Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(Dudute @ 2011 03 28, 15:41)
Ištrinkit tą priedą, jei tokių pajamų neturėjot 4u.gif

o kas i tas pajamas ieina? ar ieina soc.paramos pajamos ir is birzos gautu pasalpu pajamos?
Atsakyti
QUOTE(sky-blue eyes @ 2011 03 28, 15:53)
o kas i tas pajamas ieina? ar ieina soc.paramos pajamos ir is birzos gautu pasalpu pajamos?

Soc.pasalpa ir is birzos pasalpa nedeklaruojami.Tam lape gi parasyta kas ieina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 kovo 2011 - 15:12
dar vienas klausimelis,jei 33 langeli grazina suma su pliusu,o 46 langelyje 0,tai grazins ta suma 33 langelyje,ar turi buti ta pati suma ir 46 langelyje?
Atsakyti
QUOTE(sky-blue eyes @ 2011 03 28, 16:11)
dar vienas klausimelis,jei 33 langeli grazina suma su pliusu,o 46 langelyje 0,tai grazins ta suma 33 langelyje,ar turi buti ta pati suma ir 46 langelyje?

grazins ta kuri 33,jei 46 nulis tai gerai.
Atsakyti
labai aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Ar tiesa, kad jei žmogus neturi prievolės deklaruoti savo pajamų, t.y. nieko nenori susigrąžinti, nes nieko nepirko ir pan., o jam 33 lauk. - X Lt suma, tai jis gali jos ir nemokėti?
Aš abejoju, nes manau vis tiek gautų laišką iš VMI, kad nesusimokėjo, bet man vienas žmogus įrodinėja priešingai, kad gali nedeklaruot ir nemokėt (nes ir šiaip neuždirba minimumo, o dar turi virš 200 Lt valstybei grąžinti).
Atsakyti
QUOTE(Sellija @ 2011 03 28, 16:32)
Ar tiesa, kad jei žmogus neturi prievolės deklaruoti savo pajamų, t.y. nieko nenori susigrąžinti, nes nieko nepirko ir pan., o jam 33 lauk. - X Lt suma, tai jis gali jos ir nemokėti?
Aš abejoju, nes manau vis tiek gautų laišką iš VMI, kad nesusimokėjo, bet man vienas žmogus įrodinėja priešingai, kad gali nedeklaruot ir nemokėt (nes ir šiaip neuždirba minimumo, o dar turi virš 200 Lt valstybei grąžinti).

Tegul aisku paskui nesiskundzia jeigu gaus laiska is VMI smile.gif nes jei skolingas valstybej jie ramybei nepaliks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sellija @ 2011 03 28, 15:32)

Prievolės deklaruoti turtą ir nėra, čia mūsų teisė ir galimybė biggrin.gif .. anksčiau ar vėliau susimokės irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(jovana @ 2011 03 28, 21:14)
Prievolės deklaruoti turtą ir nėra, čia mūsų teisė ir galimybė  biggrin.gif .. anksčiau ar vėliau susimokės irnesakyk.gif

klausimas buvo ne apie turto deklaravimo prievoles, o apie pajamu deklaravimo prievoles, valstybes tarnautojams ir verslo liudijima turintiems- prievole deklaruoti yra (net jei ir nuliai)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 28 kovo 2011 - 21:26
QUOTE(giedre_giee @ 2011 03 28, 10:46)
nuo 4 lt grazina, ir nuo 4lt moketi reikia smile.gif

ar teisingai supratau, jei pas mane -3 lt uzpildzius deklaracija, man nebutina grazint g.gif biggrin.gif
ot sutaupyciau thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jovana @ 2011 03 28, 21:14)
Prievolės deklaruoti turtą ir nėra, čia mūsų teisė ir galimybė  biggrin.gif .. anksčiau ar vėliau susimokės irnesakyk.gif

prievole deklaruoti pajams yta, jei ten daugiau moket nei -3

QUOTE(hollie @ 2011 03 28, 23:33)
ar teisingai supratau, jei pas mane -3 lt uzpildzius deklaracija, man nebutina grazint  g.gif  biggrin.gif
ot sutaupyciau  thumbup.gif  lotuliukas.gif

taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 03 28, 21:25)
klausimas buvo ne apie turto deklaravimo prievoles, o apie pajamu deklaravimo prievoles, valstybes tarnautojams ir verslo liudijima turintiems- prievole deklaruoti yra (net jei ir nuliai)...

Turėjau omeny - pajamas.
O pajamų deklaruoti valstyvės tarnautojai neprivalo schmoll.gif , (kalbu apie atvejį, kai nereikia susimokėti), nebent moka draudimus, paskolas ir t.t. kaip ir visi mirtingieji... be to turint minty, kad jie negali dirbti papildomo apmokamo darbo, vadinasi jiems ir papildomų pajamų neatsirada, nes net ir biuletenis jiems mokamas iš to pačio "kašiko" kaip ir alga... Jie privalo deklaruoti turtą.. mirksiukas.gif
bet vėl gi yra papildomų ir įvairių variantų.. nebesiplečiam, tam yra atskira tema

čia šiaip citata
SAVAITĖS SKAIČIUS - 285 000
VMI primena apie (VISIŠKAI NESĄMONINGAS) neapmokestinamojo pajamų dydžio taikymo taisykles bei praneša, kad suformavus 2010 metų preliminarias deklaracijas «285 000 gyventojų buvo pritaikytas didesnis, nei pagal jų metines pajamas turėjo būti, NPD». Taigi, po naktinės mokesčių reformos, Raimondo Kuodžio ir Algirdo «Ostapo Benderio» Šemetos formulių pritaikymo, netoli 10% Lietuvos gyventojų tapo VMI skolininkais. Dar 611 000 gyventojų galės susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokas dėl netaikyto, ar taikyto mažesnio metinio neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD). Buhalteriai puikiai atsimena VMI pasiūlymus iš viso netaikyti NPD neva «gyventojo labui, kad jis neliktų skolininku». T.y sumokėti daugiau mokesčių į priekį. VMI skolininkų ieškos, o štai biudžetui permokėjusių gyventojų informuoti niekas nesiteikė ir ateityje, matyt nesiteiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovana: 29 kovo 2011 - 08:02