Įkraunama...
Įkraunama...

"Servėtėlinės" mocherinės suknelės pradžiamokslis

QUOTE(Viliuteee @ 2011 03 22, 12:44)
o kodel nuo 7 eiles g.gif
uzsidedame 96 akis ir pradedame megzti 23 eile,joje vienam motyvui reikalingos 12 akiu,o motyvas sioje serveteleje pakartotas 8 kartus.8*12 ir bus 96 akys.Jei norim maziau akiu tad pradedam nuo ankstesnes eiles.
JAU NE KARTA KARTOJAU,KAD MOTYVU,NORINT ISGAUTI SAULES KLIOSA NEREIKIA NEI SUMAZINTI,NEI PADAUGINTI,JU TURI ISLIKTI TIEK PAT KIEK YRA STALTIESEJE.
TIK NORINT DIDESNIO AR MAZESNIO NEI SAULES KLIOSAS,MOTYVU SKAICIU KEICIAME


nelabai tave supratau, tiksliau supratau ką paaiškinai, tik va to didžiodiomis raidėmis parašymo tai ne. motyvų nereikia nei mažinti nei dauginti, bet reikia keisti motyvų skaičių... g.gif tai kaip jį keisti tą skaičių? Čia gal turėjai mintį keisti reikia tada nuo kurios eilės pradėti?
Atsakyti
QUOTE(panelė J @ 2011 03 22, 12:39)
[size=1][/color]

nelabai tave supratau, tiksliau supratau ką paaiškinai, tik va to didžiodiomis raidėmis parašymo tai ne. motyvų nereikia nei mažinti nei dauginti, bet reikia keisti motyvų skaičių...  g.gif tai kaip jį keisti tą skaičių? Čia gal turėjai mintį keisti reikia tada nuo kurios eilės pradėti?



parasiau,kad iprastam saules kliosui mezgame tiek motyvu kiek schemoje

keiciame ,jei norime dvigubo saules klioso ar mazesnio nei saules kliosas.Manau viskas turetu buti aisku.Jus tiesiog du mano skirtingus dalykus sudejot i viena sakini ir gavosi nesuprantamas priestaravimas g.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos, moheriukių fanės. Aš esu numezgusi tris sukneles ir sijoną, tai pasipasakosiu smile.gif Pirmiausia apie siūlus. Mano manymu, tokia suknelė ar sijonas tikrai ne kasdienai. Užsivilksi tokią gal kelis kartus per metus. Taigi, mano giliu įsitikinimu, daug į siūlus investuoti nereikia, juk nenusidėvės dėl kelių apsivilkimų. Aš mezgiau iš šitų. Tiesa, šiek tiek patįsta iškalbus. į tai reikia atsižvelgti smile.gif O dabar nusipirkau šitų. Atrodo šiek tiek storesni, nors metrų tiek pat.
Megzti pradedu irgi nuo sijono. Užsidedu akis visiškai kitokiu nepūkuotu siūlų, kad ir maxi, pamezgu kelis ratus, o tada jau imu moherinį siūla. Numezgus sijoną, tada lengva susirinkti akis ir megzt į viršų bliuskytę. Mezgiau 4,5 Nr virbalais. Pradedu su valu 80cm, o į pabaigą, jau reikia ir 120cm.
Tai tokie mano pastebėjimai
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
jungsiuosi ir as i mocherinukiu mezgeju buti,tik pabaigsiu tunika. Man tai vienas klausimas vis neduoda ramybes,kaip apskaiciuoti pagal schema,kad butu tinkamo ilgio. Zadu megzti pirmiausiai dukrytei suknele,nes turiu pora reikiamu siulu kamuoliuku. Pagal ta schema kur buvo iseta tai man gausis per ilga. Ar mazai suknelei reikia rinktis kokia maza servetele? O tada nesigautu per trumpa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2011 03 21, 23:21)
Pvz, kokie siulai yra patys tinkamiausi tokiai suknutei megzti? g.gif

Esu isbandziusi daugeli plonos moheros siulu, bet aprasysiu tik tuos, is kuriu numegzti gaminiai guli mano spintoje ir per daugeli metu jau spejau isitikinti ju kokybe. Cia tik mano subjektyvi nuomone, kitu gali buti kitokia, nes kartais galima susigadinti nuomone apie siula uztaikius ant nekokybiskos jo partijos..

Kid seta ir Kid silk - brangus, bet graziai krinta, nesiburbuliuoja, neisdyla alkunes ir pazastys ir po n skalbimu kaip naujas rubas.
Baby kid extra - labai ploni, labai seriasi iki kokio 3 skalbimo ir po keletos skalbimu ir nesiojimu apsiburbuliuoja ten kur labiausiai trinasi - sonuose.
Kid mohair, super kid - viskas su jais gerai, tik kartais netolygus pukas buna, ta prasme, kad kai kur siulas beveik be puko ir jei mezginys vien gerosiomis akimis, be jokiu rastu, tas siulo netolygumas matosi.
Iris - mohera su lureksu. Nezinau kaip kitos spalvos, nes as bandziau juodos spalvos, tai vieninteli minusa izvelgiau, kad dazo.. net mezgant rankos buvo juodos, tad mano nuomone tinkamas tik vienspalviams mezginiams.
Pukas - storesne mohera, servetelinei suknelei per storas, bet siltesniam, maziau persisviecianciam megztukui ar lygaus silueto suknelei tinka. Turi siek tiek ilgesni puka, tai per ilga laika atsiranda polinkis i velimasi pazastyse, sonuose.
BBB mohair - nesiojasi gerai, seriasi mazai, tik kartais vienuose kamuoliukuose siulo daugiau nei kituose g.gif
Mildaros silk mohera - mezgiau pirstinaites, tai labai gerai nesiojasi, nesiburbuliuoja, seriasi minimaliai.
Mildaros mohera - labai pukuojasi, turiu dar nesenai tai negaliu atsakyti ar visa nesiojimo laika, ar po kurio laiko nustoja, bet siaip visai nieko ir pukas eina tolygiai.
Papildyta:
QUOTE(Eledita @ 2011 03 21, 23:32)
Ir iš karto dar vienas klausimas. Kiek maždaug reikia siūlų suknelei? Žinau kad tiksliai atsakyti į tokį klausimą neįmanoma, bet apytiksliai. Pavyzdys tegul būna kad ir 40 europietiško dydžio pusilgė suknelė...

Suknelei ilgomis rankovemis, iki keliu su nuo liemens platejanciu sijonu sumezgu 6-7 kamuoliukus, jei plateja nuo krutines sunaudoju 7-8 kamuoliukus siulu. Mezgu 3-4 Nr virbalais. Siulu iseigai labai daug itakos turi ne tik dydis, sijono plotis, bet ir pats rastas, nes kai kurie kiaurarasciai taip pat pakankamai daug siulo "suvalgo"
Papildyta:
QUOTE(pilarasal @ 2011 03 22, 10:52)
Labai saunu, kad atsirado tokia  tema  4u.gif  Tikriausiai dauguma susizavejusios moheriukes suknelemis bigsmile.gif , neisimtis ir as bigsmile.gif  Uzsimaniau jubiliejaus proga uosvienei numegzti tokia suknele, bet kaip tai padaryti.... Siuliukai jau pamineti, virbalu dydis taip pat, nuo ko pradeti megzti? Kiek suprantu mezgimas nuo virsaus i apacia (ta prasme nuo peciu i apacia), ar tikrai taip?  blush2.gif Labai laukiu patarimu ir issamesniu paaiskinimu nuo ko pradeti megzti ax.gif ir t.t.
Aciu uz sia tema!!!!  4u.gif

As dazniausiai suknele mezgu taip: pirmiausia nusimezgu prieki ir nugaryte taip kaip mezgtukui, ilgis priklauso nuo to, nuo kurios vietos bus platinama - nuo liemes ar nuo krutines. Tada siusiunu sias dvi dalis, nuardau pirmasias dvi eiles (kad nesimatytu sujungimo siules, kad butu lengviau ardyti, tas eilutes mezgu paprastais siulais) ir susirinkusi akis ant virbalu su valu mezgu ratu pagal servetele ar siaip derindama kiaurarasti su gerosiomis/blogosiomis akimis.

Kelias sukneles mezgiau pradedama nuo apacios ir megzdama visa i virsu, taciau taip darau tik krastutiniu atveju, kai del rasto ypatybiu nera kitos iseities, nes labai sunku tiksliai apsiskaiciuoti sijono apaciai reikalinga akiu skaiciu, nepamesti skaiciaus skaiciuojant..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaGal: 22 kovo 2011 - 12:47
Ačiū Viliuteee, Mildute6, PaneleJ, Naiste777, IngridaGal. Labai labai... 4u.gif
Ir visoms kitoms ačiū už dalykišką bendravimą...
Ir dar prašymas - tiesiog kas turit, norit įkelkit suknelės megztos nuo apačios į viršų ir atvirkščiai- nuo juosmens į apačią nuotraukas...
Gal apie virbalus kas galit daugiau papasakot: kokios firmos renkatės ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eledita: 22 kovo 2011 - 13:19
Suknele megzta nuo apacios i virsu.
user posted image
Atsakyti
Žemai lenkiu galvą prieš patyrusias mezgėjas, kurios su "žaliosiomis" patirtimi dalijas drinks_cheers.gif Juk mums kuo mažiau klaustukų lieka, tuo labiau ryžtas didėja bigsmile.gif
Atsakyti
Tema keliauja į "favorites" skyrelį, nors tai jau n-toji svajonė, bet tikiu, kad svajonės materializuojasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lingucis @ 2011 03 22, 14:57)
Žemai lenkiu galvą prieš patyrusias mezgėjas, kurios su "žaliosiomis" patirtimi dalijas drinks_cheers.gif  Juk mums kuo mažiau klaustukų lieka, tuo labiau ryžtas didėja bigsmile.gif


Pritariu 100 procentų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mildute6 @ 2011 03 22, 11:38)
Naudojausi šitos suknelės schemute
https://picasaweb.go...261027808258962
https://picasaweb.go...261185890942866
https://picasaweb.go...261197904391618

1 su trupučiu matkiuko sunaudojau. Mezgiau 3,5 Nr.  šiaip mano ūgis mažas 1,56

Mano ūgis panašus, tai labai susidomėjau ax.gif Parašykit, kokius konkrečiai siūlus naudojot, gal kokiam turgeluje pirkot ir kiek kainuoja tas 1 matkutis. Gal ir aš pradžiai su tokiais bandyčiau, nes tada suknytė ne tokia brangi išeitų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lingucis @ 2011 03 22, 16:20)
Mano ūgis panašus, tai labai susidomėjau ax.gif  Parašykit, kokius konkrečiai siūlus naudojot, gal kokiam turgeluje pirkot ir kiek kainuoja tas 1 matkutis. Gal ir aš pradžiai su tokiais bandyčiau, nes tada suknytė ne tokia brangi išeitų blush2.gif

tokie siuliukai
http://siulai.eu/lt/...p;category_id=1
Atsakyti