Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(Evah @ 2011 04 13, 14:45)
Vaiva, Santalo ir vanilės wink.gif Nesaldus, truputį vyriškas.


labai grazus muiliukas 4u.gif o santalas eterinis aliejus?
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2011 04 13, 16:03)
Įdomu būtų sužinoti kokį  smile.gif. Dabar nieko nedarau, nes laukiu medinės formos.

Nebus, nes muilo fėjos akivaizdžiai mane prakeikė šią savaitę biggrin.gif Reikės man išsiaiškinti su jom.

QUOTE(Ievulyte @ 2011 04 13, 16:15)
labai grazus muiliukas  4u.gif  o santalas  eterinis aliejus?

Deja ne, neįperku padoraus santalo eterinio aliejaus rolleyes.gif
Atsakyti
Evah, o as ir galvoju, kad prabangius muilus darai smile.gif Ziurejau pirkt santalo, i kremus lasint, bet kolkas dar luktersiu, ziauriai brangus daiktas rolleyes.gif
Atsakyti
Brangus, labai brangus smile.gif Gaila, iš tikrųjų.
Atsakyti
o kur perkat eterinius muilams? ka dar kvapui naudojat? blush2.gif
Atsakyti
Sakykit, o jūs kokius aliejus naudojat dažniausiai - rafinuotus ar nerafinuotus? Nes man visad įdomu, kai sudėty būna palmių aliejaus, bet muilas ne geltonas būna ax.gif Aš tai kol kas visad nerafinuotus perku, bet galvoju, gal be reikalo išlaidauju, gal galima iš rafinuotų aliejų ne blogesnį muilą išvirt g.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 04 14, 07:59)
Sakykit, o jūs kokius aliejus naudojat dažniausiai - rafinuotus ar nerafinuotus? Nes man visad įdomu, kai sudėty būna palmių aliejaus, bet muilas ne geltonas būna  ax.gif Aš tai kol kas visad nerafinuotus perku, bet galvoju, gal be reikalo išlaidauju, gal galima iš rafinuotų aliejų ne blogesnį muilą išvirt  g.gif


palmiu oleina dedu i muila, kad kietumo suteiktu, o tokio nerafinuoto niekur ner. Beje, jis baltas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Laura @ 2011 04 14, 07:42)
o kur perkat eterinius muilams? ka dar kvapui naudojat? blush2.gif


Aromanatural. Dar galima naudot aromatinius aliejus, fitolius, malta kava ar cinamona, kakava, vaistazoliu ar kavos uzpilus, kurie maisomi su sarmu
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 04 14, 10:50)
palmiu oleina dedu i muila

negirdejus tokio doh.gif

as dedu visokius alieju, bet stengiuosi nemaisyti, jei darau muila is nerafinuotu alieju, tai i jo sudeti tik nerafinuotus ir dedu, kad jis kokybiskesnis butu, o kai rafinuotus pilu, tai gaila i toki muila deti kokybiska nerafinuota alieju 4u.gif
Atsakyti
Aš visada naudoju rafinuotus palmių ir kokosų aliejus, o kitus jau dažniausiai perku nerafinuotus - alyvuogių, avokadų, ricinų, kakavos ir sviestmedžio sviestą (su šituo visaip būna, nevisada gaunu to nuostabaus nerafinuoto rolleyes.gif). Kadangi iš kokosų ir palmių aliejų aš pagrinde tikiuosi vien putojimo ir kietumo, nebaisu ir tie rafinuoti, bet kitus aliejus, kurių pagrindinė funkcija muile odos maitinimas ir puoselėjimas, naudoju kuo kokybiškesnius.
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 04 14, 08:59)
Sakykit, o jūs kokius aliejus naudojat dažniausiai - rafinuotus ar nerafinuotus? Nes man visad įdomu, kai sudėty būna palmių aliejaus, bet muilas ne geltonas būna  ax.gif Aš tai kol kas visad nerafinuotus perku, bet galvoju, gal be reikalo išlaidauju, gal galima iš rafinuotų aliejų ne blogesnį muilą išvirt  g.gif

Aš perku tik nerafinuotus. Pas mane yra tokia nuostata, kad jei jau kažką gaminu, tai gaminu, kad gautųsi kuo geriau smile.gif Kažkada buvo užvirusi diskusija dėl rafinuotų ir nerafinuotų aliejų naudojimo, jei įdomu gali pasieškoti ir paskaityti 4u.gif
Atsakyti
sveikos!
nerealus jusu muiliukai!! kitakart is savu foto idesiu smile.gif
turiu klausima-bedele smile.gif as issilydziusius aliejus su NaOH(istirpintu vandeny) maisau, kai ie buna 35-25 temparaturos - taip mokymuuose moke.. o pas jus skaiciau, kad 50-55 temperaturoje maisot. o beda ta, kad mazi muiliukai nesigauna(mazoje formoje, pvz kartonine dezuta ar indelis nuo jogurto) - buna isbales ir trupantis, o toki visoki pavelta pasiasta virsu daryt irgi nesigauna - pabala ir istrupa:( gal galit pasakyt kas netaip? tai kolkas tik skrabukus darau - nes eik jie man gaunasi smile.gif
beje, vakar dariau su biciu vasku, medumi:) kad butu autentiskiau, tai nusipirkau bitininku parduotuvej vaskini lapa, tai jau maniau turesiu nerealia faktura:) o rezultate - laaaaabai sunkiai atilupo -pavirsius sugadintas :S
Atsakyti
QUOTE(AnaSong @ 2011 04 15, 15:13)
sveikos!
nerealus jusu muiliukai!! kitakart is savu foto idesiu smile.gif
turiu klausima-bedele smile.gif as issilydziusius aliejus su NaOH(istirpintu vandeny) maisau, kai ie buna 35-25 temparaturos - taip mokymuuose moke.. o pas jus skaiciau, kad 50-55 temperaturoje maisot. o  beda ta, kad mazi muiliukai nesigauna(mazoje formoje, pvz kartonine dezuta ar indelis nuo jogurto) - buna isbales ir trupantis, o toki visoki pavelta pasiasta virsu daryt irgi nesigauna - pabala ir istrupa:( gal galit pasakyt kas netaip? tai kolkas tik skrabukus darau - nes eik jie man gaunasi smile.gif
beje, vakar dariau su biciu vasku, medumi:) kad butu autentiskiau, tai nusipirkau bitininku parduotuvej vaskini lapa, tai jau maniau turesiu nerealia faktura:) o rezultate - laaaaabai sunkiai atilupo  -pavirsius sugadintas :S



as jokiuose mokymuose nebuvau - mano mokytojas PC lotuliukas.gif
skaiciau, kad temperatura turi but apie 50 laispsniu ir tiek sarmo, tiek alieju plius minus vienoda ( darant su biciu vasku temperatura gali buti aukstesne siek tiek)
pirma karta dariau tokiu principu ir kazkaip kitaip nebandziau g.gif
o i mazas formos nerekomenduojama muilo pilstyt, nes muile vis dar vyksta saponifikacijos procesas, kuriam reikalinga siluma, mazas indelis ilgai negali islaikyti silumos. geriausia medines dezutes didesnes ir apkloti kazkuo kol muilas pastings smile.gif
cia tokios mano zinios - luktelk tai profes tau aiskiau paaiskins thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 15 balandžio 2011 - 14:38