboje nepatarčiau. Šarmas "ėda" medį, tad galit likti su smulkiais medžio gabaliukais muile
Iš šių aliejų labai daug mandrų receptų neišspausi, rekomenduočiau įsigyti dar ir sviestų - kakavos, sviestmedžio, mango. Arba palmių aliejaus. Galima būtų pamėginti kokį nors paprastą alyvuogių/kokosų derinį.
Pavyzdžiui:
75% alyvuogių
25% kokosų
Tik perspėju, kad alyvuogių išspaudų aliejus yra linkęs paspartinti pėdsaką. Jis nesielgia kaip įprastas alyvuogių aliejus. Ir netikėkit tuo prierašu "šalto spaudimo". Iš alyvuogių išspaudų "šaltu spaudimu" praktiškai nieko nebeįmanoma išspausti
O priedai jau jūsų žiniai lieka.
Šarmą su aliejais geriausia sumaišyti, kai abiejų temperatūra pasiekia 45-50 laipsnių. Bet tai nėra griežta taisyklė, įgudus galima beveik prie bet kokios temperatūros juos maišyti. Bet pradžioje nerekomenduoju nuo šitų skaičių nukrypti
Medinių indų naudoti muilo gamyboje nepatarčiau. Šarmas "ėda" medį, tad galit likti su smulkiais medžio gabaliukais muile
Iš šių aliejų labai daug mandrų receptų neišspausi, rekomenduočiau įsigyti dar ir sviestų - kakavos, sviestmedžio, mango. Arba palmių aliejaus. Galima būtų pamėginti kokį nors paprastą alyvuogių/kokosų derinį.
Pavyzdžiui:
75% alyvuogių
25% kokosų
Tik perspėju, kad alyvuogių išspaudų aliejus yra linkęs paspartinti pėdsaką. Jis nesielgia kaip įprastas alyvuogių aliejus. Ir netikėkit tuo prierašu "šalto spaudimo". Iš alyvuogių išspaudų "šaltu spaudimu" praktiškai nieko nebeįmanoma išspausti
O priedai jau jūsų žiniai lieka.
QUOTE(Evah @ 2011 06 05, 09:56)
Kur čia dėsies
Šarmą su aliejais geriausia sumaišyti, kai abiejų temperatūra pasiekia 45-50 laipsnių. Bet tai nėra griežta taisyklė, įgudus galima beveik prie bet kokios temperatūros juos maišyti. Bet pradžioje nerekomenduoju nuo šitų skaičių nukrypti
Medinių indų naudoti muilo gamyboje nepatarčiau. Šarmas "ėda" medį, tad galit likti su smulkiais medžio gabaliukais muile
Iš šių aliejų labai daug mandrų receptų neišspausi, rekomenduočiau įsigyti dar ir sviestų - kakavos, sviestmedžio, mango. Arba palmių aliejaus. Galima būtų pamėginti kokį nors paprastą alyvuogių/kokosų derinį.
Pavyzdžiui:
75% alyvuogių
25% kokosų
Tik perspėju, kad alyvuogių išspaudų aliejus yra linkęs paspartinti pėdsaką. Jis nesielgia kaip įprastas alyvuogių aliejus. Ir netikėkit tuo prierašu "šalto spaudimo". Iš alyvuogių išspaudų "šaltu spaudimu" praktiškai nieko nebeįmanoma išspausti
O priedai jau jūsų žiniai lieka.
Šarmą su aliejais geriausia sumaišyti, kai abiejų temperatūra pasiekia 45-50 laipsnių. Bet tai nėra griežta taisyklė, įgudus galima beveik prie bet kokios temperatūros juos maišyti. Bet pradžioje nerekomenduoju nuo šitų skaičių nukrypti
Medinių indų naudoti muilo gamyboje nepatarčiau. Šarmas "ėda" medį, tad galit likti su smulkiais medžio gabaliukais muile
Iš šių aliejų labai daug mandrų receptų neišspausi, rekomenduočiau įsigyti dar ir sviestų - kakavos, sviestmedžio, mango. Arba palmių aliejaus. Galima būtų pamėginti kokį nors paprastą alyvuogių/kokosų derinį.
Pavyzdžiui:
75% alyvuogių
25% kokosų
Tik perspėju, kad alyvuogių išspaudų aliejus yra linkęs paspartinti pėdsaką. Jis nesielgia kaip įprastas alyvuogių aliejus. Ir netikėkit tuo prierašu "šalto spaudimo". Iš alyvuogių išspaudų "šaltu spaudimu" praktiškai nieko nebeįmanoma išspausti
O priedai jau jūsų žiniai lieka.
Sirdingai dekuoju uz labai vertinga info
Turiu ir salto spaudimo gryna alyvuogiu alieju, tiesiog kazkuriame forume skaiciau, kad muila paprasciau virti is isspaudu, bet jusu patarimo laikysiuos ir naudosiu gryna alyvuogiu alieju. Pirma savo muiliuka noriu elementariausia, tai desiu kokosu ir alyvuogiu, o pedsakui idesiu 10% sviestmedzio??
Ar geriau avokadu?
Planuoju virti muila nakti kai bakuganai miega
Mano svarstykles iki 500 g, tai juose sversiu sarma, o aliejams pasverti naudosiu virtuvines
O i ka labiausia atkreipti demesi, dirbant su skaiciuokliu?
Recepto pusiausvyra, muilo kietumas?
Galima ir iš išspaudų virti, tiesiog aš jo nesirenku dėl kokybės ir dėl to, kad jis pagreitina pėdsaką
Aš pariebinimą nustatau iš karto, nededu jokių aliejų po pėdsako. Bet jeigu rinktis tarp avokadų ir sviestmedžio, rinkčiausi sviestmedį, kad šiek tiek prie muilo kietumo prisidėtų.
Dirbant su skaičiuoklėmis, svarbu viskas. Ir bendra pusiausvyra tarp savybių, ir asmeniniai prioritetai - vieniems reikia švelnaus muilo, kitiems labiau rūpi, kad būtų kietesnis, vieniems rūpi, kad labai putotų, kiti į tai dėmesio nekreipia. Tik nuo jūsų priklauso.
Tik žiūrėkite, kad visi matavimai būtų tikslūs.
Aš pariebinimą nustatau iš karto, nededu jokių aliejų po pėdsako. Bet jeigu rinktis tarp avokadų ir sviestmedžio, rinkčiausi sviestmedį, kad šiek tiek prie muilo kietumo prisidėtų.
Dirbant su skaičiuoklėmis, svarbu viskas. Ir bendra pusiausvyra tarp savybių, ir asmeniniai prioritetai - vieniems reikia švelnaus muilo, kitiems labiau rūpi, kad būtų kietesnis, vieniems rūpi, kad labai putotų, kiti į tai dėmesio nekreipia. Tik nuo jūsų priklauso.
Tik žiūrėkite, kad visi matavimai būtų tikslūs.
O jeigu as vasko ideciau?? Koks santykis turetu buti su aliejais?
Aš vaško muile niekad nenaudoju, tad nieko patart negaliu.
QUOTE(Oksanik @ 2011 06 05, 21:21)
O jeigu as vasko ideciau?? Koks santykis turetu buti su aliejais?
vasko uztenka iki 5%
QUOTE(Ievulyte @ 2011 06 03, 16:16)
As vis mastau koks kvapas tiktu 100% alyvuoginiam Kastilijos muilui
man irgi taip rupi Kastilijos muila su kokiu kvapu issivirt, bet irgi niekaip nesumastau koki kvapa parinkt.
Beje, dar vienas techninis klausimas. man baisia patinka tas 100% alyvuogiu muilas, baisiai kietas, baltas ir toks svelnus praustis, bet kas man jame nepatinka, tas glitumas jam suslapus. dabar ta, su kuriuo jau meginau praustis dziovinau daugaiu nei du menesius. sakau gal cia del to, kad dar per mazai brandintas ? suprantu,kad tas glitejimasis nuo pacio alyvuogiu aliejaus, bet sakau, gal po sesiu menesiu to glitumo ir snarglejimosi nebelieka ? pasakykit man kas turit daugiau patirties
Ingrid2, man po metų džiovinimo to gleivėjimosi išvis nebuvo. Po pusės metų, jeigu gerai pamenu, irgi jau neblogai buvo.
Glitumas mazeja begant laikui, ir as pastebejau. Esu ir po 2-3 metu naudojus. Bet nebuna, kad visai dingsta. Tik vieniems jis jau toks nedidelis, kad netrukdo (nepastebi) (pvz as ). O kiti vistik sako, kad ji jaucia, ir jis nepatinka.
QUOTE(Evah @ 2011 06 05, 22:32)
Ingrid2, man po metų džiovinimo to gleivėjimosi išvis nebuvo. Po pusės metų, jeigu gerai pamenu, irgi jau neblogai buvo.
vadinasi, reik dar brandint ir brandint..
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2011 06 06, 10:43)
Glitumas mazeja begant laikui, ir as pastebejau. Esu ir po 2-3 metu naudojus. Bet nebuna, kad visai dingsta. Tik vieniems jis jau toks nedidelis, kad netrukdo (nepastebi) (pvz as ). O kiti vistik sako, kad ji jaucia, ir jis nepatinka.
o kazi jei detum kokosu kokiu 20%, ta glituma gal po pusmecio visai panaintintu ?
QUOTE(Evah @ 2011 06 05, 22:32)
Ingrid2, man po metų džiovinimo to gleivėjimosi išvis nebuvo. Po pusės metų, jeigu gerai pamenu, irgi jau neblogai buvo.
kaip tiek laiko istvert nepabandzius? o dar klausimas, po tokio ilgo brandinimosi nepradeda geltonuot, oksiduotis? Gal vit E butu gerai i alyvuogini muila ideti?