Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(Ulė @ 2011 03 28, 11:31)
Kepta antis su obuoliais



thumbup.gif net seilė nutyso thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 28, 13:03)
brilijantas,sveika sugryzus 4u.gif negaleciau gaminti ne pagal nei viena tavo pateikta recepta jei taip galima pavadinti, produktai surasyti ir tiek doh.gif


aš niekada nežiūriu proporcijų biggrin.gif
Atsakyti
Žemaičių blynai II

user posted image



15 vidutinio dydžio bulvių
2 kiaušiniai
180 gr. vaškes
šaukštelis druskos
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo

Įdarui :

300gr. vištienos
svogūnas

Padažui :

150 gr. grietinės
150gr. pieno
šaukštelis miltų
šaukštas sviesto
krapų
česnako

Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą.
Pagalinti vienodais gabalėliais.
Vištiena išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu.
Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti.
Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.

Keptuvėje ant šaukšto sviesto pakepti traiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus, kelias min. maišant pakaitinti.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 03 28, 11:39)
Žemaičių blynai II
180 gr. vaškes

o varškė kur dedasi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 28 kovo 2011 - 12:56
QUOTE(rutulyte @ 2011 03 28, 13:15)
o varškė kur dedasi?  g.gif

i tesla.
Atsakyti
Višitiena pagal Beatą
tiesiog vištienos gabalėliai sumarinuoti su kmynais, čiobreliais, citrinos sultimis ir česnakais

user posted image

user posted image
Atsakyti
Quenelles (prancūziški virtinukai) bešamelio/pomidorų padaže ( receptas su visos gaminimo eigos foto)

user posted image

user posted image


Gaunasi 12 didelės arba 24 mažesnės quenelles:


Quenelles tešlai:

* 150 g pieno
* 200 g miltų
* 150 g vandens
* 70 sviesto
* 4 kiaušiniai
* druska, malti juodi pipirai, maltas muskato riešutas


bešamelio-pomidorų padažui:

* 400-500 g pomidorų tyrės
* 10 g sviesto
* 1 valg. š. miltų
* 6 valg, š, vandens ( tai padės quenelle'ms labiau išsipūsti)
* džiovintų raudonėlių, maltų pipirų



Quenelles gaminimo eiga:

Kaitinimo indą supilti pieną, vandenį sudėti sviesto gabaliukus - viską užvirti, tada vienu ypu suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo katinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą.
Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį.

Pastaba: kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti.

Tešlą pagardinti maltais pipirais bei maltu muskato riešutu - gauname vienalytę lipnią masę.

Ant stalo paviršiaus šiek tiek pabarstyti miltų ir dviejų šaukštų pagalba suformuoti quenelles.
Forma primena mūsų lietuviškus cepelinus smile.gif
Taip pat galima suformuoti kaip cilindrus arba tiesiog apvalius kukuliukus smile.gif

O kad masė neliptų rankose, vos vos pavolioti miltuose, miltų perteklių reikia nuvalyti.
Suformuotus virtinukus sudėti ant miltuoto padėklo (lėkštės) ir palikti šaltai ( šaldytuve) 30 min. - 1 val.

Quenelles apvirimas :

Užkaisti didelį puodą su sūdytu vandeniu.
Kai vanduo pradės virti, sudėti virtinukus ( geriau dėti po du -keturis , kad vienas prie kito nesiliestų, kitaip sulips).
Virtinukai sugrims į puodo dugną ir kai jie iškils į vandens paviršių, dar pavirti 1-2 minutes - išgriebti kiaurasamčiu, gerai nuvarvinti sudėti į lėkštę.


Bešamelio-pomidorų padažo ruošimas :

Keptuvėje išlydyti sviestą , suberti miltus išmaišyti.
Supilti pomidorų tyrę, gerai išmaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių.
Pagardinti maltais juodais pipirais ir džiovintais raudonėliais.
Prieš tai dar galima pakepinti smulkiai pjaustytų svogūnėlių. smile.gif


Kepimas:

Orkaitę įkaitinti iki 180-200 °C

Kepimo indus plonai ištepti sviestu šiek tiek įpilti paruošto padažo, sudėti apvirtas quenelles, jas užpilti likusiu padažu.

Kepimo inde turi būti pakankamai vietos, nes šie virtinukai bekepant išsipučia - padidėja kelis kartus !!!

Paviršių pabarstyti smulkiai tarkuotu sūriu (nebūtinai) Pastatyti kepti 30 minučių.

Iškepusias ir išsipūtusias quenelles patiekti su žaliomis salotomis, taip pat tai gali būti puikus garnyras. smile.gif

Skanaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 28, 13:54)
* 150 g pieno
* 150 g vandens
* 70 sviesto
* 4 kiaušiniai
* druska, malti juodi pipirai, maltas muskato riešutas

Kaitinimo indą supilti pieną, vandenį sudėti sviesto gabaliukus - viską užvirti, tada vienu ypu suberti miltus

Laabai skaniai atrodo, tik gal galite patikslint kiek miltų reiktų?

Labai gundausi šituo receptuk ir Srovės garintais miltu kukuliukais su mėsa, kažkurį tikrai bandysiu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musiukass: 28 kovo 2011 - 13:12
QUOTE(Musiukass @ 2011 03 28, 13:11)
Laabai skaniai atrodo, tik gal galite patikslint kiek miltų reiktų?

Labai gundausi šituo receptuk ir Srovės garintais miltu kukuliukais su mėsa, kažkurį tikrai bandysiu  wub.gif


200 g miltų 4u.gif
Atsakyti
Merginos mirksiukas.gif pamokinkit kaip susukti kibinų kaselę blush2.gif blush2.gif blush2.gif .Nu niekaip neišeina doh.gif .Šeimyna labai mėgsta, bet svečiams paduot tokių nedrįstu.Niekaip neišeina. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SOLI-SOL @ 2011 03 28, 15:09)
Merginos mirksiukas.gif  pamokinkit kaip susukti kibinų kaselę blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif .Nu niekaip neišeina doh.gif .Šeimyna labai mėgsta, bet svečiams paduot tokių nedrįstu.Niekaip neišeina. blush2.gif



Pažiūrėk video medžiagą...ten gerai matosi kaip daryti 4u.gif

kibinai
Atsakyti
QUOTE(SOLI-SOL @ 2011 03 28, 14:09)
Merginos mirksiukas.gif  pamokinkit kaip susukti kibinų kaselę blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif .Nu niekaip neišeina doh.gif .Šeimyna labai mėgsta, bet svečiams paduot tokių nedrįstu.Niekaip neišeina. blush2.gif


pažiūrėjau, kur Elena įdėjo, tai aš kiek kitaip suku
Daugmaž kaip čia
http://tv.delfi.lt/video/3kZgh1S1/
čia matyt kaip kam patogiau
Atsakyti