QUOTE(AnaSong @ 2011 04 15, 15:13)
sveikos!
nerealus jusu muiliukai!! kitakart is savu foto idesiu
turiu klausima-bedele
as issilydziusius aliejus su NaOH(istirpintu vandeny) maisau, kai ie buna 35-25 temparaturos - taip mokymuuose moke.. o pas jus skaiciau, kad 50-55 temperaturoje maisot. o beda ta, kad mazi muiliukai nesigauna(mazoje formoje, pvz kartonine dezuta ar indelis nuo jogurto) - buna isbales ir trupantis, o toki visoki pavelta pasiasta virsu daryt irgi nesigauna - pabala ir istrupa:( gal galit pasakyt kas netaip? tai kolkas tik skrabukus darau - nes eik jie man gaunasi
beje, vakar dariau su biciu vasku, medumi:) kad butu autentiskiau, tai nusipirkau bitininku parduotuvej vaskini lapa, tai jau maniau turesiu nerealia faktura:) o rezultate - laaaaabai sunkiai atilupo -pavirsius sugadintas :S
as jokiuose mokymuose nebuvau - mano mokytojas PC
skaiciau, kad temperatura turi but apie 50 laispsniu ir tiek sarmo, tiek alieju plius minus vienoda ( darant su biciu vasku temperatura gali buti aukstesne siek tiek)
pirma karta dariau tokiu principu ir kazkaip kitaip nebandziau
o i mazas formos nerekomenduojama muilo pilstyt, nes muile vis dar vyksta saponifikacijos procesas, kuriam reikalinga siluma, mazas indelis ilgai negali islaikyti silumos. geriausia medines dezutes didesnes ir apkloti kazkuo kol muilas pastings
cia tokios mano zinios - luktelk tai profes tau aiskiau paaiskins