Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios - IX tema

QUOTE(Vicious_L @ 2011 03 22, 15:58)
Manau neputoja del to, kad neieina kokosu aliejus, nes butent kokosu aliejus muile duoda putojima, bei stipru prausima (ta prasme, gerai pasalina nesvarumus), kita vertus muilas be kokosu aliejaus turetu but svelnesnis ir tinkamesnis veidui.

Aš kažkaip maniau, kad putojimas priklauso nuo šarmo. Kadangi čia šarmas išgautas iš pelenų, tai gal su juo kažkas negerai buvo g.gif O jeigu aš kokoso aliejų pašildyčiau, kad ištirptų ir įmaišyčiau į ta muilą? Gal būtų geriau? Aišku, reiktų pabandyt tuomet ne visą, tik dalį mažą, kad nesugadinčiau smile.gif Bet turbūt nesusijungs paprastai, reiks tuomet šildyt iki 65 laipsnių temperatūros abi fazes atskirai, tada sumaišyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(sii @ 2011 03 22, 18:37)
Lauksim naujienu po baseino, nes pas mane ir oda labai sausa buna po jo.
Dar labai noriu paklausti ka gaminat vaikams mano maziukui tik 2 metukai

Tai va, užskaitau savo gaminį net ir po baseino:) mano blauzdos šiaip žiauriai sausos - tai ryte atsikėlus neberadau sausros:)
tik tiek, kad mane kvapas šiek tiek erzina:) na bet kadangi nedaug palyginus pasidariau, tai kitą savaitę suksiu iš naujo. Reiks nebedėt kakavos sviesto:)
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 03 23, 08:26)
Aš kažkaip maniau, kad putojimas priklauso nuo šarmo. Kadangi čia šarmas išgautas iš pelenų, tai gal su juo kažkas negerai buvo  g.gif  O jeigu aš kokoso aliejų pašildyčiau, kad ištirptų ir įmaišyčiau į ta muilą? Gal būtų geriau? Aišku, reiktų pabandyt tuomet ne visą, tik dalį mažą, kad nesugadinčiau  smile.gif Bet turbūt nesusijungs paprastai, reiks tuomet šildyt iki 65 laipsnių temperatūros abi fazes atskirai, tada sumaišyt  g.gif

muilo putojimas tikrai nepriklauso nuo sarmo doh.gif (senoveje sarma naudodavo butent is pelenu isgauta), beto jis isnyksta is muilo po dvieju paru nuo gaminimo, ir galutinai mazdaug po 3-4sav. Putojima pagerina kokosu, palmiu, ricinos aliejai. Muilus gaminu jau seniai 4u.gif Bet jus geriau nieko neimaisynekite i ta muila doh.gif Beto geras putojimas dar nerodyklis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(SaDa @ 2011 03 22, 14:32)
o kaip sitas:

http://www.love-eco....products_id=114
jam neraso kad reikia  to riebalu atstatytojo?

love-eco ir AN skirtingos sampuno bazes 4u.gif , todel gaminant is love-eco bazes, atstatytojo nereik.
Beje, riebalinio sluoksniuo atstatytojas yra AZ. Bet kai neturejau dariau sampuna be jo, ir visai neblogai gaunasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@leja @ 2011 03 22, 18:40)
o internete informacijos neieskojote? Cia kazin ar kas patars ka nors, nebent pats yra susidures. As radau tokios info :
Šį odos negalavimą, medikų vadinamą folikuline hiperkeratoze, lemia sulėtėjęs epitelio atsinaujinimo procesas. Tai gali būti susiję su paveldimumu, vitamino A arba B stygiumi, pakitusiu hormonų santykiu, sutrikusia medžiagų apykaita. Šios problemos galima atsikratyti sudėtingomis kosmetinėmis procedūromis. Prevencija? Nesušalti, kuo dažniau mirkti druskų, vaistažolių, avižinių dribsnių vonioje, lepinti odą minkštinamaisiais šveitikliais, laikytis dietos toksinams šalinti, gausiai drėkinti ir maitinti odą. Žinoma, žuvų taukai ir vitamino E kapsulės labai praverstų.
Bandykite sveisti oda sveitikliais, minkstinti. Net nzn ka patarti. Gal atsiras zinanciu  g.gif

jei tai susije su suletejusiu epitelio atsinaujinimu, tai gal isbandykite aliejus, skatinancius odos regeneracija : tamanu, argano, avieciu seklu, saltalankio, agurkliu ir kt. aliejai.

Mano sunelis turi sia odos problema nuo gimimo verysad.gif tiketina, kad paveldejo, nors musu su vyru nera tokia ryski. Suneliui ivairus odos gydytojai bande alergija "pripaisyti", nes pas ji ant veido (zandenu strityje) labai tie spuogeliai isryskeja (ypac ziemos metu), bet aciu dievui as nepatikejau ir su laiku issiaiskinom, kad tai keratoze. Gydymo kaip ir nera.... vasara saule padziovina tuos spuogelius, oda pagrazeja, ziemos metu - pablogeja. Gydytoja patare drekinti/maitinti oda. Ta ir darau po maudyniu.
Nezinau ar 4 m. vaikui butu galima svelnu kuno sveitikli pasigaminti? Ir labai sudomino "aviziniu dribsniu vonia", gal gali kas placiau aprasyti 4u.gif Ismaudyciau saviski, gal tikrai odele susvelnetu bigsmile.gif

QUOTE(Bastet @ 2011 03 22, 20:51)
ar skiriasi greiftų sėklų ekstrakto ir vitamino E konservacinės savybės?  g.gif skaičiau, kad merginos ir abu vienu metu deda  unsure.gif vajej, kaip nedrasu pirmasis eksperimentas, gaila, jei kokybiškus aliejus sugadinsiu  unsure.gif  doh.gif

Kadangi daug kas klausineja apie GSE ir vitamina E, tai surasysiu tokia lentele, kuri pateikta Aroma Zone psl. apie konservantus. Atsiminkit, nusirasykit, issisaugokit ir daugiau nebeklausinekit biggrin.gif (vertimas mano, gal nelabai kokybiskas, bet esme aiski)

KONSERVANTAI apsaugantys nuo mikrobu ir grybeliu gaminius su vandenine faze: GSE (augalinis), NATICIDAS (augalinis), COSGARD (sintetinis).
ANTIOKSIDANTAI apsaugantys aliejus nuo apkartimo: VITAMINAS E (augalinis), ROZMARINU CO2 (augalinis).

NAUDOJIMAS GAMINIUOSE:
1. Emulsijos (kremai, pieneliai) BE ksantano - GSE 0,6 %; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2 0.05 to 0.4%.
2. Emulsijos (kremai, pieneliai) SU ksantanu - GSE "nesuderinama"; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2 0.05 to 0.4%.
3. Vandeniniai geliai SU ksantanu - GSE "nesuderinama"; NATICIDAS "NE"; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E netirpus vandenyje; ROZMARINU CO2 netirpus vandenyje.
4. Kiti vandeniniai geliai - GSE 0,6 %; NATICIDAS "NE"; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E netirpus vandenyje; ROZMARINU CO2 netirpus vandenyje.
5. Sampunai, duso zele - GSE 0,6 %; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E "Possibly, as asset"; ROZMARINU CO2 "Possibly, as asset".
6. Losjonai (tik su vandens faze) - GSE 0,6 %; NATICIDAS "NE"; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E netirpus vandenyje; ROZMARINU CO2 netirpus vandenyje.
7. Aliejiniai gaminiai (balzamai, aliejai, sviestai) be vandens fazes - GSE, NATICIDA, COSGARD naudoti nenaudinga; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2 0.05 to 0.4%.

COSGARD - tai cia turbut ekokonservantas (taip jis aromanatural psl. "uzvadintas", sudetis vienoda kaip ir AZ).
Nu gal aiskiau bus dabar 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liurda: 23 kovo 2011 - 11:18
QUOTE(Liurda @ 2011 03 23, 12:15)
KONSERVANTAI apsaugantys nuo mikrobu ir grybeliu gaminius su vandenine faze: GSE (augalinis), NATICIDAS (augalinis), COSGARD (sintetinis).
ANTIOKSIDANTAI apsaugantys aliejus nuo apkartimo: VITAMINAS E (augalinis), ROZMARINU CO2 (augalinis).

NAUDOJIMAS GAMINIUOSE:
1. Emulsijos (kremai, pieneliai) BE ksantano - GSE 0,6 %; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2  0.05 to 0.4%.
2. Emulsijos (kremai, pieneliai) SU ksantanu - GSE "nesuderinama"; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2  0.05 to 0.4%.
3. Vandeniniai geliai SU ksantanu - GSE "nesuderinama"; NATICIDAS "NE"; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E netirpus vandenyje; ROZMARINU CO2  netirpus vandenyje.
4. Kiti vandeniniai geliai - GSE 0,6 %; NATICIDAS "NE"; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E netirpus vandenyje; ROZMARINU CO2  netirpus vandenyje.
5. Sampunai, duso zele - GSE 0,6 %; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E "Possibly, as asset"; ROZMARINU CO2  "Possibly, as asset".
6. Losjonai (tik su vandens faze) - GSE 0,6 %; NATICIDAS "NE"; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E netirpus vandenyje; ROZMARINU CO2  netirpus vandenyje.
7. Aliejiniai gaminiai (balzamai, aliejai, sviestai) be vandens fazes - GSE, NATICIDA, COSGARD naudoti nenaudinga; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2  0.05 to 0.4%.

COSGARD - tai cia turbut ekokonservantas (taip jis aromanatural psl. "uzvadintas", sudetis vienoda kaip ir AZ).
Nu gal aiskiau bus dabar  4u.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif išsisaugojau į atkirą konspektą bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 03 23, 10:26)
Aš kažkaip maniau, kad putojimas priklauso nuo šarmo. Kadangi čia šarmas išgautas iš pelenų, tai gal su juo kažkas negerai buvo  g.gif  O jeigu aš kokoso aliejų pašildyčiau, kad ištirptų ir įmaišyčiau į ta muilą? Gal būtų geriau? Aišku, reiktų pabandyt tuomet ne visą, tik dalį mažą, kad nesugadinčiau  smile.gif Bet turbūt nesusijungs paprastai, reiks tuomet šildyt iki 65 laipsnių temperatūros abi fazes atskirai, tada sumaišyt  g.gif

Geriau nemaisykit, nes muilu gamyboje labai svarbu tikslios proporcijos (ne taip kaip kremu, kur gali improvizuot), viskas sveriama gramo tkslumu, todel galit sugadint. Be to tas putojimas nera toks jau didelis pliusas, daug kokoso turintys muilai paprastai net nenaudojami veidui, o daugiau rankom po kokio darzo, kai reik gerai atsveist.

Pasigaminau vakar savo pirmaji krema. Eiga nebuvo labai sklandi, bet rezultatu patenkinta. Dariau su ksantanu ir emulsiniu vasku. Is pradziu fazes nesusijunge, tada sugalvojau dar vasko idet, pakaitinau ji su mazu kiekiu jojobos aliejaus. Kai sumaniau supilt tai stingo dar iki kremo nedabeges,o kas dabego tai is kart tokiais gabalais sustengo doh.gif (ir kur mano galva biggrin.gif). Tada pakaitinau krema, kol tie gumulai istirpo ir viskas gerai susijunge. Konsistensija gavosi skystoka, bet man kaip tik, nes supyliau i indeli su dozatorium. gaila kad kakavos sviestas uzgozia nerolio hidrolato kvapa. Tepasi keistai, jis toks vos vos gelsvas, o tepant ant odos pabala,toks vaizdas, kad putotu.

Gal kas zinot, kodel negalima ksantano kaitint?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 23 kovo 2011 - 11:55
Liurda thumbup.gif thumbup.gif

tiesiai ant spuogo dar bergamociu ea galima mirksiukas.gif bettik ant spuogo 4u.gif o nuo spuogu kazka gaimantis ir rozmarinu ea ilasint yra geris thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 03 23, 10:43)
muilo putojimas tikrai nepriklauso nuo sarmo doh.gif (senoveje sarma naudodavo butent is pelenu isgauta), beto jis isnyksta is muilo po dvieju paru nuo gaminimo, ir galutinai mazdaug po 3-4sav. Putojima pagerina kokosu, palmiu, ricinos aliejai. Muilus gaminu jau seniai 4u.gif  Bet jus geriau nieko neimaisynekite i ta muila  doh.gif  Beto geras putojimas dar nerodyklis smile.gif

Ačiū už komentarus, tada taip ir paliksiu smile.gif

QUOTE(Liurda @ 2011 03 23, 11:15)
Kadangi daug kas klausineja apie GSE ir vitamina E, tai surasysiu tokia lentele, kuri pateikta Aroma Zone psl. apie konservantus. Atsiminkit, nusirasykit, issisaugokit ir daugiau nebeklausinekit  biggrin.gif (vertimas mano, gal nelabai kokybiskas, bet esme aiski)

NAUDOJIMAS GAMINIUOSE:
1. Emulsijos (kremai, pieneliai) BE ksantano - GSE 0,6 %; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2  0.05 to 0.4%.
2. Emulsijos (kremai, pieneliai) SU ksantanu - GSE "nesuderinama"; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2  0.05 to 0.4%.
3. Vandeniniai geliai SU ksantanu - GSE "nesuderinama"; NATICIDAS "NE"; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E netirpus vandenyje; ROZMARINU CO2  netirpus vandenyje.
4. Kiti vandeniniai geliai - GSE 0,6 %; NATICIDAS "NE"; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E netirpus vandenyje; ROZMARINU CO2  netirpus vandenyje.
5. Sampunai, duso zele - GSE 0,6 %; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E "Possibly, as asset"; ROZMARINU CO2  "Possibly, as asset".
6. Losjonai (tik su vandens faze) - GSE 0,6 %; NATICIDAS "NE"; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E netirpus vandenyje; ROZMARINU CO2  netirpus vandenyje.
7. Aliejiniai gaminiai (balzamai, aliejai, sviestai) be vandens fazes - GSE, NATICIDA, COSGARD naudoti nenaudinga; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2  0.05 to 0.4%.

Va čia didelis AČIŪ už tokia info 4u.gif

QUOTE(Vicious_L @ 2011 03 23, 11:42)
Geriau nemaisykit, nes muilu gamyboje labai svarbu tikslios proporcijos (ne taip kaip kremu, kur gali improvizuot), viskas sveriama gramo tkslumu, todel galit sugadint. Be to tas putojimas nera toks jau didelis pliusas, daug kokoso turintys muilai paprastai net nenaudojami veidui, o daugiau rankom po kokio darzo, kai reik gerai atsveist.

Na, man kai putoja fainiau, bet jei jau sakot negadint, tai negadinsiu biggrin.gif
Atsakyti

2. Emulsijos (kremai, pieneliai) SU ksantanu - GSE "nesuderinama"; NATICIDAS 0,6 %; COSGARD 0,6 %; VITAMINAS E 0.1-0.2%; ROZMARINU CO2  0.05 to

[/quote]

Aciu uz informacija 4u.gif
Issaugota
Daba tik kremukus lieka makaluoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sii: 23 kovo 2011 - 14:39
QUOTE(alioniukas @ 2011 03 23, 09:18)
na va kelias dienas nebuvau uzsukusi i tema, ir praleidau doh.gif  cia mano receptukas su plytele, bet jis tinka arba su N1 emulsikliu is AZ, arba su kvieciu vasku. Su biciu vasku tikrai nesigaus, nes tepant ant dregnos odos nesigaus pienelio. Su kokiu BTMS dar nebandziau, tai negaliu pasakyti  4u.gif  O uzsaldau mazose formelese  bigsmile.gif

aciu. as gaminau su jojobos vasku ir gavosi visai neblogos plyteles.
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2011 03 23, 01:07)
Oi ne, GSE netinkamas kaip konservantas rasulo prausikliui i kuri vanduo ieina.. Man neatlaike net savaites..  biggrin.gif

tai gal tas cosgard - ekokonservantas tiktu? g.gif naticide bijociau, kad gali dirgint g.gif
Atsakyti
gal kuri dėjote Palmarozų / citrinžolių imbierinių eterinio aliejaus (Cymbopogon martinii) į kremus? perskaičiau aprašymą, sugundė jis mane bigsmile.gif
Atsakyti