Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(sauliuxxx @ 2011 05 08, 23:40)
tai butinai pasidalinsiu ispudziais  bigsmile.gif  Uzsienio muilininkes teigia, kad gaunasi fantastiskas kreminis muilas, nuostabiai tinkantis, pvz., kreminiam duso geliui ar pan...  tongue.gif Oi, kaip noriu, neisivaizduoju, kaip reiks islaukt, kol jis subres  lotuliukas.gif

bigsmile.gif Lauksiu receptuko su visais darbo zingsniais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2011 05 09, 00:44)
bigsmile.gif Lauksiu receptuko su visais darbo zingsniais 4u.gif

Pati dar tik teoriskai mokausi, labai mazai info, radau vos keleta psl anglu kalba su fotkem, bet ju visu receptai ir technologija truputi lyg ir skiriasi, bandau atsekti, kas yra kas ir kas ka duoda, bent minimaliai kad nujausti, ka skaiciuoti i recepta...
Atsakyti
Kreminis muilas yra fantastiškas dalykas, bet neturiu aš tiek kantrybės su juo. 6 mėnesius brandinti doh.gif Man jau alyvuoginių muilų užtenka.
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 05 08, 23:54)
Pati dar tik teoriskai mokausi, labai mazai info, radau vos keleta psl anglu kalba su fotkem, bet ju visu receptai ir technologija truputi lyg ir skiriasi, bandau atsekti, kas yra kas ir kas ka duoda, bent minimaliai kad nujausti, ka skaiciuoti i recepta...

Bet jau patirti turesi, o tai jau labai daug, kai zmogus pats pabando, va cia tai vertingiausia info biggrin.gif thumbup.gif
As tai su 3 savo bakuganais neisdrisau, o dabar nusimato atskira patalpa ir lengvas isejimas i lauka, nereikes kaimynu gasdinti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 08 gegužės 2011 - 23:12
QUOTE(Evah @ 2011 05 09, 01:08)
Kreminis muilas yra fantastiškas dalykas, bet neturiu aš tiek kantrybės su juo. 6 mėnesius brandinti  doh.gif Man jau alyvuoginių muilų užtenka.

Salto proceso budu - taip, karsto proceso budu - apie 2-4 savaites. Bent kiek spejau info surinkt smile.gif

QUOTE(Oksanik @ 2011 05 09, 01:08)
Bet jau patirti turesi, o tai jau labai daug, kai zmogus pats pabando, va cia tai vertingiausia info biggrin.gif  thumbup.gif
As tai su 3 savo bakuganais neisdrisau, o dabar nusimato atskira patalpa ir lengvas isejimas i lauka, nereikes kaimynu gasdinti rolleyes.gif

Jooo, cia visu merginu asmenine patirti kruvon sudejus iseitu pasaulinio garso knyga apie muilo gaminima biggrin.gif
Atsakyti
Idomu, kaip seksis kreminio gamyba.
Man nepatiko, kad plius nevisai sveiku medz reikia ideti, tai nebandziau net. Bet vistiek idomu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 05 06, 09:07)
as norejau pasidomet - ant kai kuriu muilo sudeties ( pirktiniu) buna parasyta "be jokiu sarmu" - tai kaip cia iseina  g.gif  ? be sarmo imanoma muil pagaminti  blink.gif ?

ten ne muilas, o sintet prausiklis.
todel ir pH artimesnis odai.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 05 09, 01:39)
Idomu, kaip seksis kreminio gamyba.
Man nepatiko, kad plius nevisai sveiku medz reikia ideti, tai nebandziau net. Bet vistiek idomu smile.gif

Tai kad viskas tas pats, aliejai, sarmai... Glicerinas augalinis, o stearino rugstis yra palmiu aliejaus viena is riebiuju rugsciu, is palmiu aliejaus isgaunama, kaip ir kiti aliejai ji saponifikuojasi veikiama sarmu... konservantus galima deti naturalius, dazyti naturaliais priedais, kvapui lasinti eterinius aliejus... Nematau ten nieko kenksmingo g.gif
Papildyta:
Ir isvis, merginos, ka cia nakti veikiam, miegot reikia eiti lotuliukas.gif
Atsakyti
baisiausia, kad tikrai neprisimenu, kas man ten nepatiko biggrin.gif nes studijavau procesa pries kokius 4 metus biggrin.gif sita atmeciau ir gaminau tik kieta/skysta muila.

gal ten reikia boro rugsties (kad pasiekt gera rezultata)?
o gal nepatiko, kad muile lieka stearic rugsties?
lyg pamenu, kad daugumai sausino oda tas muilas?
dar atrodo, pakankamai sudetinga pasiekti gera rezultata?..

reiks kai turesiu laiko pasiziuret. tikrai nebepamenu tiksliai. gal dabar jau kitaip atrodys smile.gif ir gal man reikia kazka nauja pabandyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 09 gegužės 2011 - 10:58
QUOTE(Daddygirl @ 2011 05 09, 12:51)
baisiausia, kad tikrai neprisimenu, kas man ten nepatiko biggrin.gif nes studijavau procesa pries kokius 4 metus biggrin.gif sita atmeciau ir gaminau tik kieta/skysta muila.

reiks kai turesiu laiko pasiziuret. tikrai nebepamenu tiksliai.  gal dabar jau kitaip atrodys smile.gif ir gal man reikia kazka nauja pabandyt  biggrin.gif

Boro rugstis - "amerikonizmas", kaip as vadinu biggrin.gif Tam tikslui ketinu naudoti pieno rugsti...
Stearic rugstis yra aliejaus dalis, kiek skaiciau, saugi ir net vertinga odai...
Nu as dar irgi tik studiju procese tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 05 07, 19:10)
Viskas labai subjektyvu čia. Gelio fazė priklauso nuo labai daugelio dalykų - tiek nuo recepto ir priedų, labai priklauso nuo formų, nuo temperatūrų, prie kurių sumaišomas muilas. Kadangi nelabai įsivaizduoju visų šitų smulkmenų, tai nežinau ir nuo ko pradėti patarti smile.gif

Tai va ta ir turiu galvoje, kad tai turbut priklauso nuo labai daug veiksniu: formu, temperturu sumaisymo metu, alieju ir t.t., bet ne nuo kazko konkretaus, pvz., tarkim, tik prie 50 laipsniu sumaisytas muilas, sustings tolygiai. Juk tokiu dalyku nera, ane?
Ir praktiskai tai keikviena karta atsitiktinumas, kaip muilas sustings? ar imanoma kazka padaryti, kad stingtu tolygiai?
Pas mane formos medines, muila paprastai maisau prie 55-58 laipsniu, supilscius uzdengiu amistine plevele, i ranksluosti nevinioju.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 05 09, 10:51)

reiks kai turesiu laiko pasiziuret. tikrai nebepamenu tiksliai.  gal dabar jau kitaip atrodys smile.gif ir gal man reikia kazka nauja pabandyt  biggrin.gif

boro rugsties ir negausit, nebent kas nuo senu laiku uzsilikusia turi, ji nuodas, tad chemijos parduotuves jo neparduos privatiems asmenims 4u.gif geriau apsieit be tokiu brudu, o siaip kiek receptu nete ieskojus, tai daug kur megsta kist ta boro rugsti, ir i kremus, ir i muilus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingrid2 @ 2011 05 09, 14:13)
Tai va ta ir turiu galvoje, kad tai turbut priklauso nuo labai daug veiksniu: formu, temperturu sumaisymo metu, alieju ir t.t., bet ne nuo kazko konkretaus, pvz., tarkim, tik prie 50 laipsniu sumaisytas muilas, sustings tolygiai. Juk tokiu dalyku nera, ane?
Ir praktiskai tai keikviena karta atsitiktinumas, kaip muilas sustings? ar imanoma kazka padaryti, kad stingtu tolygiai?
Pas mane formos medines, muila paprastai maisau prie 55-58 laipsniu, supilscius uzdengiu amistine plevele, i ranksluosti nevinioju.

Man muilas gelio fazę visada praeina, ar maišyčiau prieš 50, ar prie 30 laipsnių. Tad taip, tokios taisyklės nėra. Bet aukštesnė temperatūra padeda, tik jau aukščiau 58 nepatarčiau jos kelt. Konkrečiu atveju siūlyčiau truputį pašildyti medinę formą prieš supilant į ją muilą. A, tiesa, medinis dangtis irgi padeda, bent jau man smile.gif Veikia geriau, nei rankšluostis.
Atsakyti