Oi suprara, kokie fainuoliai...
Aš šiandien savo muilui fotosesiją padariau. Su palinkėjimu, kad į Lietuvą greičiau pavasaris ateitų...
Kaip skaniai atrodo Iš ko pagamintas?
QUOTE(suprara @ 2011 04 10, 18:03)
nugi visai netoli, as is Alytaus
va mano metinukai
p.s. pagaliau nebepavydesiu Evah karbuoto peilio
va mano metinukai
p.s. pagaliau nebepavydesiu Evah karbuoto peilio
Superiniai
Papildyta:
QUOTE(xrenka @ 2011 04 10, 23:03)
Aš šiandien savo muilui fotosesiją padariau. Su palinkėjimu, kad į Lietuvą greičiau pavasaris ateitų...
labai grazu
Papildyta:
Maniskiai tai tokie prastuciai palyginus su virsuj ikeltais
Papildyta:
vaiva number 1, tai kad ir tavo muiliukai superiniai. Iš ko tas baltas forminis muiliukas pagamintas?
QUOTE(agee @ 2011 04 11, 09:29)
vaiva number 1, tai kad ir tavo muiliukai superiniai. Iš ko tas baltas forminis muiliukas pagamintas?
cia abu vienodi alyvuogiu aliejus, kokoso aliejus ir saulegrazu. tada supyliau i tas formeles, o likusia mase padalinau i dvi dalis ir i viena idejau kakavos, cinamono ir siek tiek muskato ( beja ir ta kvapa braskiu naudojau - kvapas neastrus, bet kvepia skanai ) , nu o tada jau i forma pyliau is abieju bliudu paeiliui ir gavosi toks spalvotas
QUOTE(vaidyte @ 2011 04 11, 10:27)
Gal padėtumėt ? Kokiu santykiu alyvų, kokoso, sviestmedžio,palmių ar kt. aliejus naudoti,kad muilas tiktų sausai odai ir bent kiek putotų. Ačiū
kokoso rekomenduojama ne daugiau 30 %, palmiu 10 %
gali toki pabandyti
25% Kokosų aliejus
40% Alyvuogių aliejus
15% Saulėgrąžų aliejus
5% Ricinos aliejus
15% Raudonųjų palmių aliejus
QUOTE(agee @ 2011 04 11, 07:00)
Kaip skaniai atrodo Iš ko pagamintas?
Iš kokosų, alyvuogių, migdolų ir kviečių gemalų aliejų bei kakavos ir sviestmedžio sviestų.
is auksarankiu forumo apie muilo savybes
Riebiosios rūgštys ir nuo jų priklausančios muilo ypatybės:
Lauro rūgštis (Lauric Acid) kietas muilas, gerai plauna, gausiai putoja
Linolio rūgštis (Linoleic Acid) kondicionuoja, minkština/puoselėja odą
Miristiko rūgštis (Myristic Acid) kietas muilas, gerai plauna, gausiai putoja
Oleino rūgštis (Oleic Acid) kondicionuoja, minkština/puoselėja odą
Palmitino (Palmitic Acid) kietas muilas, putoja
Ricinolio (Ricinoleic Acid) kondicionuoja, minkština/puoselėja odą, gausiai putoja
Stearino rūgštis (Stearic Acid) kietas muilas, putoja
toliau pateikiu aliejų sudėtis info iš http://millersoap.com/soapdesign.html:
Kokosų aliejus
Lauric 39-54%
Myristic 15-23%
Palmitic 6-11%
Oleic 4-11%
Stearic 1-4%
Linoleic 1-2%
Simondsijų aliejus
Oleic 10-13%
Kukurūzų aliejus
Linoleic 45-56%
Oleic 28-37%
Palmitic 12-14%
Stearic 2-3%
Saulėgrąžų aliejus
Linoleic 70-80%
Oleic 10-20%
Palmitic 6-7%
Alyvuogių aliejus
Oleic 63-81%
Palmitic 7-14%
Linoleic 5-15%
Stearic 3-5%
Išmėginkite šitokią nemokamą muilo skaičiuoklę - manau, viena geriausių, pagal ją suskaičiuoti receptai, atrodo, ir manęs nepavedė
pagal ją galima skaičiuoti receptus ir procentais, ir gramais, taip pat patogu subalansuoti receptą pagal aliejų savybes ir numatyti būsimo muilo ypatybes.
www.soapcalc.net
Papildyta:
cia mano anksciau gamintas alyvuogiu muilas
gal galetumet pakomentuoti, tos kurios turi tame patirties ar muilas atrodo pavykes?
Riebiosios rūgštys ir nuo jų priklausančios muilo ypatybės:
Lauro rūgštis (Lauric Acid) kietas muilas, gerai plauna, gausiai putoja
Linolio rūgštis (Linoleic Acid) kondicionuoja, minkština/puoselėja odą
Miristiko rūgštis (Myristic Acid) kietas muilas, gerai plauna, gausiai putoja
Oleino rūgštis (Oleic Acid) kondicionuoja, minkština/puoselėja odą
Palmitino (Palmitic Acid) kietas muilas, putoja
Ricinolio (Ricinoleic Acid) kondicionuoja, minkština/puoselėja odą, gausiai putoja
Stearino rūgštis (Stearic Acid) kietas muilas, putoja
toliau pateikiu aliejų sudėtis info iš http://millersoap.com/soapdesign.html:
Kokosų aliejus
Lauric 39-54%
Myristic 15-23%
Palmitic 6-11%
Oleic 4-11%
Stearic 1-4%
Linoleic 1-2%
Simondsijų aliejus
Oleic 10-13%
Kukurūzų aliejus
Linoleic 45-56%
Oleic 28-37%
Palmitic 12-14%
Stearic 2-3%
Saulėgrąžų aliejus
Linoleic 70-80%
Oleic 10-20%
Palmitic 6-7%
Alyvuogių aliejus
Oleic 63-81%
Palmitic 7-14%
Linoleic 5-15%
Stearic 3-5%
Išmėginkite šitokią nemokamą muilo skaičiuoklę - manau, viena geriausių, pagal ją suskaičiuoti receptai, atrodo, ir manęs nepavedė
pagal ją galima skaičiuoti receptus ir procentais, ir gramais, taip pat patogu subalansuoti receptą pagal aliejų savybes ir numatyti būsimo muilo ypatybes.
www.soapcalc.net
Papildyta:
cia mano anksciau gamintas alyvuogiu muilas
gal galetumet pakomentuoti, tos kurios turi tame patirties ar muilas atrodo pavykes?
QUOTE(vaidyte @ 2011 04 11, 09:27)
Gal padėtumėt ? Kokiu santykiu alyvų, kokoso, sviestmedžio,palmių ar kt. aliejus naudoti,kad muilas tiktų sausai odai ir bent kiek putotų. Ačiū
as daryciau daugiau alyvuogini, galima ir 100% alyvuogini daryt - sausai odai puikiai tiks. Putos kremine, smulkuciu burbuliuku putele. Galite ideti keliolika % kokosu, kad padidint putojima, bet ne daugiau nei 30%. Palmiu aliejus mano manymu kietumui reikalingas, putojimo indeksas jo labai mazas, jei neklystu 1 tik jo irgi iki 30% galima. Sviestmedi galit deti kaip pariebinima i pedsaka arba iskaiciuot i bendra recepta. Alyvuogiu aliejaus sausai odai deciau kokius 60-70%, o ir pariebinima daryciau 8-10%. Jei turit, galit vit E arb.s. ideti, jei didesnis pariebinimas bus, o jei desiut sviestmedi, vit E galima ir nedet - jis labai stabilus, ilgai neapkarstantis.
QUOTE(xrenka @ 2011 04 10, 22:03)
koks fainas reikia eit mokintis fotografuot nu visai kitas vaizdas kai taip graziai nufotkinta
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 04 11, 07:20)
Maniskiai tai tokie prastuciai palyginus su virsuj ikeltais
labai faini tie formelese