AnaSong, nueikit į kokį nors puslapį, į kurį galima įkelti nuotraukas, pvz. http://www.imageshack.us/. Įkelkite ten savo nuotrauką.Tada čia žinutėje spustelkite viršuje IMG ir nukopijuokite nuorodą iš imageshack puslapio.
Sveikutes visos muilavireles Jungiuosi ir as i jusu gretas Padedant paciai geriausiai mokytojai stai koki muiliuka pagaminom
Tik jam dar brandintis daugiau nei tris savaites,o kaip islaukt
saamaantaa, labai gražus gavosi tikrai! Iš savo patirties galiu pasakyt, kad lengviausia tas savaites išlaukti gaminant naujus muiliukus
Aš dar šiandien savo melionų ir žaliosios arbatos nepjaustau, reiks palaukt mažumėlę dar
Aš dar šiandien savo melionų ir žaliosios arbatos nepjaustau, reiks palaukt mažumėlę dar
QUOTE(Evah @ 2011 04 23, 14:51)
saamaantaa, labai gražus gavosi tikrai! Iš savo patirties galiu pasakyt, kad lengviausia tas savaites išlaukti gaminant naujus muiliukus
Aciu, cia juk bendro darbo rezultatas Tai va va,kad galveles man nekvarsintu bandysiu kita savaite jau pati savo jegom muiliuka darytis,tik reikia sulaukt termometriuku Ir aliejukai turi parkeliauti jau greitai.
As net neabejoju kad melionu ir zaliosios arbatos muiliukas gausis kuo puikiausiai Labai laukiu nuotraukyciu
Na, štai ir mano melionai ir žalioji arbata. Galėjo ir neperkaisti, bjaurybė Kaip ten bebūtų, čia tik kosmetinis trūkumas, sekantį kartą žinosiu jau ir galėsiu jo išvengt.
Melionų ir žaliosios arbatos muilas by pienovonios
Melionų ir žaliosios arbatos muilas by pienovonios
QUOTE(Evah @ 2011 04 24, 13:21)
Na, štai ir mano melionai ir žalioji arbata. Galėjo ir neperkaisti, bjaurybė Kaip ten bebūtų, čia tik kosmetinis trūkumas, sekantį kartą žinosiu jau ir galėsiu jo išvengt.
Kaip gražiai vidus atrodo
O man dar iškilo toks klausimas, kur jūs išmetate buteliukus nuo natrio šarmo?
Papildyta:
QUOTE(saamaantaa @ 2011 04 23, 14:47)
Sveikutes visos muilavireles Jungiuosi ir as i jusu gretas Padedant paciai geriausiai mokytojai stai koki muiliuka pagaminom
Kokia spalva graži
Merginos šaunuolės, darbuojasi . Aš kažkaip atšilus orams daugiau laiko praleidžiu lauke, bet vis pasiskaitau ką jūs čia veikiat.
Mano natrio šarmas buvo maišelyje.
Na ka, po paskutinio sudegusio blyno griztu vel - sikart jau girtis Siandien jau isbandziau savo gaminta skysta muila, is alieju ir kalio sarmo Priekaistu as jam, zinoma, turiu (juk mano galutinis tikslas - padaryti ji nuostabesni uz bet kokia pirktine duso zele ), nes gavosi kiek skystesnis, nei noretusi, tai savaime ir maziau skalsus, ph liko apie 6 - 6,5, (o noretusi to tobulo 5,5 ), bet uztat dabar kiek erdves eksperimentams
Turiu nusipirkusi ir natrio sarmo, bet kol kas kazkodel mane labiau traukia apsikrauti duso zelemis, sampunais ir veido prausikliais - kieto muilo pas mane namie beveik niekas nenaudoja... Bet butinai prieisiu kada nors ir prie to - ypac pasiziurejus, kokias grozybes jus cia kuriate
Turiu nusipirkusi ir natrio sarmo, bet kol kas kazkodel mane labiau traukia apsikrauti duso zelemis, sampunais ir veido prausikliais - kieto muilo pas mane namie beveik niekas nenaudoja... Bet butinai prieisiu kada nors ir prie to - ypac pasiziurejus, kokias grozybes jus cia kuriate
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 04 27, 18:56)
Na ka, po paskutinio sudegusio blyno griztu vel - sikart jau girtis Siandien jau isbandziau savo gaminta skysta muila, is alieju ir kalio sarmo Priekaistu as jam, zinoma, turiu (juk mano galutinis tikslas - padaryti ji nuostabesni uz bet kokia pirktine duso zele ), nes gavosi kiek skystesnis, nei noretusi, tai savaime ir maziau skalsus, ph liko apie 6 - 6,5, (o noretusi to tobulo 5,5 ), bet uztat dabar kiek erdves eksperimentams
Šaunuolė
Gal gali truputį smulkiau papasakoti apie gamybos procesą, ar jis toks pat kaip su natrio šarmu, ir ar reikia tokį muilą brandinti?
Aš jau forumus persiskaičiusi, priemones susipirkusi taip pat spirgu virti muilą, bet niekaip svarstyklių nesulaukiu . Kosmetiką gamindama kažkaip apsieinu be jų, bet čia su matavimo šaukšteliais ir cilindriukais neišsiversiu .
Noriu paklausti patyrusių muilo virėjų: kai dedate pariebinimą, jis būna įskaičiuotas soapcalc, ar pačios paskaičiuojate kiek reikia gramų ir papildomai dedate?
QUOTE(neringa.jn @ 2011 04 28, 00:31)
Šaunuolė
Gal gali truputį smulkiau papasakoti apie gamybos procesą, ar jis toks pat kaip su natrio šarmu, ir ar reikia tokį muilą brandinti?
Noriu paklausti patyrusių muilo virėjų: kai dedate pariebinimą, jis būna įskaičiuotas soapcalc, ar pačios paskaičiuojate kiek reikia gramų ir papildomai dedate?
soapcalc gali nustatyti kiek nori pariebinimo (yra virsuj desinej langelis "super fat").
Del skysto muilo, va keletas nuorodu, is kuriu mokiausi (anglu kalba):
http://candleandsoap...cliquidsoap.htm
http://chickensinthe...ake-liquid-soap
http://www.islandart...upply.ca/liquid
http://www.soapmakin...uid-soap-making
http://www.instructa...quid-Soapmaking
http://www.snowdrift...liquidsoap.html
Taip bendrai tai iki pedsako procesas toks pat, kaip kieto muilo, o po pedsako yra maisoma toliau, kuo tirstesne mase, tuo geriau, tada puodas statomas i kita puoda su vandeniu ir muilo mase verdama. Isvirusi uzpilama verdanciu distiliuotu vandeniu ir tirpinama. Kai pilnai istirpsta, sudedami priedai. Kai kurios muilininkes po to dar 1-2 savaites ji brandina, kitos - naudoja is karto.
Patebejau, kad uzsienietes muilininkes skystam muilui ne tik kad neskaiciuoja pariebinimo, bet dar ir deda sarmo pertekliu, kuri pabaigoj neutralizuoja, nes pas jas kazkaip bene svarbiausias muilo kriterijus yra jo skaidrumas... Man tas skaidrumas buves nebuves, tad ramiai skaiciavau 8 proc pariebinima Tik su tirpinimu vargau - tai per tirstas, tai per skystas, tai vel per tirstas, o rezultate - per skystas Nes visur rekomenduojamos vandens normos skirtingos, matyt, teks issivesti bandymu keliu savo norma
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 04 24, 14:21)
Na, štai ir mano melionai ir žalioji arbata.
Man sita nuotrauka kazkaip mintyse metoms kvepia
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2011 04 27, 07:03)
Mano natrio šarmas buvo maišelyje.
O man ir natrio, ir kalio sarmus atsiunte tokiuose plastikiniuose buteliuose, tai net nepagalvojau dar, kur paskui reiks juos det
Sauliuxxx, saunuole
sakykit, okokiuose induose maisot sarma su vandeniu? kur ju buna pirkt?
QUOTE(Laura @ 2011 04 28, 08:00)
Sauliuxxx, saunuole
Aš maišau tvirto, atsparaus karščiui plastiko ąsotyje. Rasti galima beveik bet kur, kur prekiauja indais ir priemonėmis virtuvei.
Mano naujieji. Norėjau išmėginti riebią grietinėlę muile
Kreminė rožė by pienovonios
Kreminė rožė by pienovonios