Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(Tyra_Situacija @ 2011 04 01, 20:17)
Teko skaityti, kad karvės pienas keičia kvapą ir pradeda atsiduoti amoniaku sureagavęs su šarmu. Sakau, kad skaičiau, tiesiog išbandyti kažkaip noro nėra lotuliukas.gif

Štai čia mano supakuotas ir supjaustytas ir jau subrandintas Šokoladinis muilas

Aišku, žodžiu, geriau nerizikuoti biggrin.gif

wub.gif Nepamenu, rašei iš ko darei? g.gif
Atsakyti
glogas labai saunus thumbup.gif ipakavimas smagus wub.gif

ir isvis uziurau jus cia labai profesionalejas viskas isbaigta pas jus darosi smile.gif

paskutini karta viriau su ozkos pienu ir plakiau su blenderiu tik nesupratau kodel greitai pradejo stingti tas man muilas g.gif

kai padarysiu foto galesiu parodyt savo naujas formeles ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 04 01, 20:07)
Aišku, žodžiu, geriau nerizikuoti biggrin.gif
wub.gif Nepamenu, rašei iš ko darei? g.gif

Alyvuogių al., jautienos riebalai (čia vienas iš nedaugelio mano muilų kur naudojau gyvulinius riebalus), kokosų al., vit.E, vietoje vandens ožkos pienas, riebali lydyti iškart su 70% juoduoju konditeriniu šokoladu. Viduryje kur matosi balsvi ruoželiai tai buvo dėtas mano vaikiško muilo drožlės. Tačiau šio muilo žele fazė buvo tokia karšta, kad prie formelės nebuvo įmanoma rankos laikyti pridėjus, tai išlydė mano vaikiško muilo drožleles ir gavosi nedidelis bardakėlis. Be to iš šio muilo išsiskyrė labai daug glicerino. Pradžioje net galvojau kad puslelėse šarmas, tačiau laižiau laižiau, ragavau ragavau, paskui dar ir testą padariau, nu žodžiu nelikę ten to šarmo nei pėdsako. Paskui pas užsienietes forume radau, kad kartais maišant su gyvuliniais riebalais daugiau išsiskiria glicerino. Putoja labai maloniais dideliais burbulais ir kvepia šokoladiniu keksu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 03 30, 18:08)
Druska dedasi po pėdsako, o kiekis gali būti įvairus. Turėtų būti geras smile.gif Matysim po poros mėnesių.

as drusku muilu anksciau (pries keleta metu) nemazai gaminau.
man labai patiko!
ne, jis nesveicia.
Atsakyti
QUOTE(Tyra_Situacija @ 2011 04 01, 21:21)
Alyvuogių al., jautienos riebalai (čia vienas iš nedaugelio mano muilų kur naudojau gyvulinius riebalus), kokosų al., vit.E, vietoje vandens ožkos pienas, riebali lydyti iškart su 70% juoduoju konditeriniu šokoladu. Viduryje kur matosi balsvi ruoželiai tai buvo dėtas mano vaikiško muilo drožlės. Tačiau šio muilo žele fazė buvo tokia karšta, kad prie formelės nebuvo įmanoma rankos laikyti pridėjus, tai išlydė mano vaikiško muilo drožleles ir gavosi nedidelis bardakėlis. Be to iš šio muilo išsiskyrė labai daug glicerino. Pradžioje net galvojau kad puslelėse šarmas, tačiau laižiau laižiau, ragavau ragavau, paskui dar ir testą padariau, nu žodžiu nelikę ten to šarmo nei pėdsako. Paskui pas užsienietes forume radau, kad kartais maišant su gyvuliniais riebalais daugiau išsiskiria glicerino. Putoja labai maloniais dideliais burbulais ir kvepia šokoladiniu keksu. smile.gif

O to šokolado nedaug dėjai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 04 01, 17:57)
yahoo.gif

Dar norėjau paklausti, kai muilas verdamas su pienu, ar galima naudoti karvės pieną? Kažką lyg per miglą pamenu, kad esu skaičiusi, jog karvės pienas netinka unsure.gif

Beje, visoms labai ačiū, o ypač Evah ir Ievulyte, kurios taip geranoriškai padeda 4u.gif

karves pienas nerekomenduojamas, jausis amoniako kvapas 4u.gif

Tyra-situacija, labai grazus ir "skanus" muiliukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 04 01, 20:45)
O to šokolado nedaug dėjai? ax.gif

Nelabai mažai smile.gif 57g., nes norėjau intensyvios spalvos ir kvapo. Tai subrendus kvapas susilpnėjo, bet spalva liko labai graži ir apetitiška smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2011 04 01, 20:33)
as drusku muilu anksciau (pries keleta metu) nemazai gaminau.
man labai patiko!
ne, jis nesveicia.

Aha. Turėsiu omeny biggrin.gif Pasižiūrėsiu po poros mėnesiukų, kaip jie čia man patiks.

Tyra situacija, gražu labai. Bet man įpakavimas labiau akį traukia, negu muilas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 04 01, 21:25)
Tyra situacija, gražu labai. Bet man įpakavimas labiau akį traukia, negu muilas  biggrin.gif

Ačiū už pagyras. Įpakavimas skirtas progoms, jis turi palikti įspūdį, nes iš dalies tai trumpalaikis malonumas akims... Vat muilas paskui atskleidžia save ir tampa ilgesniu malonumu odai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 04 01, 20:25)
Aha. Turėsiu omeny  biggrin.gif Pasižiūrėsiu po poros mėnesiukų, kaip jie čia man patiks.

va vienas is mano 'senuku' smile.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Tyra_Situacija @ 2011 04 01, 20:29)
Ačiū už pagyras. Įpakavimas skirtas progoms, jis turi palikti įspūdį, nes iš dalies tai trumpalaikis malonumas akims... Vat muilas paskui atskleidžia save ir tampa ilgesniu malonumu odai smile.gif

mano sokoladinis irgi tokios spalvos smile.gif

labai graziai nufotografuota thumbup.gif

Visu labai grazus muilai ir kiekiai biggrin.gif Kokios gamybos intensyvios vyksta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 04 01, 21:50)
karves pienas nerekomenduojamas, jausis amoniako kvapas  4u.gif

4u.gif

QUOTE(Tyra_Situacija @ 2011 04 01, 22:11)
Nelabai mažai smile.gif 57g., nes norėjau intensyvios spalvos ir kvapo. Tai subrendus kvapas susilpnėjo, bet spalva liko labai graži ir apetitiška smile.gif

O kaip apskaičiavai kiek reikės šokolado? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 04 01, 16:23)
6% vasko kiekis nera per didelis,nors maksimalus is rekomenduojamo. As stengiuos visad iki 5% deti. Muilo trupejimas mano nuomone rodo, kad muilas bus per sarmingas. O kaip su temperaturom? Kokios buvo aliejaus ir sarmo temperaturos sumaisymo metu? Manau cia bus beda. Alyvuogini muila pjaustans turejo buti jausmas, lyg sviesta pjautumet, o kad trupa, tai tikrai negerai muiliukui kazkas  unsure.gif

60 alieju temperatura ir apie 58 sarmo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Evah @ 2011 04 01, 18:49)

O dėl to alyvuoginio įdomiai čia. O gelio stadiją pilnai perėjo visas? Gal apačia liko nepraėjusi? Man kartą taip buvo, tai va gelio stadijos nepraėję kraštai trupėjo truputį pjaustant, o vidurys padoriai pjaustėsi.

kokios stadijos blink.gif ?
man irgi tik apacia trupa doh.gif o kokia cia stadija praeit reikejo g.gif ? nesupratau klausimo - "ar gelio stadija pilnai perejo visas" blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 02 balandžio 2011 - 16:15