QUOTE(Gemma @ 2011 03 24, 21:40)
na,
jus raset, kad uz vyra pildot,
tai supratau, kad uz saviski. atsiprasau ne taip supratau
jei turetumet bent sugyventini, tai butu galima jam uz vaikus bandyt prikabint, o jums uz mokslus (nes jei tevai gyvena kartu, bet nera susituoke, o tevas metrikuose nurodytas kaip "tevas", taj jam taikosi puse NPD uz vaikus. ankstesniais metais to nebudavo, man regis)). tuomet abu kazkiek susigrazintumet: jis uz vaikus, jus uz mokslus. o daugiau variantu, deja, neizvelgiu...
taip uz saviski vyra pildyt bandysiu, kai visus dokumentus susirinksiu, bet ji "vyru" vadinu tik del to, kad jis ne moteris, bet jis nera sutuoktis
matyt tai ir suklaidinau... bet va beda, kad jei ir jis prisitaikytu sau visa suma 3600 - vistiek mano 20 langelis mazesne suma gaunasi, nei as uz mokslus per metus sumoku (L6 langelis)..
Papildyta:QUOTE(giedre_giee @ 2011 03 25, 10:49)
o del ko jauciates apgauta? juk grazina dali sumoketu mokesciu, tai jei atlyginimas buvo mazas, mokesciu mazai sumokejot, tai ir mazai grazina. o jei mokesciai is vis nemoketi tai nera ir is ko grazinti
jauciuos apgauta del to, kad susigrazintinu asmenu kiekis labai ribotas- jei turiu vaiku teva ir gyvenu kartu, jis irasytas i seimos sudeti, visur jis figuruoja kaip seimos narys - tiesiog nera santuokos- tai dar nereiskia kad jis nemoka mokesciu ir kodel per ji negaliu susigrazinti tarkim uz mokslus..
na tiesiog ne visi gyvena santuokoj, bet tai dar nereiskia, kad as neturiu vyro.
----------------------------------------------
ir siaip esu pasipiktinus, kad nesurenkami visi duomenys is treciuju asmenu - tarkim kodel negaletu padaryti, kad butu rodomi ir regitroje atlikti veiksmai, nes tikrai yra zmoniu kurie pildo uz kelis metus atgal - tai tikrai neprisiminsi kuriais buent metais pirkai ar pardavei ir uz kiek koki motoroleri, motocikla ar automobili, tikrai butu daug lengviau, jei ir regitra savo duomenis ikeltu, tikrai stipriai palengvintu deklaracijos pildyma..