Na, nežinau, aš metalinių formelių muilui nenaudočiau. Visų pirma, jos privalo būti nerūdijančio plieno, kad metalas nereaguotų su šarmu. Visų antra, bus tikrai sunku iš jų iškrapštyti muilą. Geriau būtų rinktis lanksčias, pavyzdžiui, silikonines formeles.
Aciu, merginos.
Evah, uztai turbut ir patinka, kad sunkiai nuspejamas variantas Ir sunkiai paaiskinciau,kaip padaromas Cia, kaip daznai buna, paskutines minutes plano del isvaizdos pakeitimas. Kazkada buvo netycia taip gavesi, o sikart jau 'tycia' bandziau Nelabai mokeciau paaiskinti, daugiau jausmas (tam tikros konsistencijos muilas, spalvos..).
Del formu sutinku su Evah.
Evah, uztai turbut ir patinka, kad sunkiai nuspejamas variantas Ir sunkiai paaiskinciau,kaip padaromas Cia, kaip daznai buna, paskutines minutes plano del isvaizdos pakeitimas. Kazkada buvo netycia taip gavesi, o sikart jau 'tycia' bandziau Nelabai mokeciau paaiskinti, daugiau jausmas (tam tikros konsistencijos muilas, spalvos..).
Del formu sutinku su Evah.
Daddygirl, labai puikiai suprantu Labai unikalus rezultatas, taip ir norisi paimti, pauostyti, "pačiupinėti". Tekstūra labai viliojančiai atrodo, primena man uolą vandenyno dugne
Kadangi pasaket kad mano formeles netiks, tai dabar galvoju reik tada dezute pasidaryt. Gal tada zinote, tinka fanera dezutei ar reikia lentu. Ner dabar galvoju, kad gali sarmas sureaguoti su kokiomis faneros medziagomis, ar nesiliecia paprastai muilas prie tos medienos. Dabar suku galva kur cia gaut tos medienos mieste toki nedideli kieki , turbut senukuose sunkiai parduotu. Draugas uzsieny, tai bandysiu pati meistrautis
Pušinės lentutės būtų geriau, bet tiktų ir ta vadinama fanera. Jei jau gaminsit dėžutę, tai ją vis vien reikės visada kloti kepimo popieriumi, tad šarmas su medžiu nesilies ir niekas nereaguos
QUOTE(Vicious_L @ 2011 05 22, 12:27)
Kadangi pasaket kad mano formeles netiks, tai dabar galvoju reik tada dezute pasidaryt. Gal tada zinote, tinka fanera dezutei ar reikia lentu. Ner dabar galvoju, kad gali sarmas sureaguoti su kokiomis faneros medziagomis, ar nesiliecia paprastai muilas prie tos medienos. Dabar suku galva kur cia gaut tos medienos mieste toki nedideli kieki , turbut senukuose sunkiai parduotu. Draugas uzsieny, tai bandysiu pati meistrautis
Vicious_L, faneros gali rasti Senukuose arba Bauhof, ten parduoda ir nedideliais kiekiais. Tokias labai tinkancias muilo dezutemi gaminti . Pas mane visos dezutes butent is ju ir pagamintos, tarnauja kuo puikiausiai.
Papildyta:
Daddygirl, labai faini muiliukai . tokie nenusakomi. is ko jie?
Kokia nereali spalva gavosi, nuo ko ta ryski orenzine, nuo pigmento?
Dezutei daryt nusprendziau lentyna supjaustyt, nereiks pirkt. Bet taip sunku, kai vyro ner, visa valanda pjoviau, nedaug is vietos pasijudinau, jauciu savaite ustruks man detales issipjaut.
Dezutei daryt nusprendziau lentyna supjaustyt, nereiks pirkt. Bet taip sunku, kai vyro ner, visa valanda pjoviau, nedaug is vietos pasijudinau, jauciu savaite ustruks man detales issipjaut.
Sian gal virsiu muila. pirma kart. tai noriu susideliot paskutinius taskus
galvoju daryt is
kokoso al. 30%
alyvuogiu al. 40%
saulegrazu al 20%
sviestmedzio sv. 5%
mano sv. 5%
NaOH 142g
H2O 380g.
normalus cia muilas gausis, ar ka pakoreguot reiktu recepte?
Aciu
galvoju daryt is
kokoso al. 30%
alyvuogiu al. 40%
saulegrazu al 20%
sviestmedzio sv. 5%
mano sv. 5%
NaOH 142g
H2O 380g.
Aciu
QUOTE(Vicious_L @ 2011 05 22, 21:24)
Kokia nereali spalva gavosi, nuo ko ta ryski orenzine, nuo pigmento?
Vicious_, oranzine nuo raud. palmiu aliejaus.
Vicious_, oranzine nuo raud. palmiu aliejaus.
jo, be vyro siame reikale sunku . as tai uosvi i ta reikala pajungiau, tai ir man faina, ir jam pensijoj veiklos atsirado
Papildyta:
Merginos, kiek reikia deti benzoino dervos i 1 kg alieju citrusiniam kvapui uztvirtinti? ir apskritai, kaip ji naudot? sumaisyt su eteriniais aliejais? deti po pedsako, taip?
QUOTE(Laura @ 2011 05 23, 08:06)
Sian gal virsiu muila. pirma kart. tai noriu susideliot paskutinius taskus
galvoju daryt is
kokoso al. 30%
alyvuogiu al. 40%
saulegrazu al 20%
sviestmedzio sv. 5%
mano sv. 5%
NaOH 142g
H2O 380g.
Aciu
galvoju daryt is
kokoso al. 30%
alyvuogiu al. 40%
saulegrazu al 20%
sviestmedzio sv. 5%
mano sv. 5%
NaOH 142g
H2O 380g.
Aciu
o koki pariebinima dejai? ar visai nedejai? ir koki cia kieki muilo virsi? mano akimis ziurint, tavo muilui truks kietumo. as keisciau saulegrazu alieju (as tai jo is vis nelabai megstu del trumpo jo galiojimo laiko) i kazkoki kita "kietesni" alieju (pvz., palmiu) arba didinciau jau tavo turimu "kietuju" alieju kieki muile, nu bet tada automatiskai vistiek kazkuris is tavo minkstuju alieju mazetu. Bet gal Evah ka daugiau dar parekomenduos.
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 05 23, 13:50)
o koki pariebinima dejai? ar visai nedejai? ir koki cia kieki muilo virsi? mano akimis ziurint, tavo muilui truks kietumo. as keisciau saulegrazu alieju (as tai jo is vis nelabai megstu del trumpo jo galiojimo laiko) i kazkoki kita "kietesni" alieju (pvz., palmiu) arba didinciau jau tavo turimu "kietuju" alieju kieki muile, nu bet tada automatiskai vistiek kazkuris is tavo minkstuju alieju mazetu. Bet gal Evah ka daugiau dar parekomenduos.
5% pariebinimas. skaciavau 1kg muilo.
o tie kietieji, tai sviestai?
Aciu