Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(rutulux @ 2011 03 31, 16:51)
Mačiau nete kažkur foto su visais išmatavimais, tik, kad neleidžia nukopijuot  doh.gif. Bandžiau spausdint, tai vos vos matosi  hihihi.gif. Jei atkapstysiu-įmesiu bent nuorodą
Papildyta:

Radau
http://www.soapequip...ltmolds/#Single
paspaudus dar galima padidint, bet tik tiek

aciu uz nuoroda 4u.gif

QUOTE(Evah @ 2011 03 31, 20:15)
Tai marš virt!  Aš jau sekančią partiją planuoju, įkvėpimui biggrin.gif

Jūros druską dėjau baltą, šįkart dažiau su oksidu - testavau, kas gaunasi. Dėjau minimaliausią nurodytą kiekį, bet vis vien man per daug  doh.gif
O druskiniai muilai yra labai mėgstami užsieniuose. Sako, kad jausmas lyg praustumeisi su nuglūdintu akmenuku. Padeda problematiškai odai, padeda gydyti žaizdeles, šauniai pilinguoja, pirtyje turėtų būti išvis fantastiškas.

Muilus paprastai pjaustau taip, kad išdžiūvę svertų apie 110-120g.

Siandien planuoju biggrin.gif

mer turim pirtele, tai butinai bandysiu daryti ta druskini muila thumbup.gif

mano irgi panasaus svorio drinks_cheers.gif tik man tavo kazkaip is foto didesni atrode..
Atsakyti
Aš stengiuosiu prilaikyti juos standartinio svorio. Nors man ir labai patinka dideli muilo blokai, su mano mažom rankom jautiesi lyg praustumeisi su plyta laugh.gif

Aš irgi nusprendžiau sekančią partiją vėl druskinių muilų išvirti. Noriu dar truputį paeksperimentuoti su receptu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 03 31, 21:15)
Iš tikro, alyvuoginis muilas toks daugiau gelsvai žalsvas realybėje, nes naudojau geros kokybės extra virgin aliejų. Kai supyliau į kibirą, tai truputį net žagtelėjau - tamsiai tamsiai žalias aliejus buvo. Tikėjausi žalio, bet ne tiek  lotuliukas.gif  Į šitą muilą išvis jokių priedų nededu, labai aš jį mėgstu tiesiog va tokį.
Tai marš virt!  Aš jau sekančią partiją planuoju, įkvėpimui biggrin.gif

pabandziau ir as vakar ta alyvuogiu muila unsure.gif dariau su biciu vasku - is pradziu lyg ir viskas ok buvo, supyliau i forma, bet siandien kai bandziau pjaustyt tai i apacia nutrupedavo gabaliukai verysad.gif RECEPTA perskaciavau - viskas lyg ir ok, spalva labai grazi, bet nesupratau kas nutiko verysad.gif
o kaip del nevykusio muilo perlydymo g.gif ? sudelis gausis jauciu g.gif
beja, druska pacia paprasciausia dedat ( juros turiu omeny), ar spalvota su priedais?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 04 01, 12:43)
pabandziau ir as vakar ta alyvuogiu muila  unsure.gif  dariau su biciu vasku - is pradziu lyg ir viskas ok buvo, supyliau i forma, bet siandien kai bandziau pjaustyt tai i apacia nutrupedavo gabaliukai  verysad.gif  RECEPTA perskaciavau - viskas lyg ir ok, spalva labai grazi, bet nesupratau kas nutiko  verysad.gif
o kaip del nevykusio muilo perlydymo  g.gif  ? sudelis gausis jauciu  g.gif
beja, druska pacia paprasciausia dedat ( juros turiu omeny), ar spalvota su priedais?

o kiek % biciu vasko buvo recepte?

As bandziau kazkada perlydyti, tai uzsiknisau, kazkaip il;gai lydesi man smile.gif gali pabandyt dali islydyti, jei dar nedandzius, pamatysi ar patinka sis uzsiemimas, o jei bus matyt, kad nieko gero, palik skalbimui si muila mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 04 01, 14:01)
o kiek % biciu vasko buvo recepte?

As bandziau kazkada perlydyti, tai uzsiknisau, kazkaip il;gai lydesi man smile.gif gali pabandyt dali islydyti, jei dar nedandzius, pamatysi ar patinka sis uzsiemimas, o jei bus matyt, kad nieko gero, palik skalbimui si muila  mirksiukas.gif

biciu vasko 45.3 gramo, aliejaus tiksliai nepamenu - apie 700 gramu gal g.gif nu zodziu - 94 % aliejaus ir 6 % vasko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 04 01, 14:01)
biciu vasko 45.3 gramo, aliejaus tiksliai nepamenu - apie 700 gramu gal  g.gif  nu zodziu - 94 % aliejaus ir 6 % vasko  ax.gif

Na, aš pati vaško muile niekad nenaudoju, tad su juo patirties neturiu. Bet mano akimis čia jo per daug rolleyes.gif
Atsakyti
6% vasko kiekis nera per didelis,nors maksimalus is rekomenduojamo. As stengiuos visad iki 5% deti. Muilo trupejimas mano nuomone rodo, kad muilas bus per sarmingas. O kaip su temperaturom? Kokios buvo aliejaus ir sarmo temperaturos sumaisymo metu? Manau cia bus beda. Alyvuogini muila pjaustans turejo buti jausmas, lyg sviesta pjautumet, o kad trupa, tai tikrai negerai muiliukui kazkas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 04 01, 15:01)
biciu vasko 45.3 gramo, aliejaus tiksliai nepamenu - apie 700 gramu gal  g.gif  nu zodziu - 94 % aliejaus ir 6 % vasko  ax.gif

Kazkur lyg skaiciau kad vasko reik deti ne daugiau kaip 5%
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 03 31, 21:15)
Būtų gerai fotkė, bet šiaip įtariu, kad muilas nepilnai gelio fazę praėjo. O liežuviu testavai abi vietas?

Aha, tikrinau abi vietas, viskas tvarkoj smile.gif Dabar pažiūrėjau, tai jau beveik visų gabaliukų spalva vienoda-gelsva. Kiek vėliau nufotografuosiu ir įkelsiu nuotraukas, kad pažiūrėtumėt kaip atrodo.
Atsakyti
Babi*, tada tiesiog nepilna gelio fazė buvo, nieko baisaus smile.gif Džiugu, kad pavyko. Dabar liks laukti wink.gif

O dėl to alyvuoginio įdomiai čia. O gelio stadiją pilnai perėjo visas? Gal apačia liko nepraėjusi? Man kartą taip buvo, tai va gelio stadijos nepraėję kraštai trupėjo truputį pjaustant, o vidurys padoriai pjaustėsi.
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 04 01, 18:49)
Babi*, tada tiesiog nepilna gelio fazė buvo, nieko baisaus smile.gif Džiugu, kad pavyko. Dabar liks laukti wink.gif

yahoo.gif

Dar norėjau paklausti, kai muilas verdamas su pienu, ar galima naudoti karvės pieną? Kažką lyg per miglą pamenu, kad esu skaičiusi, jog karvės pienas netinka unsure.gif

Beje, visoms labai ačiū, o ypač Evah ir Ievulyte, kurios taip geranoriškai padeda 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 01 balandžio 2011 - 17:57
QUOTE(Babi* @ 2011 04 01, 17:57)
yahoo.gif

Dar norėjau paklausti, kai muilas verdamas su pienu, ar galima naudoti karvės pieną? Kažką lyg per miglą pamenu, kad esu skaičiusi, jog karvės pienas netinka unsure.gif

Teko skaityti, kad karvės pienas keičia kvapą ir pradeda atsiduoti amoniaku sureagavęs su šarmu. Sakau, kad skaičiau, tiesiog išbandyti kažkaip noro nėra lotuliukas.gif

Pas mane va formelėje ilsisi Kastilijos muilas 75% alyvuogių, 25% kokoso, + vit. E ir šiek tiek tikrų Provanso levandų žiedelių.

Štai čia mano supakuotas ir supjaustytas ir jau subrandintas Šokoladinis muilas
user posted image
Atsakyti