QUOTE(Rasma @ 2011 04 05, 07:08)
Visi gamintojai turėtų apsidrausti dėl toksinio šoko sindromo, pan., kai farmacijos kompanijos visus vaistus draudžia nėštumo, žindymo metu, jei tik nebuvo atlikti labai išsamūs tyrimai. Aš pritariu, kad prieš išbandant menstruacinę taurelę būtinai reikia pasitikrinti pas ginekologę, pažiūrėti ar nėra jokių kontraindikacijų ir pasikalbėti dėl visų iškilusių abejonių.
Tik klausimas ar forume rašusiai moteriai toksinio šoko sindromą diagnozavo medikai ar ji buvo gydyta nuo TŠS?
Nes šiaip toksinio šoko sindromas ištraukus tamponą savaime nepraeina ir jo požymiai labai charakteringi, bet nebuvo paminėti
ačiū, Himalaia, ačiū Rasma, kad atsakėt
Mačiau ir aš Divos aprašyme "Do not use a menstrual cup or any internal feminine hygiene product if you have ever had Toxic Shock Syndrome (TSS)." Bet užsisakiau, bandysiu, atidžiai stebėsiu save (naktį, galvoju, gal nenaudosiu). O gal iš tikrųjų, kaip Rasma pastebėjo, man ten ne toksinis šokas tebuvo, nes į gydytojus nesikreipiau... Tiesiog buvau pirtelėj tokioj karštoj, iš kurios - į jūrą (čia ankstyvas pavasaris). Kadangi sutapo su tom dienom, įsidėjau tamponą (šaip paprastai jų nenaudodavau), išlipus iš jūros, supratau, kad pirtelės nebepasieksiu, savijauta...kaip mirštant...pykina, kaip labai apsinuodijus, viso kūno skausmas, kaip per gripą, prakaitas, drebėjimas, "viskas slysta" , specifinis pilvo apačios skausmas, vyras padėjo iki kopų nusigaut, po kažkiek laiko šovė į galvą, kad čia tas kaltas, išsitraukiau - ir pamažu praėjo... Tad gal (laimei) čia ne visai tikras TŠS buvo, bet vis tiek, manau, su tuo susiję, nes pirtininkė aš patyrusi, be to, požymiai praėjo panaikinus priežastį...
Dabar siaubingai neturiu laiko domėtis, kokios TŠS priežastys, požymiai, tad bandysiu eksperimentiniu būdu, o rezultatais čia pasidalinsiu