Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(Evah @ 2011 01 08, 19:15)
joliux2, dažniausiai, jeigu maišai šarmą ne su vandeniu, visada tas skystis nekaip kvepia  rolleyes.gif Aš irgi šaldau pieną ledukais ir ant tų ledukų labai pamažu pilu šarmą. Pienas kažkiek mažiau karamelizuojasi, gal truputį mažiau dvokia, bet vis vien. Kvapelis ne koks  rolleyes.gif  Su alum irgi, beje biggrin.gif

Skaitinėju seną temą ir radau Evah tokią žinutę. Ir iškilo klausimas: ant tų ledukų reikia pilti natrio šarmo granules? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 04 02, 09:00)
4u.gif
O kaip apskaičiavai kiek reikės šokolado? blush2.gif

Apie šokolado kiekį aprašyme buvo pasakyta, kad dėkite tiek kokio rezultato norite smile.gif

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 04 02, 16:07)
60 alieju temperatura ir apie 58 sarmo  g.gif
Papildyta:
kokios stadijos  blink.gif  ?
man irgi tik apacia trupa  doh.gif  o kokia cia stadija praeit reikejo  g.gif  ? nesupratau klausimo - "ar gelio stadija pilnai perejo visas"  blush2.gif

sakyčiau, kad gal kiek per karšti ingridientai, aš paprastai maišau tame tarpe 55-50. O dėl žele stadijos - tai muilas supiltas į formelę vis dar vykdo reakciją, jos metu skiriasi šiluma, o pats muilas patamsėja ir tampa minkštu. Po šios reakcijos šarmas būna pilnai sureagavęs. Jeigu reakcija neįvyksta pilnai, kartais būna tie labai šarmingi trupantys krašteliai.

Aš vakar iš principo neklojau formos su Kastilijos muilu, nes esu mačius pavyzdžius kad įvykusi arba neįvykusi žele fazė (greitas arba negreitas saponifikacijos procesas) įtakoja šiek tiek muilo spalvą. Norėjosi kiek įmanoma baltesnio. Muilas liežuvio visiškai nekanda, nors virtas tik vakar. Putoja labai kremine smulkių burbuliukų puta. Žodžiu patiko.
Atsakyti
QUOTE(Tyra_Situacija @ 2011 04 02, 18:03)

sakyčiau, kad gal kiek per karšti ingridientai, aš paprastai maišau tame tarpe 55-50. O dėl žele stadijos - tai muilas supiltas į formelę vis dar vykdo reakciją, jos metu skiriasi šiluma, o pats muilas patamsėja ir tampa minkštu. Po šios reakcijos šarmas būna pilnai sureagavęs. Jeigu reakcija neįvyksta pilnai, kartais būna tie labai šarmingi trupantys krašteliai.




kita karta palauksiu kol atves siek tiek aliejus aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 04 02, 16:56)
Skaitinėju seną temą ir radau Evah tokią žinutę. Ir iškilo klausimas: ant tų ledukų reikia pilti natrio šarmo granules? blush2.gif


nene, ne ant leduku smile.gif daznai, kad su pienu darant nesutrauktu, pienas (ozkos, karves amoniaku trenks) atsaldomas kone iki serbeto, tuomet i ta "serbeta" pilamos NaOH granules. Bent as taip skaiciau tongue.gif
Atsakyti
Labas vakaras, merginos,
šiandien pardej mačiau toki produkta: BaltųjųpPalmių aliejaus oleinas. Ar kas nors muilų gaminime su juo turėjo reikalų? Koks jo angliškas pav.? saponifikacijos index'as? Ar vertas dėmesio jis?
Dėkui už atsakymą.
Atsakyti
Ir dar noriu paklausti: indą, kuriame šildote aliejus ir sviestus statote į kitą indą su vandeniu, ar dedate ant tiesioginės ugnies? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 04 02, 19:55)
Ir dar noriu paklausti: indą, kuriame šildote aliejus ir sviestus statote į kitą indą su vandeniu, ar dedate ant tiesioginės ugnies? blush2.gif


Aš visada šildau indą su aliejais inde su vandeniu. Bijau, kad tiesioginė ugnis gali sudeginti aliejus. Taip pat bus prarastos jų gerosios savybės...
Atsakyti
QUOTE(joliux2 @ 2011 04 02, 17:40)
Labas vakaras, merginos,
šiandien pardej mačiau toki produkta: BaltųjųpPalmių aliejaus oleinas. Ar kas nors muilų gaminime su juo turėjo reikalų? Koks jo angliškas pav.? saponifikacijos index'as? Ar vertas dėmesio jis?
Dėkui už atsakymą.


as dedu toki pat SAP indeksa, kai palmiu aliejaus

QUOTE(Babi* @ 2011 04 02, 18:55)
Ir dar noriu paklausti: indą, kuriame šildote aliejus ir sviestus statote į kitą indą su vandeniu, ar dedate ant tiesioginės ugnies? blush2.gif


visad tik i inda su karstu vandeniu, ant tiesiogines ugnies galima perkaitint, o ir alieju gerasias savybes galima prarast smarkiai kaitinant 4u.gif
Atsakyti
[quote=Ievulyte,2011 04 02, 21:52]
as dedu toki pat SAP indeksa, kai palmiu aliejaus





Dėkui už info. Tai suprantu, kad toki esi naudojusi?
Tai šis aliejus yra tiesiog palmių aliejus ir psio?

noretusi pabandyt, bet bijau rizikuoti jį maisyti su kitais aliejais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joliux2: 02 balandžio 2011 - 21:07
QUOTE(joliux2 @ 2011 04 02, 21:06)
Dėkui už info. Tai suprantu, kad toki esi naudojusi?
Tai šis aliejus yra tiesiog palmių aliejus ir psio?

noretusi pabandyt, bet bijau rizikuoti jį maisyti su kitais aliejais...


tai rafinuotas palmiu aliejus, oileino frakcija. Nebijokit, viskas su juo gerai wink.gif kazkada nuskaiciau, kad ji naudojant reikia imti toki sap kaip palmiu aliejui. Pabandziau - viskas normaliai gavosi. Soapcalc neisskiria atskirai palmiu oleino,
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 04 02, 18:55)
Ir dar noriu paklausti: indą, kuriame šildote aliejus ir sviestus statote į kitą indą su vandeniu, ar dedate ant tiesioginės ugnies? blush2.gif

Aš naudoju savo gerą Berghoffo storapadį puodą ir statau ant labai labai mažos kaitros. Tai kaip ir tiesiogiai, bet aš savo aliejus paprastai teprišildau iki kokių 60, maksimum 63 laipsių.
Atsakyti
Mano muiliukai:
user posted image
Atsakyti