Įkraunama...
Įkraunama...

Muilo gamyba su šarmu. II d.

QUOTE(Ievulyte @ 2011 03 31, 11:41)
vava, man tas pats, tik pamatau Evah muilus ir sakau - viskas, siandien darysiu muila, bet taip ir dazniausiai nesurandu laiko  lotuliukas.gif

ir as neprisiruosiu, tai po to vel laukiu kol ji kokia foto imes lotuliukas.gif

QUOTE(rutulux @ 2011 03 31, 14:30)
Evah, jau seniai noriu tokios formos medinės  smile.gif , tik reik žiūrėt kas pagamins.
Ievulyte, labai gražus blogas, skaitysim,tikiuosi rasti daug info.

Niekaip neprisiruošiu paskutinio muilo foto įmest.

as irgi medines noriu, tik reikia sugalvot kaip ten ja tokia isardoma padaro doh.gif

tai prisiruosk mirksiukas.gif mums smalsu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(suprara @ 2011 03 31, 14:37)
as irgi medines noriu, tik reikia sugalvot kaip ten ja tokia isardoma padaro doh.gif

Mačiau nete kažkur foto su visais išmatavimais, tik, kad neleidžia nukopijuot doh.gif. Bandžiau spausdint, tai vos vos matosi hihihi.gif. Jei atkapstysiu-įmesiu bent nuorodą
Papildyta:

Radau
http://www.soapequip...ltmolds/#Single
paspaudus dar galima padidint, bet tik tiek
Atsakyti
Na štai, ką tik patikrinau muilą-viskas gerai thumbup.gif Pasisekė, kad turėjau su kuo lyginti, nes net neįsivaizduoju koks jausmas turėtų būti, jei natrio šarmo per daug būtų biggrin.gif O normalu, kad kai kurių gabaliukų apačia yra balta, o viršus gelsvas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 03 31, 16:56)
Na štai, ką tik patikrinau muilą-viskas gerai thumbup.gif Pasisekė, kad turėjau su kuo lyginti, nes net neįsivaizduoju koks jausmas turėtų būti, jei natrio šarmo per daug būtų biggrin.gif O normalu, kad kai kurių gabaliukų apačia yra balta, o viršus gelsvas? blush2.gif

cia apie tas baltas apnasas klausiat? Jei apie jas, tai viskas normalu, kai kurie, noredami, kad jos nesusidarytu, pridengia muila kokia plevele. Bet tos apnasos yra ne kas kita, kaip soda. As manau, kad jos turetu susidaryt reaguojant muile esanciam sarmui su oro CO2. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 03 31, 18:10)
cia apie tas baltas apnasas klausiat? Jei apie jas, tai viskas normalu, kai kurie, noredami, kad jos nesusidarytu, pridengia muila kokia plevele. Bet tos apnasos yra ne kas kita, kaip soda. As manau, kad jos turetu susidaryt reaguojant muile esanciam sarmui su oro CO2.  4u.gif

Net nežinau ar čia apnašos. Na, dalis muilo (buvusi dėžutės apačioje) yra balta, o visa likusi dalis gelsva. Pastebėjau, kad padėjus brandintis muilui baltąja puse į viršų ji pagelto g.gif
Papildyta:
Ievulyte, tavo BLOG'as tikrai labai įdomus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 03 31, 17:35)
Net nežinau ar čia apnašos. Na, dalis muilo (buvusi dėžutės apačioje) yra balta, o visa likusi dalis gelsva. Pastebėjau, kad padėjus brandintis muilui baltąja puse į viršų ji pagelto g.gif
Papildyta:
Ievulyte, tavo BLOG'as tikrai labai įdomus 4u.gif

g.gif tai tuomet nezinau, niekad su tuo nesusiduriau schmoll.gif

aciu uz komplimenta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 03 30, 22:28)

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2011 03 31, 08:36)
Evah, nes išsižiojau pamačius alyvuoginio muilo kiekį  bigsmile.gif O ta balta spalva natūraliai gavosi, ar gal ožkos pieno pylei? Nu man irgi jau taip knieti tą alyvuoginį išsivirt  ax.gif
O muilas su druska tai čia turbūt ne rankom plaut, o į pirtį neštis ar pilingui daryt? Na niekad nesu net girdėjus apie tokį muilą, tai įdomu labai jo paskirtis  blush2.gif

Iš tikro, alyvuoginis muilas toks daugiau gelsvai žalsvas realybėje, nes naudojau geros kokybės extra virgin aliejų. Kai supyliau į kibirą, tai truputį net žagtelėjau - tamsiai tamsiai žalias aliejus buvo. Tikėjausi žalio, bet ne tiek lotuliukas.gif Į šitą muilą išvis jokių priedų nededu, labai aš jį mėgstu tiesiog va tokį.

QUOTE(suprara @ 2011 03 31, 10:53)
tu mane labai moki uzkrest muilo virimu lotuliukas.gif jau vel noriu virt biggrin.gif grazu wub.gif
grazus muiliukai wub.gif
as irgi tokio nemacius doh.gif isivaizduoju, kad cia tiesiog sveiciamasis muilas g.gif

Evah, o juros druska paprasta balta dejai ar spalvota zalia? Ar zaluma cia su moliais isgavai?
jei nepaslaptis kiek mazdaug sveria tavo vienas gabalelis muilo?

Tai marš virt! Aš jau sekančią partiją planuoju, įkvėpimui biggrin.gif

Jūros druską dėjau baltą, šįkart dažiau su oksidu - testavau, kas gaunasi. Dėjau minimaliausią nurodytą kiekį, bet vis vien man per daug doh.gif
O druskiniai muilai yra labai mėgstami užsieniuose. Sako, kad jausmas lyg praustumeisi su nuglūdintu akmenuku. Padeda problematiškai odai, padeda gydyti žaizdeles, šauniai pilinguoja, pirtyje turėtų būti išvis fantastiškas.

Muilus paprastai pjaustau taip, kad išdžiūvę svertų apie 110-120g.

QUOTE(Ievulyte @ 2011 03 31, 11:41)
Labai malonu, kad zadi perskaityt, tikiuos ir atsiliepimu  biggrin.gif
vava, man tas pats, tik pamatau Evah muilus ir sakau - viskas, siandien darysiu muila, bet taip ir dazniausiai nesurandu laiko  lotuliukas.gif

Atsiliepimų būtinai bus.

QUOTE(rutulux @ 2011 03 31, 14:30)
Niu merginos pavarot  thumbup.gif

Evah, jau seniai noriu tokios formos medinės  smile.gif , tik reik žiūrėt kas pagamins.
Ievulyte, labai gražus blogas, skaitysim,tikiuosi rasti daug info.

Niekaip neprisiruošiu paskutinio muilo foto įmest.

Čiupk bet kurį vyrą po ranka ir pagamins, nieko ten sudėtingo mirksiukas.gif Tik prispirt reik.

QUOTE(Babi* @ 2011 03 31, 17:35)

Būtų gerai fotkė, bet šiaip įtariu, kad muilas nepilnai gelio fazę praėjo. O liežuviu testavai abi vietas?
Atsakyti
QUOTE(Evah @ 2011 03 31, 20:15)
Būtų gerai fotkė, bet šiaip įtariu, kad muilas nepilnai gelio fazę praėjo. O liežuviu testavai abi vietas?

man su nepilnom gelio fazem muilas matos tiesiog tamsesnis ties viduriu, o is krastu sviesesnis. Kazi ar gali nebekaistantis, supjaustytas muilas pakeist spalva ir patamset g.gif niekad nesusiduriau su tuom

p.s. o alyvuogini bekvapi darei?
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2011 03 31, 17:51)
Mačiau nete kažkur foto su visais išmatavimais, tik, kad neleidžia nukopijuot  doh.gif. Bandžiau spausdint, tai vos vos matosi  hihihi.gif. Jei atkapstysiu-įmesiu bent nuorodą
Papildyta:

Radau
http://www.soapequip...ltmolds/#Single
paspaudus dar galima padidint, bet tik tiek

As kaip nesuprantu anglu tai kur tu foto su ismatavimais ieskot? tam puslapiy paciam virsui? jei tas tai man kopijuoti leidzia
Issisaugojau tik is ko ir kaip pagamint reiktu neisivaizduoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 31 kovo 2011 - 21:16
QUOTE(Ievulyte @ 2011 03 31, 20:39)
man su nepilnom gelio fazem muilas matos tiesiog tamsesnis ties viduriu, o is krastu sviesesnis. Kazi ar gali nebekaistantis, supjaustytas muilas pakeist spalva ir patamset  g.gif  niekad nesusiduriau su tuom

p.s. o alyvuogini bekvapi darei?

Man irgi, bet esu mačiusi ir gana drastškų spalvų skirtumų su ta nepilna gelio faze rolleyes.gif Iš mano patirties, jau supjaustytas muilas nepatamsės, gal tik ne taip ryškiai matysis skirtumas.
Aha, alyvuoginis bekvapis.
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2011 03 31, 21:06)
As kaip nesuprantu anglu tai kur tu foto su ismatavimais ieskot? tam puslapiy paciam virsui? jei tas tai man kopijuoti leidzia
Issisaugojau tik is ko ir kaip pagamint reiktu neisivaizduoju

Jo, paciam viršuj. Paspaudus nuorodą-pasididina. Kopijuot leido ir man-ne taip dariau iš pradžių. Nu jinai turi būti medine, bent jau aš tokios noriu. Ir reikia kažkaip padaryt, kad šonai atsisuktų ar kaip kitaip nusiimtų.
Atsakyti