Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(Evah @ 2011 05 12, 20:20)
Daddygirl, užuojauta  laugh.gif Aš tai laikau save tvirtai už vadžių,  nors aplink tieeeek pagundų - vonios, kosmetikos priemonių gamyba, skystas, kreminis, plaktas ir visoks kitoks muilas. Bet sau užsibrėžiau, kad kol padoriai "neįvaldysiu" muilo šaltuoju būdu, tol nesiimsiu nieko naujo. Nieko gero man neišeina, kai mėtausi tarp dešimties skirtingų dalykų  doh.gif

oi as irgi jau laikau biggrin.gif (palyginus su tuo, kas buvo pries pvz 3 metus biggrin.gif)
dabar mane sugundyti jau daug sunkiau smile.gif
po kokiu 70-ies partiju pasveikstama, manau biggrin.gif bent mano atveju taip buvo. dabar menesiais negaminu ir nesugundysit tongue.gif biggrin.gif

nu, bet va, islenda kartais simptomai dar biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 05 12, 21:21)
Ech, kad tik savaitgali pavyktu rast laiko, ikist vyrui vaika ir kremini muiliuka sumeistraut...  tongue.gif

as ir sakau, man jau ne tokie stiprus simptomai biggrin.gif as galiu ir si ir dar nemazai savaitgaliu be kreminio gyvent biggrin.gif
bet kazkada jau teks daryti smile.gif

skystas muilas tai iki dabar man nesigauna toks, kokio noreciau (isvaizdos prasme) smile.gif jau buvo kelios partijos arti tikslo, o paskutines vel doh.gif bet gal be boroxo ir nepadarysi grazaus ir skaidraus. tai tiek to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 13 gegužės 2011 - 10:40
o manes nevilioja skystas muilas biggrin.gif as labiausiai megstu kietu muilu praustis, jis man ir ilgiau naudojasi, ir patogiau biggrin.gif aisku skysta galima ir kremini padaryt, slystanti, bet kietas yra "kietas" biggrin.gif
Atsakyti
kieto pliusas tas, kad nereikia sukti galvos del konservavimo
Atsakyti
Gal kuri pasidalintu nuorodomis, apie kietuosius-minkstuosius aliejus?. pagrindiniu alieju zinau, o va visokiu idomesniu, tai pasigendu internete info. is anksto dekoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2011 05 12, 21:21)
Sveiki
Gal kuri pasidalintu 100 g NaOH?
Ar galima virti muila emaliuotame puoda??

Ne uz dyka...
Tai ar galima virti emaliuotamae puode muila, nes kiek maciau visur metaliniai puodai...?
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2011 05 14, 15:59)
Ne uz dyka...
Tai ar galima virti emaliuotamae puode muila,  nes kiek maciau visur metaliniai puodai...?

muila gamint galima emaliuotame arba nerudyjancio plieno puode, jokiu budu nenaudokite aliumininio puodo arba emaliuoto, jei jis itrukes ar pazeistas, nes sarmas su aliuminiu reaguoja. Del to nenaudokite ir aliuminio folijos tiesdama i formele - tam tinka sviestinis popierius ar forma, istepta riebalais.

O kodel nenorit sarmo nusipirkt? Avsistoj ar Fashem'oj galima nusipirkt nedideli kieki, berods po 500 g yra. Pavarcius keleta puslapiu atgal rastumet ir pasiulymu sarma nusipirkt, buvo cia keletas rasiusiu, tai pabandykit susisiekt, jei nepardave.

Ingrid2 - kietieji aliejai, tai tie, kurie kambario temp. yra kieti. Jie turi daug nesociuju riebalu rugsciu, o ir muilui suteikia kietumo (palmiu, kokosu, sviestmedzio, kakavos, taukai), o skystieji aliejai - like, kuriuose dominuoja nesociosios rieb. r. - jie kambario temp skysti ir priklausomai kiekvienas nuo sudeties teikia skirtingas savybes muilui, pvz. alyvuoges, saulegrazos drekina, maitina oda, o ricinu - suteikia papildomo putojimo. Apie kiekviena alieju pilna informacijos, pabandykit pagooglint, nes as tai esu skaicius daug, bet nuorodu neturiu, nes visa info spauzdinuos ir segu i knyga smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Nu va pasirodau su antru bandymu daryt muiliuka smile.gif
user posted image
Tik vaikas biski pakoregavo mano planus,ir muilas ne visai isejo. Kai jau atsirado pedsakas kaip tik mazoji pabudo ir kol ja raminau muilas pradejo stingti,tai vos sejau kvapus ipilti ir siek tiek oxido del spalvos. Tai kai jau kreciau i forma tai muilas jau tirstejo smile.gif Biski liudna kad taip gavosi,nes norejau su dviem spalvom daryt raudona ir zalia,nes cia arbuzinis muiliukas,na bet gavosi kaip gavosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saamaantaa: 14 gegužės 2011 - 20:39
saamaantaa, labai gražus ir puikiai pavykęs muilas. Kuo puikiausiai atrodo ir raudonas mirksiukas.gif O kiek oksido dėjai? Labai graži ryški raudona gavosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 05 15, 12:32)
saamaantaa, labai gražus ir puikiai pavykęs muilas. Kuo puikiausiai atrodo ir raudonas mirksiukas.gif O kiek oksido dėjai? Labai graži ryški raudona gavosi rolleyes.gif

Aciu blush2.gif Oxido dejau labai nedaug,is akies beriau nes skubejau labai. O muiliukas net nuotraukoj matosi pavirsiui kai kur itrukes sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 05 13, 15:40)
Gal kuri pasidalintu nuorodomis, apie kietuosius-minkstuosius aliejus?. pagrindiniu alieju zinau, o va visokiu idomesniu, tai pasigendu internete info. is anksto dekoju  smile.gif

Tai kad jų keli ir tėra. Bent jau aš težinau kelis. Gal Evah galėtų pagelbėt, ji čia pas mus lobis.
Papildyta:

Turėjau omeny kietus aliejus.
Atsakyti
Keliam temą iš miego

user posted image

user posted image

Alyvuogės 80/kokosas 20, kvepia melisomis.
Atsakyti
Laabai dailus, xrenka. O raudoną spalvą kuo išgavai? mirksiukas.gif

Ingrid2, nelabai įsivaizduoju, apie kokius aliejus kalbi. Jeigu domina kažkokie reti ar egzotiški, paprasčiau turbūt būtų susirasti labai plačią saponifikacijos lentelę internete ir po to jau google pagalba ieškoti informacijos apie juos rolleyes.gif
Atsakyti