Įkraunama...
Įkraunama...

Puoduko reikalai, Dalinkimės patirtimi

QUOTE(Erszebeth @ 2011 11 05, 17:48)
Drastiškų priemonių - laikyti be pamperso, kad pajustų, kaip nemalonu šlapios kelnės, nesiryžtam, gailim ir vaiko, ir kilimo. Bet jau ruošiamės tam psichologiškai. Nupirkom gražių triusikėlių komplektą - kad sąžinė neleistų į tokius gražius privaryti. Tai labai juos myli, nešiojasi, grožisi, džiausto, bet mautis nenori - turbūt nujaučia, kas gresia.

Pas mus irgi vis dar tokia pati situacija. Taipogi jam labai patinkančių triusikėlių su beždžioniukais buvom nupirkę, pakalbėjom, kad reikia stengtis, jog beždžioniukas nesušlaptų. Lyg ir suprato. Puodukas matomoj vietoj. Ir pati sodindavau, ir jo vis paklausdavau, ar nenori. Rezultate - balos visur. Sąžinė leido biggrin.gif O sysčioja gana dažnai ir nėr garantijos, kad padarius į puodą po 15min. kelnės nebus vėl šlapios. Kakoja irgi po 5k/d, nors viduriavimo ir nėra. Tai po savaitės prisisiotų ir prikakotų rūbų keitimų/skalbimų ir ABSOLIUČIAI JOKIOS PAŽANGOS tuo klausimu aš pati buvau tiek įsierzinus, kad norėjosi staugt ant vaiko. Grįžom vėl prie nuolatinio sauskelnių nešiojimo. Ir man jau rimtai dėl to baisu. Vyresnioji turi naktinį šlapimo nelaikymą, o šitas turės visą parą trunkantį tiek šlapimo, tiek išmatų nelaikymą doh.gif frusty.gif
Vakar sugalvojau daryt apdovanojimus su lipdukais už pasisiojimą ar pakakojimą į puoduką. Pasirodo, ne aš pirma tą sugalvojau smile.gif Nusipirksim priemonių ir kibsim į darbus toliau.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 11 06, 17:15)
Tai po savaitės

labai trumpas laikas tam reikalui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2011 11 06, 11:49)
Ačiū  4u.gif Tik visiškai nuimti sauskelnių nėra galimybės - dėl darželio (lopšelio). Ten netgi jau atpratusius nuo sauskelnių vaikus vėl jomis apmauna pietų miegui, kad nepridarytų į lovą. Reiškia, iki vasaros atostogų (3,5 metų) vargiai ar kas bepasikeis dėl puodo reikalų  doh.gif

Kas cia per nesamone, kad darzelyje visus vaikus laiko su sauskelnem? Argi tai nera viena is aukletoju uzduociu - ismokyti vaikus daryti i puoduka??
Musu aukletoja sako: kaip pasakysit, taip ir darysim. Bet nedare biggrin.gif Nuvedu be sauskelniu, ateinu pasiimti - vaikas su sauskelnem. Kai ijunge sildyma, vaikas iššuto su tom sauskelnem. Tada pasakiau grieztai: jokiu sauskelniu, jei desit, isvis nepaliksiu nei vienos spinteleje. Na, ir ka, nebededa tongue.gif Veda ant puoduko, aciu dievui jis sedasi, nesipriesina.
O miegeliui nunesiau neperslampama pakloteli (cerata kokia irgi galima), paklojo po paklode, kad ciuzinio nesuteptu, jei kartais avarija atsitiktu.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 11 06, 19:09)
Kas cia per nesamone, kad darzelyje visus vaikus laiko su sauskelnem? Argi tai nera viena is aukletoju uzduociu - ismokyti vaikus daryti i puoduka??
Musu aukletoja sako: kaip pasakysit, taip ir darysim. Bet nedare  biggrin.gif Nuvedu be sauskelniu, ateinu pasiimti - vaikas su sauskelnem. Kai ijunge sildyma, vaikas iššuto su tom sauskelnem. Tada pasakiau grieztai: jokiu sauskelniu, jei desit, isvis nepaliksiu nei vienos spinteleje. Na, ir ka, nebededa  tongue.gif  Veda ant puoduko, aciu dievui jis sedasi, nesipriesina.
O miegeliui nunesiau neperslampama pakloteli (cerata kokia irgi galima), paklojo po paklode, kad ciuzinio nesuteptu, jei kartais avarija atsitiktu.

Sveikos, turiu 2 vaikiukus. Dukra pradejau mokinti nuo 8 men, ir sekesi lab. gerai. JAU budama 1.9 buvo labai savarankiska tuo klausymu jokiu slapiu kelniu, jokiu avariju. Gime sunus, nu galvoju taip sauniai buvo su dukra tai ir su juo nebus sunku. Bet.......... mokslai prasidejo nuo 8 men, sesdavom ant puodo kas val. ir dar po valgio, siaip nesipriesino puodukui, bet zinokit vargau vistiek iki 2 metuku. Nu atrodo ir pasiprasydavo,bet balu turejom nemazai, tik labai dziaugiuosi, kad didelio reikalo niekad i kelnes nepadarydavo bet kaip pradejom eit i darza, tai jeigu galima taip issireiksti prasidejo kova uz buvi smile.gif aukletojos pradejo man aiskinti kad jis dar per mazas ir kad reikia pampersu, as pasakiau, kad mes jau seniai ju atsisakem, bet vistiek kartais jei ateidavau anksciau pasiimt turbut nespedavo nuimt biggrin.gif tada padariau tokia gudrybe pasakiau, kad yra nedideliu vyrisku problemu is medicinos puses, ir daktarai kategoriskai uzdraude naudoti pampersus. Zinokit suveike thumbup.gif Dabar jau mum 2.8 nuo 2 metu miegam be pampersu jau i wc eina tada, kai pats nori o ne kai as pasakau eik pasiusiok, bet buna tokiu laikotarpiu, kad lyg pradeda lasinti i kelnes. Ir pati nesuprantu ar jis pasala. ar kas cia jam uzeina tarpais?
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2011 11 06, 11:49)
Ačiū  4u.gif Tik visiškai nuimti sauskelnių nėra galimybės - dėl darželio (lopšelio). Ten netgi jau atpratusius nuo sauskelnių vaikus vėl jomis apmauna pietų miegui, kad nepridarytų į lovą. Reiškia, iki vasaros atostogų (3,5 metų) vargiai ar kas bepasikeis dėl puodo reikalų  doh.gif

Na bet čia sakyčiau auklėtojos negražiai elgias. doh.gif
Aš kai saviškę pradėjau leist į daržą, tai net minties neturėjau nešt pampersų (nes jau nereikėjo). Auklėtojos to ir nereikalavo. Na žinoma nematau, kaip ją migdydavo (migdo) pietų miego metu, bet nemanau, kad deda pampersus iš kitų spintelių.

Atsakyti
Nezinau kaip kam, bet as is savo patirties galiu pasakyti, kad vaiko sodinimas ant puodo per anksti (iki metu..) nieko naudingo neduoda. Jis dar nesubrendes tam reikalui. Bandziau mokinti, jam tai buvo tarsi zaidimas. Paskui meciau sita reikala. Nuo 1,5m. pats atsisedo ant puodo.
Atsakyti
O ar yra kas nors, kas 2 m. beveik 8 men. dar nesiseda ant puoduko kateogriskai? ar cia mes vieninteliai tokie? doh.gif Nebeismanau, ka daryt, cia paskaiciau patarimu, kuriu dar nebandziau - nesuveike. Esme - negaliu pasodinti, prievarta su isterijom nieko neiseis, o pats nesiseda. Jau imu galvot, kad i mokykla eis su pampiu doh.gif Man geda, o jam giliai vienodai gali apsidirbes but ir valanda ir ne nepastebet.
Atsakyti
QUOTE(*gerda* @ 2011 12 07, 18:26)
O ar yra kas nors, kas 2 m. beveik 8 men. dar nesiseda ant puoduko kateogriskai? ar cia mes vieninteliai tokie?  doh.gif Nebeismanau, ka daryt, cia paskaiciau patarimu, kuriu dar nebandziau - nesuveike. Esme - negaliu pasodinti, prievarta su isterijom nieko neiseis, o pats nesiseda. Jau imu galvot, kad i mokykla eis su pampiu  doh.gif Man geda, o jam giliai vienodai gali apsidirbes but ir valanda ir ne nepastebet.

na, maniskiui 2m. 2men. ir mes niekaip nesusidraugaujam su puoduku. nors as tiek bandziau visko prisiskaiciusi, kad ojojoj. kantri esu, bet net ir mano kantrybe baigiasi. as irgi daznai pagalvoju, kad mano vaikas tikriausiai vienintelis toks niekaip nesuprantantis. tiesa, maniskis sedi ant puodo, gali pusvalandi prasedet, bet kai uzsimano atsistoja ir padaro ant grindu. ir jis puikiai supranta, kad reikia daryti i puoduka, man net sugeba paaiskinti, kad jis tikrai i puoduka nedarys, kad i ji daro tik tetis ir mama smile.gif
Atsakyti
o mano dukeytei 2,3m nuo 2 buvom pilnai atsisake pampersu., bet va jau 3 savaite kaip varo i kelnes, ant puodo kategoriskai atsisako sestis, teko vel deti pampersu. as nzn kas jai nutiko g.gif ?
Atsakyti
Įdomi knyga rusų k. "Pripratinimas prie puoduko per 1 dieną". Tam tikrose vietose yra neblogų minčių. Kai atidarysite linką surinkite nurodytą skaičių ir paspauskite "Dalee", atsidarius dar vienam langui galėsite įsirašyti knygą. Sėkmės!

http://www.onlinedisk.ru/file/772856/
Atsakyti
QUOTE(*gerda* @ 2011 12 07, 18:26)
O ar yra kas nors, kas 2 m. beveik 8 men. dar nesiseda ant puoduko kateogriskai? ar cia mes vieninteliai tokie?  doh.gif Nebeismanau, ka daryt, cia paskaiciau patarimu, kuriu dar nebandziau - nesuveike. Esme - negaliu pasodinti, prievarta su isterijom nieko neiseis, o pats nesiseda. Jau imu galvot, kad i mokykla eis su pampiu  doh.gif Man geda, o jam giliai vienodai gali apsidirbes but ir valanda ir ne nepastebet.

Mano vyresnysis taip pat lgai su pampersais buvo, niekaip negalėjom nei ant puodo, nei ant vaikiško unitazo dangčio pasodint. Maždaug 2m9mėn pradėjo sėst, iškart nebedėjau pampersų, avarijų buvo gal tik 2, turbūt vaikas tikrino savo pojūčius.
Atsakyti
QUOTE(Foto4You @ 2011 12 07, 15:46)
Nezinau kaip kam, bet as is savo patirties galiu pasakyti, kad vaiko sodinimas ant puodo per anksti (iki metu..) nieko naudingo neduoda. Jis dar nesubrendes tam reikalui. Bandziau mokinti, jam tai buvo tarsi zaidimas. Paskui meciau sita reikala. Nuo 1,5m. pats atsisedo ant puodo.

Mano manymu duoda labai apciuopiama nauda - susitaupo sauskelniu ir svabiausia, vaikas daug laisviau ir patogiau jauciasi. Mane net siurpai nupurto, kai bandau save isivaizduoti kiaura para su sauskelnem... Vos tik eme sunus tvirtai sedeti, iskart pratinau prie puoduko. Sunus 1,8 m pradejo prasytis, o nuo 2,2 m pats nueina i tualeta.
Atsakyti