Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(vaidyte @ 2011 05 04, 07:29)
Rodos skaičiau apie visa tai, kad kokoso ne daugiau 20% t.t.
    Ar gausis muilas  80% alyv.al + 20% kokoso ir 5% pariebinimas sviestmedžio sv?

Gausis kuo puikiausiai smile.gif Tik aš įskaičiuočiau sviestmedį į patį receptą, t.y. 75 proc. alyvuogių, 20 proc. kokosų, 5 proc. sviestmedžio ir tada soapcalc pasirinkčiau 5proc. pariebinimą. Taip bus paprasčiau. Aišku, gal kažkas kitas galėtų patarti kitaip, bet kadangi aš pariebinimą skaičiuoju iškarto, nelabai įsivaizduoju, kokia forma reikėtų pasiekus pėdsaką įdėti sviestmedį. Išlydytą gal nebent kažkaip.

Graži pakuotė, Vaiva mirksiukas.gif Aš kol kas pakuoju va taip:
user posted image

Dabar jau planuojuosi truputį profesionalesnę pakuotę rolleyes.gif Kai bus padaryta, irgi pasimaivysiu.
Atsakyti
Ačiū Ačiū Ačiū. Gavau palaiminimą - rytoj verdu 4u.gif
Tik nelabai aišku kodėl pariebinimą Jūs kartu skaičiuojate? Juk tada nebūna pariebinimas, nes skaičiuoklė pagal aliejų procentus apskaičiuoja hidroksidą, ar klystu? Tada viršriebio nelieka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 05 04, 12:39)

Graži pakuotė, Vaiva  mirksiukas.gif Aš kol kas pakuoju va taip:
user posted image

Dabar jau planuojuosi truputį profesionalesnę pakuotę  rolleyes.gif Kai bus padaryta, irgi pasimaivysiu.

dekui 4u.gif

as apie tokia irgi galvojau, bet kazkaip norejau, kad muilo pacio nesimatytu is sonu ( nu mano toks buvo sumanymas ax.gif ) smile.gif kita karta tik gal rinkciausi va tokios kaip Tavo spalvos popieriu thumbup.gif
Atsakyti
vaidyte, nesusikalbam mes. Soapcalc skaičiuoklė pati paskaičiuoja pariebinimą, ketvirtoje skiltyje galima įvesti norimą procentą. Jeigu pasirenkate 5 proc., skaičiuoklė automatiškai paskaičiuoja penkiais procentais mažiau šarmo. Vadinasi, 5 proc. aliejų recepte lieka nesureagavę su šarmu. Ir tada nebereikia nieko dėti po pėdsako, viskas įsiskaičiuoja į receptą iš karto.
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 05 04, 10:28)
Ir dar užkliuvo sudėtis - nurodyta sviesmedis, o juk turėtų būti sviesmedžio aliejus  mirksiukas.gif
Aš pakuotės muilui nesugalvojau dar, galėsiu tik parodyti kaip mamoms Motinos dienos proga įpakavau muiliukus.

Arba sviestmedžio/taukmedžio sviestas smile.gif

Labai lauksiu 4u.gif Aš pati dar niekaip nesugalvoju, kaip būtų galima gražiai įpakuoti, todėl labai įdomu jūsų pažiūrėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 05 04, 12:16)
vaidyte, nesusikalbam mes. Soapcalc skaičiuoklė pati paskaičiuoja pariebinimą, ketvirtoje skiltyje galima įvesti norimą procentą. Jeigu pasirenkate 5 proc., skaičiuoklė automatiškai paskaičiuoja penkiais procentais mažiau šarmo. Vadinasi, 5 proc. aliejų recepte lieka nesureagavę su šarmu. Ir tada nebereikia nieko dėti po pėdsako, viskas įsiskaičiuoja į receptą iš karto.

Supratau thumb_yello.gif
Atsakyti
O čia mano naujausias eksperimentas. Labai neblogai, man regis, išėjo. Tikiuosi, kad nesugalvos kokio pokšto iškrėst.

user posted image
Chai Latte muilas by pienovonios
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 05 04, 15:51)
O čia mano naujausias eksperimentas. Labai neblogai, man regis, išėjo. Tikiuosi, kad nesugalvos kokio pokšto iškrėst.

user posted image
Chai Latte muilas by pienovonios

Dievuleliau koks grozis, kaip tu taip ta pavirsiu israitai?
Atsakyti
Raitau ir išsiraito kažkaip laugh.gif Nieko specialiai nedarau.
Atsakyti
Evah, be proto grazu, atrodo kaip pudingas su saldzia grietinele ant virsaus bigsmile.gif man sitie israitymai jau kaip Tavo muilu vizitine kortele, atrodo pamacius kur, atpazinciau, kad taviskiai thumbup.gif
Atsakyti
O man tai visad smalsu muilo sudėtį sužinot ax.gif
Atsakyti
Kad mano receptai stipriai nesiskiria aliejų sudėtim, tik su procentais daugiau žaidžiu - alyvuogių, kokosų, palmių, saulėgrąžų, sviestmedžio, kakavos, ricinų aliejai smile.gif

Ievulyte - ačiū! Smagu, kad turiu "skiriamųjų ženklų" jau smile.gif) Per tam tikrą laiko tarpą kiekvienas muilo kūrėjas susikuria savitą stilių, kiekvienas turbūt nori tai pasiekt. O viršų ir stengiausi daryti, kad atrodytų kuo panašiau į plaktą grietinėlę ar tirštą pieno putą. Ryt supjaustysiu, matysim, kaip apatinis sluoksnis išėjo rolleyes.gif Bet kveeeeepia kaip.

Atsakyti