Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(Evah @ 2011 04 08, 11:55)
Kiek aš esu mačiusi skaičiuoklių, abrikosų sviesto jose nemačiau. Jeigu tikrai nori jį naudoti muile, teks pasiskaičiuoti receptą ranka smile.gif Arba pasiieškoti, kas turi tokį patį sapvalue ir panaudoti jį soapcalc.

tai va kad ir as nematau doh.gif
ranka skaiciuot nemoku doh.gif bandysiu ieskot panasaus jei ne tada teks atsisakyti...

bet ka ieskot panasaus, as gi jo jokiu parametru nezinau doh.gif ai, tiek to..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suprara: 08 balandžio 2011 - 12:11
QUOTE(suprara @ 2011 04 08, 13:10)
tai va kad ir as nematau doh.gif
ranka skaiciuot nemoku doh.gif  abndysiu ieskot panasaus jei ne tada teks atsisakyti...

0.097 padaugink ir kiekio kiek nori deti to sviesto ir pridek prie bendro sarmo kiekio mirksiukas.gif visas mokslas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 04 08, 11:46)
man nereikia lenteliu 4u.gif  as turiu abrikosu sviesta (Apricot Butter) ir noriu ji panaudoti muile, bet kad paskaiciuot kiek sarmo reiks reikia suvest aliejus ir sviestus o sio sviesto nerandu soapcalc. Ant pacio sviesto aprasymo uzklijuota kad ji daug kur galima naudot, tame tarpe ir muilams gaminti, bet va kur soapcalc man toki sviesta surast doh.gif
idomu jei pakeisciau kokiu kitu sviestu neuzgrybautu man labai sarmo kiekio rodmuo g.gif
nes kitose sarmo skaiciuoklese taip pat nerandu sio siesto visam sviestu-alieju sarase doh.gif negi teks man jo atsisakyti unsure.gif

labai patariu taip neisdykaut biggrin.gif nebent to kito sviesto SAP indeksas bus lygiai toks pats, kaip abrikosu sviesto, nes kitu atveju jei zadat ji deti, butinai perskaiciuokit bendra sarmo kieki.

Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 04 08, 12:46)
man nereikia lenteliu 4u.gif  as turiu abrikosu sviesta (Apricot Butter) ir noriu ji panaudoti muile, bet kad paskaiciuot kiek sarmo reiks reikia suvest aliejus ir sviestus o sio sviesto nerandu soapcalc. Ant pacio sviesto aprasymo uzklijuota kad ji daug kur galima naudot, tame tarpe ir muilams gaminti, bet va kur soapcalc man toki sviesta surast doh.gif
idomu jei pakeisciau kokiu kitu sviestu neuzgrybautu man labai sarmo kiekio rodmuo g.gif
nes kitose sarmo skaiciuoklese taip pat nerandu sio siesto visam sviestu-alieju sarase doh.gif negi teks man jo atsisakyti unsure.gif

peržiūrėjau savo turimas skačiuokles, jose taip pat neradau abrikosų sviesto SAP. Bet gal galima soapcalc apgauti šitaip: jei jo SAP iš tiesų 0,97, tai reikia pasirinkti kitą aliejų, kuris yra tokio paties SAP. Gal tai būtų išeitis?
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 04 08, 13:20)
peržiūrėjau savo turimas skačiuokles, jose taip pat neradau abrikosų sviesto SAP. Bet gal galima soapcalc apgauti šitaip: jei jo SAP iš tiesų 0,97, tai reikia pasirinkti kitą aliejų, kuris yra tokio paties SAP. Gal tai būtų išeitis?

o tai ne paprasciau tiesiog paskaiciuoti atskirai sarmo kieki tam sviestui ir prideti prie bendro sarmo ir perkskaiciuoti vandeni g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 04 08, 12:11)
0.097 padaugink ir kiekio kiek nori deti to sviesto ir pridek prie bendro sarmo kiekio  mirksiukas.gif  visas mokslas  tongue.gif

sita dalyka pirma kart girdziu doh.gif niekuomet ranka neskaiciuodavau tik skaiciuoklem.. bet tai koks cia tikslumas sio skaiciavimo g.gif

QUOTE(Ievulyte @ 2011 04 08, 12:19)
labai patariu taip neisdykaut biggrin.gif nebent to kito sviesto SAP indeksas bus lygiai toks pats, kaip abrikosu sviesto, nes kitu atveju jei zadat ji deti, butinai perskaiciuokit bendra sarmo kieki.

o tai pagal Vaivos metoda galiu taip daryti? kad si sviesta paskaiciuot atskirai ir pripliusuot sarma g.gif
Papildyta:
QUOTE(joliux2 @ 2011 04 08, 12:20)

neradau nei vieno turincio toki ar panasu SAP doh.gif

tai kaip del to padauginimo is 0.097? ar dar kas nors pritars tokiam metodui?
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 04 08, 13:31)
sita dalyka pirma kart girdziu  doh.gif niekuomet ranka neskaiciuodavau tik skaiciuoklem.. bet tai koks cia tikslumas sio skaiciavimo g.gif

tikslumas toks pat kaip ir skaiciuotum su soap calc mirksiukas.gif
gali ir visa recepta taip skaiciuoti, tik su lentelem greiciau ir patogiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(suprara @ 2011 04 08, 13:31)

o tai pagal Vaivos metoda galiu taip daryti? kad si sviesta paskaiciuot atskirai ir pripliusuot sarma g.gif

tai kad cia ne "vaivos metodas" lotuliukas.gif cia sarmo paskaiciavimas ranka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 04 08, 12:35)
tai kad cia ne "vaivos metodas"  lotuliukas.gif  cia sarmo paskaiciavimas ranka  ax.gif

blush2.gif gerai jau gerai ne tavo biggrin.gif

bandysiu, jei kas nesigaus tai bus ant tavo atsakomybes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 04 08, 13:40)
blush2.gif gerai jau gerai ne tavo biggrin.gif

bandysiu, jei kas nesigaus tai bus ant tavo atsakomybes lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu jei tu kazka ne taip sumaisysi, nesulauksi pedsako ar kazkas nesigaus tai ne as kalta rolleyes.gif bet jei del recepto tai ok thumbup.gif
o jei viskas ok tada man muilo gabalelis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 04 08, 12:44)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  nu jei tu kazka ne taip sumaisysi, nesulauksi pedsako ar kazkas nesigaus tai ne as kalta  rolleyes.gif  bet jei del recepto tai ok  thumbup.gif
o jei viskas ok tada man muilo gabalelis  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

gerai, tik turesi atvaziuot pati pasiimt lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 04 08, 11:25)
Gal kuri bandet muila - sampuna padaryt? Vis mastau ar verta....

dariau neseniai
Alyvuogių al. 500 ml
Ricinos al. – 50 ml
Kokosų al. – 200 ml
... putoja gerai...bet dar minkštas. Receptą radau internete kaip "šampūno bazės".
Kadangi bandyminis, nedėjau jokių kvapų ir žolelių.
Visi kiti muilai neplovė, o riebino.
Bet reikia nemažai laiko padžiovinti gal ax.gif

Geriausiai plovė dviejų mėnesių senumo,
receptas: Taukų 1000g
Alyv. al. 250g
plius ciberžolė ir kavos tirščiai.

Senesnių neturiu, kad išbandyčiau, bet pastebėjau,
kad prie galvos- idealu, o toliau- riebi kaukė nenusiplaunanti...mano ilgi plaukai iki juosmens blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 04 08, 13:50)
gerai, tik turesi atvaziuot pati pasiimt lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

no problem thumbup.gif toli reikes vaziuot g.gif ?
Atsakyti