QUOTE(lapuaite @ 2011 04 01, 20:35)
na tai kad buityje indus plaunu su eco valikliu, rankomis drabuzius skalbiu retokai, nera tokiu veiksniu kurie galejo taip sugadinti ranku oda
as kiek atsimenu man nuo paauglystes rankos visada budavo labai sausos, siurkscios, kas paimdavo uz rankos labai nustebdavo. veido, kuno oda normali, na o stai ranku tai siaubas.. as negaliu buti nepasitepus ranku kremu, tada jas jauciu, kaip jos man sauseja, traukia, labai nemalonu..
tad galvoju kokie ingridientai ar pan sutvarkytu mano rankas
Papildyta:
na stengiuos vandens gerti, stengiuos.. man nuo vienu sviestu dar labiau issauseja rankos, na bet gal pameginsiu nakciai kaip sakot pasidaryt rankoms kauke.. tik stai pastebejau, kad jei rankas patepi kazkuo- tam kartu suminksteja, o tik pakisk po vandeniu- ir vel siurksti, sausa, nemaloni oda...
na man zinok irgi tas pats, siaubingai siurkscios rankos, delnai taip suskilineje buvo, kad negalejau imti drabuziu, o apie pedkelnes arba pampersa - is vis patuliu. nes "kabindavosi" uz ju.
bet as atradau sau idealu dalyka. isbandziau daug sviestu, ir misiniu, bet suvokiau, kad svarbu drekinti oda. zodziu isbandziau pradzioj vien alavijo geli - pastebejau is karto poveiki. tada issigudrinau pasitepti alaviju, o is karto, kol nesusigeria - sviesmedi. tada paemiau issukau sviesmedi su alaviju - ir dziaugiuosi poveikiu
dar planuoju pasidaryti krema: vandens faze bus alavijo gelis, tada sviestai ir biciu vaskas.
o del dirgikliu, tai as padariau isvada, kad pagrindinis dirgiklis yra pats vanduo. as pati jau eko ploviklius, naudoju apie 3 metus, bet vis vien. kaip ir minejo kitos, reikia naudoti pirstines, kad ir per prievarta, daznai teptis, vartoti daug skysciu, daugiau aliejaus su maistu