... šita dalis kur verčiau yra ne vidurinė o paskutinė...
Tikrai taip. Tik lapas buvo vidurinis. O pradžią įdedu aš...
...man kažkodel neduoda prisegti failo,tai todėl įmeciau tokį tekstą,bet jei kam reikės galėsiu permesti paštu.o gal žinote kodel neduoda prisegti ?
Tiesą sakant net ir nesu mačiusi kad SM būtų galima prisegti...
Ant 4 numerio virbalų uždėkite 104 akis ir išdalinkite jas ant 4 virbalų( po 26 akis ant kiekvieno) ir megzkite 4 eiles dvigubą atnarą ir 10 eilių 2*2 stulpeliu. Paskutinėje eilėje 4 kartus vienodais atstumais sumegzkite po 2 akis, kad ant kiekvieno virbalo liktų po 22 akis. Toliau megzkite 4.5 numerio virbalais pradėdamos nuo 1 eilės (1 akį pasižymėkite):
1 eilė. Gerosios akys.
2 ir visos lyginės eilės iki 86: megzkite gerosiomis akimis išskyrus schemoje pažymėtas akis, kurios mezgamos gerosiomis- persuktomis (t.y. mezgamos užkabinant už tolimesnio akies krašto)
3 eilė. *1 geroji, 1 užmetimas, 3 gerosios, 1 užmetimas, 4 gerosios, 1 užmetimas, 3 gerosios, 1 užmetimas*, kartoti nuo * iki * 8 kartus.Ant kiekvieno virbalo motyvas turi pasikartoti 2 kartus.
5 eilė.*4 gerosios, 1 užmetimas, 2 gerosios, 1 užmetimas, 2 akis perkryžiuoti į dešinę ( 2 akį išmegzkite gerąja prieš pirmąją, po to 2 akį išmegzkite gerąja)x2 kartai, 1užmetimas, 2 gerosios, 1 užmetimas, 3 gerosios*, nuo * iki * kartokite 8 kartus
7 eilė. *7 gerosios, 2 sukryžiuoti į dešinę, 2 gerosios, 2 sukryžiuoti į dešinę, 6 gerosios*, nuo * iki * kartokite 8 kartus
9 eilė.* 5 gerosios, 2 akis sukryžiuoti į dešinę 2 kartus, 2 gerosios, 2 akis sukryžiuoti į dešinę 2 kartus, 4 gerosios*. Nuo * iki * kartoti 8 kartus
11 eilė.*4 gerosios, 2 akis sukryžiuoti į dešinę 6 kartus, 3 gerosios*. Nuo * iki * kartoti 8 kartus.
13 eilė.*3gerosios, 2 sukryžiuoti į dešinę 3 kartus, 2 gerosios, 2 sukryžiuoti į dešinę 3 kartus, 2 gerosios*. Nuo * iki* kartoti 8 kartus.
15 eilė. * 1 geroji, 2 akis sukryžiuoti į dešinę 4 kartus, (1 užmetimas, 1 geroji)x2 kartai, , 1 užmetimas, 2 sukryžiuoti į dešinę 4 kartus*. Nuo * iki * kartoti 8 kartus.
17 eilė.*1 geroji, 2 sukryžiuoti į dešinę 5 kartus, 1 užmetimas, 1 geroji, 1 užmetimas, 2 akis sukryžiuoti į dešinę 5 kartus*. Nuo * iki * kartoti 8 kartus.
19 eilė. *1 geroji, 2 sukryžiuoti į kairę 5 kartus, (1 užmetimas, 1 geroji)x3 kartai, 1 užmetimas, 2 sukryžiuoti į dešinę 5 kartus*. Nuo * iki* kartoti 8 kartus.
21 eilė. * 1 paprastasis pertraukimas (palikdamos siūlą už mezginio, 1 akį neišmegzdamos nukelkite ant dešinio virbalo, gerąja išmegzkite sekančią akį ir ją pertraukite per nukeltąją neišmegztąją akį), 1 geroji, 2 sukryžiuokite į dešinę 2 kartus, 2 sumegzkite gerąja, 1 dvigubas pertraukimas ( palikdamos siūlą už mezginio, 1 akį neišmegzdamos nukelkite ant dešiniojo virbalo, sekančias 2 akis sumegzkite kartu gerąja ir gautą akį pertraukite per nukeltą), (1užmetimas1 geroji)x 6 kartus, 1 paprast asis pertraukimas, 2 sukryžiuoti į dešinę 3 kartus, 2 sumegzti gerąja*. Nuo * iki * kartoti 8 kartus.
23 eilė. * 1 papastasis pertraukimas, 1 geroji, 2 akis sukryžiuoti į dešinę, 2 sumegzti gerąja, 1 užmetimas, 1 geroji, 1 užmetimas, 2 gerosios, 1 užmetimas, dvigubas pertraukimas, 1 užmetimas, 2 gerosios, 1 užmetimas, 1 geroji, 1 užmetimas, , 2 gerosios, 1 paprastasis pertraukimas, 2 akys...
mielosios merginos, moterys, mezgejeles . Su mama dekojame, kad esate, kad galime tiek daug rasti informacijos apie sia schema. Ypatingai dekojame uz info apie klaida 31 eileje ir kaip ja spresti. Sioje vietoje pasimeteme taip pat, taciau paskaicius viskas gavosi puikiai! Mama mezga, o as jai padedu schema suprasti, pasiaiskinti. Komandoje lengviau. Ketinu deveti sia suknele kaip nuotakos apdara. Balta, su pamusalu is tiulio, gal per liemeni su juostele (kaip Statkevicius savo darbuose), gal surista i kaspina...Reikia, kad gera siuveja pasidarbuotu, tuos akcentus pridedama. O gal suknele tokia nuostabi bus, kad jai nieko nereiks. Uz 2-3 savaiciu turetu buti paruosta. Pasidalinsime!
QUOTE(fomita @ 2011 03 25, 22:21)
mielosios merginos, moterys, mezgejeles . Su mama dekojame, kad esate, kad galime tiek daug rasti informacijos apie sia schema. Ypatingai dekojame uz info apie klaida 31 eileje ir kaip ja spresti. Sioje vietoje pasimeteme taip pat, taciau paskaicius viskas gavosi puikiai! Mama mezga, o as jai padedu schema suprasti, pasiaiskinti. Komandoje lengviau. Ketinu deveti sia suknele kaip nuotakos apdara. Balta, su pamusalu is tiulio, gal per liemeni su juostele (kaip Statkevicius savo darbuose), gal surista i kaspina...Reikia, kad gera siuveja pasidarbuotu, tuos akcentus pridedama. O gal suknele tokia nuostabi bus, kad jai nieko nereiks. Uz 2-3 savaiciu turetu buti paruosta. Pasidalinsime!
busit tikrai labai ispudinga nuotaka
kaip gailiuosi, kad kai as tekejau man nebuvo sovusi mintis apie mocherinuke, o ir tokios suknios mezgimas tuomet buvo tamsus miskas
Na va, mano vienintelė ir kol kas nepakartojama suknytė
http://www.supermama...?...75946&st=96
http://www.supermama...?...75946&st=96
QUOTE(pašnekutė @ 2011 03 26, 15:51)
vaje, kaip grazu tikrai suprantu, ka reiskia dviguba kliosa megzti maniske, jauciu tokia irgi bus
saunuole
mergaites, ieskau sio sijonuko mezgimo schemos , gal kas turit Gal kurios is jusu cia darbas, radau internete
Na cia juk irgi servetelines sukneles dalis, ane
Na cia juk irgi servetelines sukneles dalis, ane
sveikutes.ramu cia kazkaip pasidare.turbut visos jau mezgat, tik as viena dar blaskausi apmastymuose pagaliau ir man dasilo tos schemos.teko ilgai pasikankint .turiu klausima:ar ne per daug sijonui uzsideti 216 akiu? radau schema tokia atrodo nelabai sudetinga.tik kazkaip tas akiu skaicius uzkliuvo.galite padeti kas?
aha, tikrai sekmadienio ramybe kazkokia
o as ka tik pabaigiau sijono dali
dabar i virsu lipsiu
onute33, nu man rodos 216 akiu daugoka as savajai uzsidejau 132 akis, bet drasiai galejau tik 100 deti - platoka kazkaip nors mezgiau pradzioj su 2.5 nr virbalais, mezginys tempiasi i sonus, dabar reikes biski akiu sumazint
o as ka tik pabaigiau sijono dali
dabar i virsu lipsiu
onute33, nu man rodos 216 akiu daugoka as savajai uzsidejau 132 akis, bet drasiai galejau tik 100 deti - platoka kazkaip nors mezgiau pradzioj su 2.5 nr virbalais, mezginys tempiasi i sonus, dabar reikes biski akiu sumazint
QUOTE(onute33 @ 2011 03 27, 20:27)
sveikutes.ramu cia kazkaip pasidare.turbut visos jau mezgat, tik as viena dar blaskausi apmastymuose pagaliau ir man dasilo tos schemos.teko ilgai pasikankint .turiu klausima:ar ne per daug sijonui uzsideti 216 akiu? radau schetokia atrodo nelabai sudetinga.tik kazkaip tas akiu skaicius uzkliuvo.galite padeti kas?
As dejau 160 akiu (liemens apimtis 90-95) tikrai per akis uztenka Man nesimato tavo schemutes
As irgi pagaliau po too kai 3 kartus isardziau atrodo susidraugavau su schemute tie tusti langeliai mane is veziu buvo ismuse, nes galvojau, kad ten blogos akys, o pasirodo ju nereikia megzti Na bet dabar jau ikvepimo pagauta mezgu sau issisiepusi
QUOTE(onute33 @ 2011 03 27, 18:27)
sveikutes.ramu cia kazkaip pasidare.turbut visos jau mezgat, tik as viena dar blaskausi apmastymuose pagaliau ir man dasilo tos schemos.teko ilgai pasikankint .turiu klausima:ar ne per daug sijonui uzsideti 216 akiu? radau schema tokia atrodo nelabai sudetinga.tik kazkaip tas akiu skaicius uzkliuvo.galite padeti kas?
Tikrai tikrai per daug.Aš jau pernai nusvilau taip.Esu tikrai ne iš manekenių,bet kaip man susišvietė (acieit susikaičiavau kažkaip) ir uždėjau apie 220 akių.Tai visą vasarą mezgiau,o kai pabaigus pamatavau_per pusę sulenkus man kaip tik.Žodžiu numezgiau lygiai dviem man kartu sudėjus
Sveikos! kiek daug grozybiu o kiek dr bus
as kazkada esu viena pabandymui serveteline moherinuke nunarpliojus mergaitei, bet man gavosi, kad kazkuri dalis (nebepamenu jau nugara ar priekis) buvo gerokai ilgesnis kaip to isvengti? nors mezgiau apvaliais virbalais sijona ir nuo sijono auksty taip pat apvaliai iki kol rankoves isimt reikejo.
klausimas nr 2. o kiap su posuknelem. ar kas jas siuna specialiai, ar siuna pirmiau po to derinamas mezgimas, ar posukneles "lipinamos" kad mezginys nenuslinktu kokios medziagos reikia posuknelems?
as kazkada esu viena pabandymui serveteline moherinuke nunarpliojus mergaitei, bet man gavosi, kad kazkuri dalis (nebepamenu jau nugara ar priekis) buvo gerokai ilgesnis kaip to isvengti? nors mezgiau apvaliais virbalais sijona ir nuo sijono auksty taip pat apvaliai iki kol rankoves isimt reikejo.
klausimas nr 2. o kiap su posuknelem. ar kas jas siuna specialiai, ar siuna pirmiau po to derinamas mezgimas, ar posukneles "lipinamos" kad mezginys nenuslinktu kokios medziagos reikia posuknelems?