Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(Evah @ 2011 06 02, 18:19)
Iš tiesų, aš patarčiau pradžioje ir apsistoti ties 500g aliejų. Neskubėkit didinti kiekių, nes jeigu kažkas nepavyks, bus baisiai gaila išmesti kilogramą brangių aliejų. O pusė kilogramo yra toks optimalus kiekis pradžiai. Aš, pavyzdžiui, gailiuosi, kad po pirmų nedidelių partijų iškart šokau didinti kiekius. Geriau jau būčiau privirusi daug daug mažų partijų ir pataupiusi medžiagas, kol tikrai išsiaiškinau receptus, kurie man patinka wink.gif

Yra tiesos.
Gal ir aš kol kas mažais kiekiais mėginsiu eksperimentuoti.
Dar noriu paklausti. Jau buvo kalbėta apie medaus pridėjimą po pėdsako, tik neberandu doh.gif . Gal galite pasakyti, kiek medaus galima dėti jei vėl daryčiau su 500gr. aliejų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 06 02, 16:44)
Pagaliau praeitą savaitę gavau svarstykles, bet tik šiandien ištaikiau progą virti pirmą savo muilą biggrin.gif .
Tuoj iškilo neaiškumų:supyliau šarmą į vandenį, pasipuošusi akiniais ir kauke, išmaišiau, uždengiau, bet per visą procesą taip ir nesulaukiau kažkokios įpatingos reakcijos- nei garų, nei dar kažko. Kai ištirpinau aliejus, pamatavau šarmo temperatūrą- 43 laipsniai blink.gif . Atvėsinau aliejus ir sumaišiau viską tokioje temperatūroje. Pradėjus maišyti su blenderiu po 10min. jau buvo pėdsakas. Įmaišiau ea ir supyliau į formą. Lauksiu kas bus, tik kažkoks keistas tas mano gaminimo procesas atrodo pagal tai ką skaičiau. Argi neturėjo vanduo su šarmu agresyviau sureaguoti? g.gif Ir ar ne per greit pėdsakas atsirado? Receptuką skaičiavausi su soapcalc.

priklausomai nuo alieju tas pedsako greitumas ateina. SU blenderiu 10 min ner per greitai. Jei sarmo nedaug buvo, tai ir tu garu daug nesusidare.
Atsakyti
Pasitikrinau savo užrašus, tai aš esu dėjusi vieną valgomą šaukštą medaus į pusę kilogramo aliejaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 06 02, 23:41)
Pasitikrinau savo užrašus, tai aš esu dėjusi vieną valgomą šaukštą medaus į pusę kilogramo aliejaus smile.gif

Labai, labai ačiū. Užmigdysiu savo mažių ir meistrausiu bigsmile.gif .
Atsakyti
Sumeistravau gaivu metinuka rolleyes.gif jau buvo upas nukrites su tais muilais, pabodo biggrin.gif bet kadangi jau baiginejas mano gerumelis, tai teko padirbet lotuliukas.gif
Atsakyti
Ievulyte, nagi, pasirodyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Nelabai yra ka rodyt, formoj dar, visas grozis atsiskleis supjauscius lotuliukas.gif pazadu supjauscius ikelt nuotrauka rolleyes.gif o pas Tave kaip muilo fejos gyvena? Ar neisdykauja? biggrin.gif
Atsakyti
Neišdykauja smile.gif Tik va norėčiau, kad drėgmė truputį nukristų Klaipėdoje. Ne į naudą ji muilams, ne į naudą.
Atsakyti
As vis mastau koks kvapas tiktu 100% alyvuoginiam Kastilijos muilui rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 06 03, 17:16)
As vis mastau koks kvapas tiktu 100% alyvuoginiam Kastilijos muilui  rolleyes.gif

Man draugė iš graikijos parvežė kastilijos muilą thumbup.gif , sudėtyje parašyta: alyvuogių aliejus, citrinų ea. Tų citrinų nelabai ir užuodžiu, bet taip turbūt ir turėtų būti, jei citrusiniai kvapai nesilaiko.
Atsakyti
Ievulyte, joks, mano kuklia nuomone rolleyes.gif Nežinau kodėl, bet man nekyla rankos nieko papildomo į jį pilti. Be to, žiūrint iš praktinės pusės, reikėtų ir pakankamai patvaraus eterinio aliejaus, kadangi ilgai bus džiovinama.
Atsakyti
Pagaliau ir aš gaminu muilą. Toks noras šiandien suėmė, kad nieko nelaukiau ir puoliau gamint. Net nesulaukiau siuntinio iš AZ. Įtariu nebus labai geras, nes turėjau labai mažai kokosų aliejaus (6%), tai cleansig bus žiauriai mažas. Eiga tai nelabai sklandi buvo ir visdar pėdsakas neatsiranda. Labai vargau su svarstyklėm, mažytės, neina puodo uždet, išsijunginėja kas minutę. Dar su šarmu susivėliau, į vandenį perdaug kliūstelėjau, tai teko iš naujo tirpalą gamint. doh.gif Tikiuosi viską gerai pasvėriau, nes užkiso tos sarstyklės. Žodžiu nekoks nekos piras kartas, žiurėsiu kas gausis smile.gif
Atsakyti