Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

agee, muilas nuo to labiau šarminis neliko. Paprasčiausiai medinėje formoje muilas praėjo gelio fazę, saponifikavosi greičiau. Gelio fazės nepraėję muilai saponifikuojasi lėčiau, taigi gali net iki savaitės "kąsti" palaižius. Viskas su juo yra gerai smile.gif
Atsakyti
Kaip gerai, kai yra kas paaiškina thumbup.gif O tai galvojau, kad tą šarminį teks mest jau.
Ačiū Evah 4u.gif
Atsakyti
Nagi pagaliau ir aš išdrįsau susiruošti virti muilą - daug info perskaičiau, o kai atėjo laikas susidėlioti taškus - toks jausmas,kad galvoje kratinys...Noriu paprašyti pagalbos. Recepto alyvuoginiam muilui su pariebinimu(ricinų,sviestmedžio, kokoso ar palmių aliejais),kad tiktų sausai odai ( suprantu,kad paslapčių neišduosite), bet noriu paprasčiausio receptuko,kad nepadaryčiau ko nors pro šalį blush2.gif .Ačiū toms ,kurios padės 4u.gif
Atsakyti
vaidyte, o nemėginai imtis soapcalc programos ir pati susidėlioti recepto? Paskaičiuotų jis tau ir šarmo kiekius ir vandens, ir daugmaž parodytų, kuris receptas bus labiau maitinantis ir pan. Lengviau bus ir savo turimoms formoms prisitaikyti kiekį.
Tiesa, man dar neaišku, kaip tas receptas turėtų atrodyti. Vien alyvuogių, o tie kiti aliejai kaip pariebinimas dėtųsi?
Atsakyti
Aga, bandžiau dėliotis su soapcac ,bet nežinau ar mano išgalvotasis muilas bus toks, kokį įsivaizduoju - kietas, putojantis, nesausinantis. Galvoju,kad baziniai aliejai galėtų būti alyvuogių ir kokosų ,o skliausteliuose surašiau turimus aliejus, tačiau nedideliais kiekiais, todėl gal kažkas iš jų tiktų pariebinimui.
Atsakyti
Pasiskaitykit truputėlį apie aliejų savybes ir rekomenduojamus kiekius recepte, o tada beliks paeksperimentuoti su keliais receptais - ir rasite sau tinkantį. Aš receptus skaičiuoju iš karto su pariebinimu.
Atsakyti
Rodos skaičiau apie visa tai, kad kokoso ne daugiau 20% t.t.
Ar gausis muilas 80% alyv.al + 20% kokoso ir 5% pariebinimas sviestmedžio sv?
Atsakyti
Labas rytas bigsmile.gif bigsmile.gif
as Velykom dovaneles dariau - muilas savo pakavau ax.gif mano pakuotes va atip atrode ax.gif kaip Jus muilas pakuojate ( jeigu pakuojate smile.gif) ?
user posted image

vidus :

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 04 gegužės 2011 - 07:37
Vaivanumber1, dėžutės gražios ir idėja gera thumbup.gif , tik mano nuomone popierius per plonas dėžutei, nes nuotraukoj matos, kad deformuotos jos. Ir dar užkliuvo sudėtis - nurodyta sviesmedis, o juk turėtų būti sviesmedžio aliejus mirksiukas.gif
Aš pakuotės muilui nesugalvojau dar, galėsiu tik parodyti kaip mamoms Motinos dienos proga įpakavau muiliukus.
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 05 04, 10:28)
Vaivanumber1, dėžutės gražios ir idėja gera  thumbup.gif , tik mano nuomone popierius per plonas dėžutei, nes nuotraukoj matos, kad deformuotos jos. Ir dar užkliuvo sudėtis - nurodyta sviesmedis, o juk turėtų būti sviesmedžio aliejus  mirksiukas.gif
Aš pakuotės muilui nesugalvojau dar, galėsiu tik parodyti kaip mamoms Motinos dienos proga įpakavau muiliukus.

i dezutes dejau kieta pagrinda pakuojant - tai normaliai forma laike thumbup.gif
o del sviestmedzio blush2.gif

butu labai idomu pamatyt muilo pakuotes Jusu thumbup.gif
Atsakyti
Vaivanumber1, dar toks pastebėjimas - kadangi muilas natūralus, tai norisi ir perrišimo iš natūralių medžiagų - lininės ar džiuto virvelės, rafijos juostelė irgi labai tiktų smile.gif Man tos plastikinės blizgios nelabai čia tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 05 04, 11:21)
Vaivanumber1, dar toks pastebėjimas - kadangi muilas natūralus, tai norisi ir perrišimo iš natūralių medžiagų - lininės ar džiuto virvelės, rafijos juostelė irgi labai tiktų  smile.gif Man tos plastikinės blizgios nelabai čia tinka  smile.gif

as irgi taip galvojau - prisipirkau ir linines juostos - ir rafijos - ir sudas gavosi schmoll.gif visaip bandziau ir paskui teko pasirinkti sita varianta smile.gif
Atsakyti