QUOTE(laimasa @ 2011 03 31, 21:11)
Labas vakaras. Pildau deklaracija as pirma karta(vis kiti uzpildydavo) . atsiverciu savo bankini interneta ten yra deklaracija pildyti. tai vair nesuprantu. as dirbu as visa etata, vyras bedarbis(stovi darbo birzoje) auginame du vaikus 19metu. dar mokosi 12 klaseje ir 15metu. tai va. pernai kaip uz mane pilde tai as gavau pinigeliu ir uz vaikus nes vyras nedirbo ir man priskaiciavivo. atejo laiskas kad nemato kad mano dukra mokinasi. tai kaip man dabar parodyti kad ji dar mokinasi? turesiu vel pati eiti ir nesti popieriu is mokyklos? padekite man suprasti kaip ten pildyti ir ka nepildyti, tiesa as du menesius sirgau.
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 03 31, 22:09)
tai irasykit i 17 langely - 3600 (cia ir bus pinigeliai kaip sakot uz vaikus)
nesutikciau, juk vyresnele 12-toke, taj siemet baigs, vadinasi baigsis ir teise i PNPD uz ja.
darykim prielaida, kad mokykla baigs liepa tuomet i 17 langeli galit rasyti tik 2600 (300*7+100*5).
o del irodymu, kad mokosi, taj gal galima isimti pazyma ar koki kita dokumenta is mokyklos, o tada nsukanuoti ir persiusti per EDS, kai teiksite deklaracija. nes siemet atsirado galimybe pateikti papildomus dokumentus, teikiant deklaracija. manau turetu uztekti.
beje, gal kas nors jau bande tokiu budu teikti papildomus dokumentus?
QUOTE(DuoDuo @ 2011 03 31, 21:24)
Mmm...nelabai as gaudausi mokesciuose Kol ziuriu i deklaracija, deliojuosi kas prie ko ir kodel, tai lyg ir aisku...o tik uzdarau ir viskas Gal, jeigu tureciau susimoketi pati, tai butu didesnis noras issaiskinti:)
Bet pagalvojau, gal tos merginos drauge, kaip ir as, susigrazino ta pajamu mokesti.
Kai zmogus nesigaudo tame, tai tiksliai ir paklausti, ar pavadinti sudetingiau
Manes irgi kai paklausia "uz ka tau vis grazina?", tai suformuluoti teisingai neiseina... "Gera buvau, tai ir grazina "
Bet pagalvojau, gal tos merginos drauge, kaip ir as, susigrazino ta pajamu mokesti.
Kai zmogus nesigaudo tame, tai tiksliai ir paklausti, ar pavadinti sudetingiau
Manes irgi kai paklausia "uz ka tau vis grazina?", tai suformuluoti teisingai neiseina... "Gera buvau, tai ir grazina "
na, kuo gilyn i miska, tuo daugiau medziu sudetinga susigaudyt musiskuose istatymuose. bet tam juk ir yra si temele, kad dalintumes patirtim, aiskumes kilusias problemas