QUOTE(Babi* @ 2011 04 02, 09:00)
O kaip apskaičiavai kiek reikės šokolado?
Apie šokolado kiekį aprašyme buvo pasakyta, kad dėkite tiek kokio rezultato norite
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 04 02, 16:07)
60 alieju temperatura ir apie 58 sarmo
Papildyta:
kokios stadijos
?
man irgi tik apacia trupa
o kokia cia stadija praeit reikejo
? nesupratau klausimo - "ar gelio stadija pilnai perejo visas"
sakyčiau, kad gal kiek per karšti ingridientai, aš paprastai maišau tame tarpe 55-50. O dėl žele stadijos - tai muilas supiltas į formelę vis dar vykdo reakciją, jos metu skiriasi šiluma, o pats muilas patamsėja ir tampa minkštu. Po šios reakcijos šarmas būna pilnai sureagavęs. Jeigu reakcija neįvyksta pilnai, kartais būna tie labai šarmingi trupantys krašteliai.
Aš vakar iš principo neklojau formos su Kastilijos muilu, nes esu mačius pavyzdžius kad įvykusi arba neįvykusi žele fazė (greitas arba negreitas saponifikacijos procesas) įtakoja šiek tiek muilo spalvą. Norėjosi kiek įmanoma baltesnio. Muilas liežuvio visiškai nekanda, nors virtas tik vakar. Putoja labai kremine smulkių burbuliukų puta. Žodžiu patiko.